Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 963
  • 812
  •   1
Отговори
# 525
  • гр.Пловдив
Маминки,как ви мина срещата ,направихте ли обща снимка на мъниците? Grinning

# 526
  • Замък сред облаците
Мисля че е нормално, още свикват. Но примерно ако се ползва проходилка (от стария тип, не уолкъри) или бънджи били свиквали точно с ходене на пръсти и после.

# 527
В началото така се изправяше, но като я виждах ѝ помагах/намествах да стъпва на цялото ходило.

Един въпрос - проходилки (тип бутащи се) са ок за ползване, нали? Знам, че бънджитата не са, но исках да попитам (нямах време да поразровя).

Май не успяхме да направим снимка, ще трябва още една среща да направим Wink Иначе виждането мина много добре, разходихме се с бебоците малко - аз лично не успях да си поговоря с всички, така както исках, но се надявам сега с топлото време да се поправи това.

И нещо малко офтопик от бебешката тема, за което се заговорихме с Деси. Ако някоя мама има желание да прави козунак, препоръчвам тази рецепта - много вкусни се получават:
https://www.youtube.com/watch?v=hx2XkB6B7O0

# 528
  • Замък сред облаците
Да, проходилки тип уолкъри са ок. Но примерно ако детето не проявява интерес към изправяне и ходене на навършена годинка Фурлакис тогава препоръчва класическа проходилка по малко (една приятелка ходи онзи ден при него, нейната дъщеричка точно навърши годинка и не се изправя, пълзи и т.н)

# 529
Правих миналата година козунаци по тази рецепта, супер станаха. Тая година ще пробваме хлебопекарната.

Аз се бях засилила да купувам уолкър, защото гледах Дара как се подпира на един кашон (с който се опитвах да я огранича от влизането в една стая) и го бута, и се движи. Но попаднах на информация, че не трябва да се бърза с ползването му, по-скоро като поощряване, ако детето не желае да прави опити.

# 530
  • София
MadreG, благодаря за рецептата, тази седмица мисля да се пробвам да я направя. Калин разбира се ще го спра тази седмица от градина и изобщо мисля да не си насилвам късмета повече с тая скарлатина, а в петък ако сме живи и здрави и все още не сме се разболяли да палим към Козлодуй. Мисля да поседим дъъълго до 8 май и тъкмо  и рожден ден ще празнувам с приятели там. Дано като се върнем да са спрели случаите.
Момичета похвалвам тази каша от ДМ - Алис днес я пробва и много я хареса https://www.dm-drogeriemarkt.bg/dmbio-bio-mlechno-zarnena-kasha- … 058172437779.html
Някой давал ли е подобно мюсли вместо каша? Чудя се дали да не пробвам за малко разнообразие. Днес я захраних с кисело мляко, одобри го. Обаче така я прецаках с едни палачинки...... сипах кленов сироп отгоре върху всички и изобщо не съобразих, че вече не може да ги яде и милата няма да ви казвам как жално, жално гледаше като закусвахме.

# 531
Деси, аз купих мюсли с ябълка и банан на Холе, хареса му, но не беше кой знае колко впечатлен. От вчера давам каша лимец и доста повече му харесва.

Обмислям тези дни дали и кога ще е ок да махна кашите и да почна да му готвя за вечеря, а зърнените храни да останат за сутринта и следобедна закуска. Нямам много идея какво ще готвя де, ама ще го измислим. Гледам някакви блогърки пишат че давали супа вечер от9-12 месеца, Магито Пашова пише, че вечер по това време можело да се дава яхния или супа. Ама как се приготвят, протеин откъде, с месо ли трябяа да са. Трябва пак да зачета.

# 532
Деси, как приготвяш палачинките, извинявам се ако си казвала и преди?

Аз буксувам с кашите също, както преди ги ядеше чисти, спря, дадох и с плод, хич не ги хареса, сега пак чисти едва по 140-150 изяжда. Маги, каква е тази каша с лимец? Аз вече се чудя какво да извъртя. само елдата що годе си я яде и тази с просото. Оризът и царевицата ги отказа съвсем.

Аз към момента ще остана с 3 заместени хранения, четох,че вечерята не е препоръчително да се замества до годинката и май ще пробвам така. Освен това като отказва вода искам поне 2 пъти да пие мляко, че е на ръба да се обезводни според мен, според педиатърката му било достатъчно.

И днес горда горда давам пюре за 8+ на baby bio  с пиле и царевица, хубав състав, на вкус на мен ми хареса. Той изяде 3 лъжици и за пръв път ми отказва пюре. Не знам консистенцията ли не му хареса или самата комбинация на продуктите, защото имаше и лук малко. Странно ми е, защото попарата я яде, а тя е по-на едро. Утре ще пробвам за сефте кус кус да видим, ще мине ли номерът.

# 533
Ако имат предвид тип зайо байо, по-става, ама аз не съм чула някой да им казва пуканки до сега, те са си царевични пръчици, а пуканките - пукана царевица  Simple Smile  Но пък може в някой край на БГ така да им казват, не се бях замисляла. Не бих де учудила вече някой и пуканки да дава.

От Алиекспрес ми пристигат нещата по най-различни начини. Най-често в пощата и там искат лична карта, не знам ще ги дадат ли на мъжа ти, Мис, но са ми идвали даже със спийди понякога, в easy pay офис веднъж, не мога да ги разбера на какъв принцип. Най-често в пощата.

