Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 959
  • 812
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, ама нищо не казахте за срещата. Разкажете как мини, лесно ли се намерихте, кои бяхте, бебетата добре ли се държаха...нещо просто. Да се чувстваме и ние, които не можахме да присъстваме, като част от групата. Heart

Аз утре трябва да ходя на бебешки пазар, защото нищо не остана. Днес се наложи да направя на Марти каша 3 зърна с пюре от ябълка и тиквичка, защото само това имах. Не беше толкова зле, щом яде от него. Трябваше днес да отидем, но заваля и не ми се излизаше с децата в дъжда.

Попара пробвах 3 дни, но не я харесва и засега я оставям настрани. И мъжът ми каза да не го мъча, щом не му харсва. Мисля да взема да го пробвам с кус кус и качамак, ама да питам това пюре от царевица не е ли същото? Не мисля, че изоставам със закуската, защото нямаме друго заместено хранене, пък и ще е зор дали ще яде нещо от изброените.

Вчера му дадох чиста каша без плод, но все пак с АМ и изобщо не я хареса. Затова си я правя с плодово пюре по принцип.

Алекс обожава палачинки и няколко пъти в месеца правя. Имам си и аз рецепта и се получават много хубави. Ако имаме домашни яйца и мляко още по-добре. Даже утре ще правя с домашни яйца. За него всеки път, когато правя палачинки е като празник. Много е щастлив. Heart

За пратката от Алиекспрес ще пробвам да изпратя мъжа ми с ЛК да видя дали ще стане, макар че се съмнявам. А известия получавате ли? Аз съм дала адреса на нашите, но майка ми каза, че в пощенската кутия няма нищо, а в приложението пише, че е пристигнало.
А пък днес мъжът ми получил смс за пратка и понеже винаги давам неговите данни за доставка си мисли, че аз съм поръчвала нещо, но нямам спомен...много съм изтрещяла. Цял ден го мисля и не мога да се сетя. Grinning

Марти заспа късно тази вечер, макар че втората дрямка беше къса. И понеже се проточи час приспиването реших да се пошегувам с мъжа ми като му написах, че няма да вечерям, защото не съм гладна и да прибере вечерята в хладилника. Той пък изобщо не се хвана. Каза ми, че ако е било за нещо друго можело и да се върже, но щом става въпрос за храна, няма начин. Значиии явно е всеизвестно, че обичам да си хапвам.Joy

# 541
  • София
Аз получавам смс известия на телефона и от пощата и от другото. Виж си в профила в Алиекспрес и ще видиш какво сте поръчвали последно, не го мисли. При нас палачинки и гофрети се правят и ядат до откат, та е по скоро рутина вече. Срещата мина много приятно, имаше спокойни бебоци, имаше и не толкова спокойни, някои спаха, други се приспивахе. Grinning Едни се храниха, други бяха яли. Ще е интересно като е по-топло и можем да ги оставим някъде на земята да пълзят и да се опознават. Мисля, че като за пръв път мина много добре даже. Определено деня ми беше много разнообразен и приятен.

# 542
Момичета, кашата е от спелта на български , тази на ДМ био, но от едно време съм запомнила, че “Dinkel“ от немски се превежда като лимец, а нищо чудно и двете да наричат лимец на немски, видях кутията и приех че е лимец 😁 Сигурно спелтата е вид лимец
Според мен мюсли-кашите са много по-вкусни, но Йоан не се кефи много на ябълки  и други плодове. Единствено признава банан и манго донякъде, макар че онзи ден яде и плодово барче, както споменах, но го бях уморила от глад по време на съвместната разходка 😁

