Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 966
  • 812
  •   1
Отговори
# 510
Да, може би най-удачен ми е буферен паркинг на метрото и после във влакчето. Ще го мисля, до утре има време.

И при нас има бъркане в носа, щипане и дране. Също е в период да вади неща от кош, шкаф или каквото и да е. Вчера беше се изправила до телевизора, намерила един розов кварц там за украса и бие по телевизора. Grinning Мисля, че е време да вдигна всичко на над метър разстояние от пода.

Скрит текст:
Един кош с потници и сутиени, вади, лапа, дърпа, печели ми 5 минути спокойствие.

# 511
Лелее каква е сладка Bubblez! Малко завиждам аз на хубавите госпожици с косичка , може фибички,  ленти всякакви красоти да им слагате.  А  моя красавец какво ще правя с тази буйна коса, преди растеже нагоре, вече му падна като бретон, ама е поне 10 см тая коса, чудя се как да не му пречи. Накрая ще му вържа ку-ку вкъщи, ама баща му дума не дава  да стане за това

Мерси АА за Геломиртола, бях го забравила. Поне температура нямам, значи си е синузитът само.

Аз от години си ям сините Хрус Хрус, но пак имат 0,6 гр/ 100 сол

В началото бях много нахъсана за домашни  пюрета и правех, ама  малко ми идва трудно чисто времево, сутрин детето е доста активно иска внимание и няма как да го зарежа да  мия и беля мръсно картофи  и моркови, а те си искат добро почистване. От друга страна и като купя био зеленчуци и изостават, а гледам повече от 2 дни да не яде едно и също като комбинация от зеленчуци.   Да добавя малко съм разочарована от картофите на Mоравско село, хубави са и малки и лесно се режат, ама след 2 дена вкъщи и са прораснали, вкъщи не е жега, и обикновените ни картофи си седят със седмици.
Иначе  Йоан си яде и домашни и купешки, ама купешките не ми харесват на мен, защото са си по-редички дори и тези за 7 месеца. Та  и аз съм от мързиливите майки и напоследък давам готови пюрета. Тук се сещам - по колко давате- буркане и половина? Защото тези от 190 грама, макс 180/185 отиват в  купата, като пробвам да не е вряло и той поразсипе малко и и идват макс 170 грама, а  като правя домашни поне 210 грама правя, за да съм сигурна че 180-190 ще изяде.
Гледам че масово 8+ съдържат домати, те не се ли въвеждаха след годината или аз нещо съм изпуснала?

Аз не влизам почти във фейсбук, но Мира като каза и видях това за солетите, ма тея жени не са в час, пуканки и зрънчо дават, направо и слънчоглед да дадат да "люпят семки" Grinning

# 512
  • Замък сред облаците
Моят вчера и днес се опитва да ми гепи купичката със семките 😂😂😂

Аз домат вкарах тази седмица, днес заешко. 🤷🏻♀

# 513
Бъбълз, варинат за паркинг ти е ако идваш от страната на булевард българия, на светофара на стадиона завиваш вдясно и от лявата страна има подеземен паркинг с много места. От там можеш с количката или с раницата да тръгнеш към Борисовата.
И при нас иска постоянно да е изправена и да се държи за нещо, но все още не пълзи/лази. Бойкота със следобните каши и плодови пюрета при нас тече с пълна сила, рев и рев. Иначе на обяд си хапва, сутринта залуските също ги одобрява. Аз домат също от невниамние вкарах с някакво пюре и много ѝ хареса, после се замислих кога бях въвела на каката, ама свърши вече.
Групата във фейсбук отдавна я напуснах 😁 солети не бих дала, особено пък тънки тип Хрус-Хрус. На каката дадох към годинката, тоест даже детето на една приятелка ѝ даде, без да видя и много се бях стреснала, но някак си успя да разбере какво са прави с тях. На Магдалена ѝ давам едно био зрънчо, някакво с морков от ДМ. А днес ѝ правих едни гризини със сладък картоф, ще дам отзив стават ли или не 😁

# 514
  • София
Алис също вече я захраниха на площадката с едно зрънчо, справи се, но не мисля да и давам. Ако батко и реши да яде и тя мънка ще и дам, но за сега той не е по зрънчото и ще опитвам да отлагам възможно най-дълго. Днес правих много вкусни палачинки с банан, много и харесаха, милата закусва час и половина ама без нито един зъб и е много друдно докато осмуче всичко.. и накрая си изпи млякото. Нещо закуските са ни голяма греда за сега, ама няма зор ще стане все някога. НЯкой сподели една страничка в инстаграм с рецепти и веднага откраднах много. Утре сутринта ще трябва да правя обременяване с глюкоза блякс, но се надявам всичко да е наред и живот и здраве след като обядва се замъкваме към Борисовата градина. Алис я захраних тези дни с домат и аз и със свинско, че го отлагах нещо.
Мекси, на мен лично няма да ми пречиш и сополива, нали сме на открито и все пак няма да се целуваме Grinning