Днес купих сирене, но докато се обезсоли ще стане други ден. На 8++ е и все още няма закуска. Дали не изоставаме? Закуската я почвам със сиренето - в царевичен кус-кус и качамак. За след това взех на плазмон сьомга, хек и пъстърва. Купих си нова касерола да й приготвям нейните неща докато не мине към нашето меню и нямам търпение да я ползвам. Изглежда много удобна Simple Smile

Допълвам се, че сега видях на Мекси коментара - скоро открих Babybio и съм много впечатлена от състава, консистенцията, всичко ми харесва. И тя си ги яде, но освен едно сготвено от мен пюре, друго не е отказала така или иначе, тоест си е ящна и не е критерий много.

# 534
Едно бързо включване за бебешките палачинки от мен - в приложението Tiny Meals (на български е) има няколко рецепти, като от там правих една с ябълки (използвах пюре от ябълка) и се получиха много хубави.
Тъй като някои ми се получават леко сухи ги даваме на бебка намазани с плодово пюре (като сладко, но без захар) и така ѝ харесват (пък и стават по-лесни за ядене).

# 535
  • София
Мекси, те не са бебешки, а за нас стандартни палачинки. Бебешки правих няколко пъти като бяхме сами по тази рецепта и ги одобри:

Иначе днешните бяха тези - https://www.irenkata.com/archives/3495?fbclid=IwAR3uvA9YQgDG-wFS … cWpRyz5IMnaHbf08Y вкусни се получиха, правих двойна доза обаче.
А всяка събота или през седмицата през ден правя като Калин си е вкъщи ето тези - https://bglog.net/Zdrave/9624 идеала ни за палачинки, по-добри не съм яла никъде.

И на мен ми стана интересно за тази каша от лимец. Алис също яде по някаква странна логика както съм споделяла. Пюрета с парчета не обича особено, иначе цели парчета си яде, както и бисквитки и хляб и дори тази вечер открадна от брат си пастърва на фурна и си хапна филе. Ноооо за закуски тип попара - кус кус и т.н. гагва и изобщо не ги иска. Не мога да разбера защо така, но продължаваме да изоставаме и ние със закуските Рафаела.
От Алиекспрес и на мен ми пристигат най-често по пощата и искат задължително лична карта. Също получавам и през ExpressOneBG, където пък не ми искат документ.

Ох, чакайте да ви кажа, днес по случай 1 април решихме да се пошегуваме с приятелите ни във Фейсбук, вкючително и бабите и дядовците и постнахме ето тази снимка, все едно сме взели на Калин нов домашен любимец. Няма да ви казвам какви реакции има Grinning Още не сме казали, че е шега. P.S това е Гошо и е гумен.
Скрит текст:

# 536
Благодаря за рецептите, ще пробвам. Днес взех мюсли с ябълка и банан на Тьопфер за 8-месечни. Хапна 4-5 лъжички само и после го залъгах с още толкова, оваляно в кисело мляко. При нас тъкмо беше тръгнало храненето и след 2 безуспешни пробни дни с кухня на Хер Бебе днес нито обяда, нито вечерята изяде.
Иначе и аз давам основно пюрета на Бейбибио - хапва си ги бебчо.

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 08:00 от Lazur

# 537
  • Замък сред облаците
Деси, аз купих мюсли с ябълка и банан на Холе, хареса му, но не беше кой знае колко впечатлен. От вчера давам каша лимец и доста повече му харесва.

Обмислям тези дни дали и кога ще е ок да махна кашите и да почна да му готвя за вечеря, а зърнените храни да останат за сутринта и следобедна закуска. Нямам много идея какво ще готвя де, ама ще го измислим. Гледам някакви блогърки пишат че давали супа вечер от9-12 месеца, Магито Пашова пише, че вечер по това време можело да се дава яхния или супа. Ама как се приготвят, протеин откъде, с месо ли трябяа да са. Трябва пак да зачета.

ЛЛ каза онзи ден като бяхме, че сега след като вкарам месото вечер мога давам храна с месо.

Мерси за идеите за храна, момичета, спасявате ме 😁

# 538
И на мен ми стана интересно за тази каша от лимец. Алис също яде по някаква странна логика както съм споделяла. Пюрета с парчета не обича особено, иначе цели парчета си яде, както и бисквитки и хляб и дори тази вечер открадна от брат си пастърва на фурна и си хапна филе. Ноооо за закуски тип попара - кус кус и т.н. гагва и изобщо не ги иска. Не мога да разбера защо така, но продължаваме да изоставаме и ние със закуските Рафаела.

Аз мисля съм писала, че съм с “цедка на гърлото”. Течни неща с парчета в тях ми докарват такива позиви за повръщане, чеее… може просто да не е нейното.

Едно бързо включване за бебешките палачинки от мен - в приложението Tiny Meals (на български е) има няколко рецепти, като от там правих една с ябълки (използвах пюре от ябълка) и се получиха много хубави.

Ще качиш ли рецептата моля, че е само за Андроид. Всякакви вариации на палачинки се приемат при нас, но не съм пробвала такива с ябълка досега.

Решено е - утре ще е ден за палачинки Simple Smile

ЛЛ каза онзи ден като бяхме, че сега след като вкарам месото вечер мога давам храна с месо.

Два пъти на ден месо ли, АА? На повечето кухни менютата са с постни супи, които повечето хора дават за вечеря. Не съм стигнала до там да го мисля обаче.

# 539
  • Замък сред облаците
Не, примерно на обяд зеленчук, на вечеря месо. В този смисъл беше Simple Smile Аз цял месец имам да вкарвам месата плюс елдата плюс някакви тропически плодове май бяха на Хип тъй че ще го питам на следващата визита за разпределението обяд, вечеря, всеки ден ли месо че това не се сетих 😁

Общи условия

Активация на акаунт