АА, благодаря за инфото. Трбва и аз да поразпитам повече другия път. И аз съм чувала, че не бива да се замества вечерята твърде рано или най-малкото, че по-късно им идва времето да се замести и вечеря, но междувременно го разбирам по-скоро, че не трябва да се бърза със заместване на трето основно хранене. Днес умишлено не дадохме закуска след като Йоан откакто даваме кус кус отказва да изяде и половината пюре на обяд независимо дали зеленчук с яйце или с месо, а не искам да буха тЯсто за сметка на по-витаминозните пюрета на обед. Изяде си почти цялото пюре и мисля да действам с обяд и вечеря засега, а сиренето ще го вкарам във вечерята. Добре издържа до обяд, направи и дълга първа дрямка. Трябва да призная, че следобед все още го черпя едно мляко като сме вкъщи, но като цяло не суче много, а и освен банан понякога не знам какво да му давам, предвид че вечерта яде каша. Може би е рано да махам кашата, щом няма да давам зърнени на закуска. За заместване така или иначе в пълния смисъл не мога да говоря, понеже винаги си дояжда.

Интересно ми е майките захранващи по ЗВБ как процедират на тоя етап? Бъбълз може би може да разкаже. Кой беше готвил спанак с ориз тия дни 😁 Чудех се дали да му правя утте за обяс с малко сиренце и яйце.

# 543
  • Замък сред облаците
Матея беше готвила спанака, мисля. А по ЗВБ не е ли просто “опитване” на храни до към годинката и са основно на мляко? Не помня тук ли дискутирахме или другаде четох, че по ЗВБ трудно се заместват хранения преди годинката (защото трудно изяждат порция, много храна “отива зян” и така).

Ние вчера бяхме за пръв път на ресторант с детето, да празнуваме годинка на бебето на приятелско семейство. 4 бебока се събраха плюс 3 по-големи дечица и всички бяха много спокойни и възпитани, голям кеф.

За сбирката да допълня Деси - беле освежаващо, бърборихме май основно на мамешки и женски теми отново, но си е друго да глътнеш въздух и да си кажеш приказка с някой след като установихме колко асоциални сме станали (някои от нас Simple Smile ) На мен ми беше много успокоително да установя, че малко бебоци са с 3 заместени хранения като нас и се бях притеснила, че не иска закуска, а мляко, та това ми дойде успокояващо особено от майки с второ като Деси ❤

# 544
Срещата беше много приятна, на живо е още по-готино, защото виждаш усмихнати и ведри майки, което няма как да видиш във форума и едни сладки бебоци. Надявам се скоро пак да успеем да се организираме и пропусналите да успеят да се включат. Да им вземем акъла по брой колички на едно място в парка! 😁

# 545
Ох, леко се шашнах дали не се мотам с тези заместени хранения. До момента заместени са обяда и следобедната закуска, като както каза Маги, силно казано заместени, понеже после винаги му давам да си сукне. 😄  Лека полека започвам и със закуската. Одеве направих бананов хляб и изгарям от нетърпение да видя как ще се приеме. Бяхме до България последните две седмици. Тук в Англия живеем малко изолирано и малкия основно вижда само мен и баща си. Като се прибрахме, първите дни му беше малко шок да срещне толкова много хора, които му се радват. Срещна и "връстници". Беше много смешен как хващаше ръчичката на едно момиченце и после се опитваше да изяде крачето ѝ. Личи си, че ще бъде общително чаве за разлика от родителите си. Пътуването със самолета на връщане беше един малък ад. Мрънкане, рев, не искаше да играе с нищо, не искаше да го държим... Направо скъсаха ми се нервите. Единствено се усмихваше за кратко, когато "общуваше" с хората наоколо.
Както бях казала - вече не го приспивам на гърда, но не постигнах и самостоятелно заспиване. Сега заспива като ми бърка в носа. 🤣
В процес на търсене съм на компактна лятна количка и направо главата ми е гръмнала. В крайна сметка реших, че ми е супер важно седалката да има опция да гледа и към мен, та май се спрях на Bugaboo Bee. Да видим де, може пак да се разколебая.