# 515
има зрънчо без сол и захар, но факт че много лепне, съответно и по зъбките. Тия дни наш Йоанчо хич не ще да си яде обяда, затова пък налита на кус-куса и кашата вечер. научил се е да пляска и като му подам лъжицата я плясва с две ръце и после маже. Опитвам се да съм спокойна 😂

# 516
Олеее, ама как пуканки, наистина ли?!?!
Аз седя в групата, ама не знам защо седя там. Да не изпусна нещо Grinning Но това съм го пропуснала. Иначе зрънчо има наистина и добри варианти, има и нахутени, царевични, обаче като залепне за небцето не знам няма ли да ги дразни. Но за пуканките нямам думи, поне до 3-тата годинка не съм им давала и даже тогава супер внимателно. Много лесно могат да се задавят или още по-зле да ги инхалират.

# 517
Лоша майка съм аз, изчаках бебето да заспи и чак тогава отворих пуканките.

Аз не че съм на зор за солети и глупости, по скоро като давам храна гледам все да е мека. Чудех се просто от каква възраст горе долу е ок да се дават твърди неща тип солети, сухари, твърди бисквити и тн.

Иначе при Тони има някъв регрес в храненето с парчета. Както ядеше все едно цял живот само такава храна е ял, така сега тъпче в устата всичко, директно гълта, не дъвче нищо, ужас е. Поръчах днес и утре ЗВБ меню, днес беше парче сладкиш/кекс и основно сьомга с картофи… и с двете пълен провал. Със сладкиша даже той се поушашка малко, ама тъпче в тая уста колкото може и се мъче да преглътне веднага. По някое време почна да гаг-ва, изплю 2 парчета едно след друго по-големи от двулевка… 😐 основното подобна история, аз се изнервих и го намачках с вилицата. Той вече беше решил, че иска да яде сам и не ми даде да го храня, та яде сам с ръце пюреподобна храна. 😐 И това е бебе дето преди месец изяде сам самичък без да се задави, без да изплюе нищо парче баница! Утре ще е приключение пак. Силно се надявам да е само някакъв период, защото толкова хубаво си ядеше парчета сам…

Домат съм давала още преди месец-два, няма никакъв проблем за него и нужда да се чака. Някои деца реагират на киселината и се зачервяват покрай устата докато ядат, но това не е алергична реакция. Свинското го задържам все още, но мисля тоя месец да е.

# 518
Имам си един сладък 9-месечко днес. Heart Като гъбка расте това детенце. Имам чувството, че скоро писах, когато стана на 8 месеца. Много ми е сладичък, искам да го мачкам и целувам постоянно. Heart
Върти се като пумпалче постоянно. Вече седи по-стабилно, когато го оставя аз. Сам не може да стигне до седнало положение, макар че има такива опити. Когато го мързи се избутва назад да си се облегне. Застава на колена и лакти и се клатушка, върти. Придвижва се лееко напред, но все още не лази.
Много си харесва музикалните книжки.  Разглежда ги, потупва ги отгоре, говори им. Харесва всички книжки де, но картонените ги дъвче и раздробява картона, затова само под наблюдение му ги давам. Днес извадих още книжки от батко му. Има си и любими музикални играчки- натиска, върти, яде ги.
И разбира се харесва всякакви неща, които не са играчки. Една вечер си беше добарал млякото за тяло и дъвчеше тубичката. Е, да, но не съм видяла, че от вътрешната страна изтъргва със зъбите си етикета. Остави го, но след малко започна да му се гади на няколко пъти и да не може да си поеме въздух. Явно някъде му се беше залепило от етикета. Абе голям страх брахме за глупости. Frowning

Освен мама, от вчера повтаря и баба.
Много обича да ме хапе. Като ме добара и му е много забавно. Бърка ми в носа, очите, устата, дърпа ми ушите и леееко и нежно ми подръпва не цял кичур коса, а няколко косъмчета, чак очите ми се насълзяват. Grinning

Много ми е смешен и в същото време сладък, когато нещото, с което се занимава му омръзне си го нагажда с ръчичка на крачето и го изритва. Налии, не да го хвърли, ама така е по-гъзарско. Joy

Днес беше първи опит с попарата. Беше много ентусиазиран като разбра, че ще яде, но когато я опита...хаха не му хареса.Grinning Направи смешна физиономия на погнуса. Натроших сухара на прах, сложих масло, обезсолено сирене и чай. Дадох 3 лъжички, но от втората и третата даже повече му се догади и то заради сиренцето според мен, защото беше на топченца. Друго не съм предлагала за закуска. Ще продължа да опитвам тези дни, но може пък да не я заобича. На мен честно казано хич не ми се дава закуска, защото ми е мъчно, че това автоматично означава да намалее кърменето.
Той няма все още заместено хранене. Да не казвам голяма дума, но засега хапва повече от предишните 30-40гр и то пак не всеки път и ако му хареса. Вчера дадох някакво пюре с царевица, грах... зеленчуково на бейбибио, но изобщо не го хареса и не яде. Сега ще видя какво ще стане с попарата и ако продължи да отказва трябва да добавям сиренето към пюрето, докато включа нещо друго, защото предполагам и кус кус няма да хареса.
На детска консултация сме следващата седмица и ще видя какво ще каже личната. Не, че действам по нейните препоръки, но за ориентир.