# 546
Не знам даже какво да ви разкажа за захранването. Идеята му е да се води от бебето, Дарина си хапва 3 пъти на ден от 6++ месеца, защото има интерес, има апетит, не бих казала, че само опитва храна. Не мога да говоря за заместване на хранене, защото никога не сме имали график на кърмене. Към момента суче грубо 6 пъти на ден, основно за приспиване. Бих казала, че по-скоро 50/50 е млякото към твърдата храна.

Закуска обичайно:
-овесени ядки на каша с настърган плод
-палачинки/гофрети вариации + плодове
-елда с настърган плод
-баница/мъфини/питки вариации/ бебешки браунита + плод+ кисело мляко, ако иска

Обяд обичайно:
-кюфтенца от месо или постни
-бъркани яйца/миш-маш/мъфин-омлети/киш
-паста с някакъв сос

Вечеря:
-каквото е сготвено + малко плодове/зеленчуци

Към вечеря и обяд добавям гарнитура, примерно броколи, картофи, грах, зелен боб, каквото имам.
Tiny meals е супер приложение, много рецепти има, които ми допадат. Аз ям с детето, каквото и то. Мъжът ми все се мръщи на киноа и батат. Laughing Онзи ден, обаче, сгъна две парчета бебешко брауни без да разбере, че има тиквичка вътре, а после беше отвратен, че имало. Тия браунита ме накараха да открия рожков...много ми допада, много повече от какаото. Готвя с подправки, чесън, лук, не усещам липсата на сол.

Интересно ми е как има периоди на вманиачаване в дадена храна. Изяде 5 килограма круши, писнаха ѝ, искаше много портокал, яде 2 седмици всеки ден, писна ѝ, сега е на боровинки.Laughing

Старая се да предлагам разнообразна храна по безопасен начин, другото е нейна работа. Забелязвам от месец, че отхапва и дъвче добре, дано така продължава. Все още присъства страх в мен все пак.

От алергените са въведени: риба, мляко, глутен, яйца, фъстъци, сусам, ягоди.

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 19:52 от Bubblezz

# 547
Много благодаря, Бъбълз. Доста полезни идеи. Аз опитвах също да давам омлет с грах, но много го троши и накрая почти нищо не изяжда, но може би трябва повече търпение. Като цяло мисля и аз да почна да готвя и да сменя кашите за вечеря с готвено, та се чудех какво може да е.
Днес направих за обяд ориз със спанак и сирене по идея на Матея, много го хареса и аз хапнах същото Simple Smile) И на мен ми мина през ума, че мога да ям същото като него - току яиж почна да се храня по-здравословно.

# 548
  • София
Я дайте рецепта за ориз със спанак 😃 взех сума спанак от магазина и сега се чудя какво да го правя 😂

# 549
Ами аз сварих една чаша ориз за ризото, 200 грама замразен спанак, но можеше и повече да е, сирене на око (да има) и една лъжичка масло Simple Smile) Но импровизацията е пълна. На ориз със спанак мисля че и морков може да се сложи.

# 550
  • София
Колко се чудих пресен или замразен спанак  да взема и се чувствам прецакана. Grinning Мерси Маги, ще я пробвам. Сутринта дадох кисело мляко с бисквити и се изяде. Утре мисля да правя бисквитки с фъстъчено масло и така да го въведа, тъкмо и Калин ще хапне.

# 551
  • Замък сред облаците
Въпросче - тези, които дават настъргана ябълка с кашата - сурова или варена я давате?

# 552
Аз стържа сурова ябълка или круша без кора.

За спанак мога да похваля тази рецепта от Tiny meals, много вкусно става, ако сте въвели всичко това. Само сиренето предварително обезсоляване.

# 553
  • София
Бъбълз, в някой хубав ден в който имаш малко повече свободно време може ли да наснимаш такива готини рецепти от това приложение? Аз съм с айфон и много ме е яд, че е само за Андроид.

# 554
  • Замък сред облаците
+1 към Деси 😁 Нямах късмет с ябълките, само био банани намерих в лидл сега

Общи условия

Активация на акаунт