Чашата с водата му служи за забавление. И докато той се къпе с нея аз си печеля време да свърша нещо. Колко пие от нея не съм сигурна, защото доста и плюе. Отделно цялото му боди става вир вода, дори и на гръбчето. А май и отвора е разширил, защото си вкарва пръста там. Grinning

През деня спи 2 пъти, като му се събират около 3-3.30ч сън. Нощем около 10-11ч. Има нощи, като снощи, в които много се върти, мрънка, обикаля цялата спалня с въртене и е неспокоен. Коремчето го мъчи понякога, защото има газове. Зъби също не изключвам. Все още са 5 броя.

Мисля официално да минем на памперс гащите вече. Невъзможно е да му сменям памперса. Щом една нощ се наложи да го слагам, докато е по-корем... Спеше, но усети, че му правя нещо, заинати се и се обърна по корем. На сутринта установих, че памперсът беше сложен идеално. Много съм добра... Grinning Имахме още няколко такива случая през деня и мисля вече да сме си с гащите.

Доста му порасна бретона, а на мен хич не ми се иска да го подстригваме все още. Мисля си аз да му връзвам кукуригу, но си представям реакцията на мъжа ми като чуе. Joy

Като споменахте Алиекспрес - дали ще дадат на мъжа ми нещата, които съм поръчала или задължително лично трябва да бъде? Скоро не съм поръчвала и не помня ...

Солети абсурд да дам скоро ...мен попара ме е страх, пък какво оставя за солети. Видях го и аз този пост за солетите в групата. А за пуканките си мисля, че става въпрос за тези тип Зайо байо..на дали имат предвид пуканки, пуканки...нали, или ?Flushed

Днес изпратих Алекс на градина, не беше ходил близо месец. И понеже чаках следобяд мъжът ми да го доведе, за да го посрещна, режимът на Марти се размести и сега заспа пак късно в 22.15ч, а аз даже още не съм вечеряла, ама Малчо се е залепил за мен и не мога да стана. Heart

Обичам да си правя колажчета и сравнения. Heart
Скрит текст:

# 519
Ох и Йоан беше изял веднъж едно картонено ухо на лъв от книжка та му се беше залепило на небцето, всичко под надзор…

Не знам колко е реално опасно да яде бисквити и солети (като не говоря за тези тънките, разбира се). Той реално отхапва и после размеква бисквитата с венци и слюнка. Според мен е различно да дадеш бисквитка и пуканка (напукана) или ядки примерно - едното няма начин да се размекне и остава на по-едри трохи. Иначе задавяне е възможно с всеки тип храна, че дори и с вода. Все пак на бисквитите за бебета пише да не се оставя бебето да яде без надзор. За мен е добър тренинг за отхапване, ако детето е на този етап вече. Да го тренирам с броколи и други зеленчуци да гризе ми се струва изтощаващо, защото обикновено само маже. Все пак вече два пъти му давам омлет на лентички. След като го натроши се сеща да си сложи някоя троха в устата

# 520
  • София
Според мен под пуканки се има предвид тип Зайо Байо. За опасно не ми изглежда опасно, опасно е колкото и хляб да дадеш. Инсче солети тип гризини също ми изглеждат съвсем Ок, особено ако са домашни. Купешки не давам от лични си мои съображения, че не искам да ги блъскам още сега с такива неща. Нямат никакви хранителни стойности и в същото време докато още са неосъзнати сами да си търсят не мисля да ги поощрявам. С Калин по същия начин действах и дълго време си носехме по площадките домашни гризини и бисквитки без захар, правени с банан или фурми. До ден днешен не би се сетил за нещо такова, освен ако не види, че някое дете яде и да поиска. С Алис осъзнавам, че няма как да е толкова дълъг периода, защото ще вижда батко си да яде и ще иска. Та, нищо не се заричам Simple Smile

# 521
Момичета, и аз ще се опитам да дойда - ще видим бебка в какво настроение е Simple Smile

# 522
Приятно изкарване момичета, аз съм тотал щета с тези сополи и грам не съм спала. Бях на ръба да подхвана старата максима на всяка майка/ баба/ леля- "Спи, бебето като заспи", ама той заспа за 30 минути след като цяла нощ се буди на пресекулки от зъби.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 13:41 от mexicana___

# 523
Момичета, има ли бебчета, които като ги изправите стъпват на пръсти, а не на цяло ходило?

# 524
те в началото май винаги така правят, но сегс като стъпва сам, стъпва на цяло ходило

Общи условия

Активация на акаунт