Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 923
  • 812
  •   1
Отговори
# 120
Така е Мис гаранция няма никаква, но реално месеците, които я държа вкъщи и не хващат нищо. Всеки ден са навън, студ, хора, но няма проблеми. В групата има деца, които системно са болни и са там, от там идват и проблемите.

# 121
Валена, така е навсякъде. Баткото цяло лято не беше боледувал, а е бил постоянно с други деца и като тръгна на градина се започна. Няма оправия. Много деца като се наблъскат в една стая, кой с хрема, друг с не знам си какво и се завърта един омагьосан кръг. Уж филтър има на входа, но какво ще хване той, освен температура и червено гърло. Като чуя, че по-добре сега да ги минават тия болести, че да придобият имунитет, зле ми става. Те хубаво да изградят, но може ли нон стоп да ги блъскаме с капки за нос, сиропи и още хиляди неща. Не помня дали си казвала на колко е каката, но ако има вариант може да си я задържиш вкъщи. На мен ми е мъка, че утре ще е на градина. Хич не ми се иска да ходи. Не е само, заради болестите.

# 122
Каката е на 5, т.е. трета група в градината. Не е проблем да не ходи, защото тук сме малък град и нямаме много закони 😁Лошото е, че тя умира да ходи, направо и светят очите като чуе. Да всички казват, че така се градял имунитет ама то не може постоянно лекарства, нерви, пари и т.н. Аз имам чувството, че я изтрових от капки в носа, противорирусни и т.н. Абе дълга тема, която едва ли ще се реши някога. Нека да не плашим мамите с първо бебче 😁❤️

# 123
Момичета, въоръжете се с още малко търпение, наистина в училище намалява боледуването. При нас беше по едно време беше лудница, през 2-3 седмици бяха болни, сега се случва доста рядко ( да чукна на дърво). Наистина тази зима е малко по-наситена от към вируси, но...мисълта ми е, че наистина го израстват и става по-добре. Трябва да си минат през това, нашата УНГ беше казала, че преди училище трябва да се сблъскат с над 100 вируса, за да изградят имунитет. Би било добре всеки път да минава само с малко хрема, но се случва баш така. Ние сме лежали и в болница няколко пъти, пили са антибиотици, инхалации с пулмикорт ни бяха станали нещо редовно. Но...живи и здрави да сме, минава.

Деси, благодаря за обяснението и скрийншотовете. Наистина преди 10 години изобщо не беше така, и тогава съм търсила инфорамция, чела съм, но сега има много нова информация. Взех й АМ на ДМ, имаше супер много положителни коментари и се доверих на него- https://www.dm-drogeriemarkt.bg/dmbio-bio-mlyako-za-posledvashto … 058172445361.html Ушите й плющяха, така й хареса. Добавих 1/2 букранче синя слива. За сега не виждам ефект от нея, 2 бурканчета изяде, разделени на половина, тоест 4 дни всеки ден. Ще взема да й въведа елдата, щом има такова действие. Тъкмо си мислех, че не искам да вкарвам още плодове, по-добре още каши.
Вчера четох МП, че препоръчва кашите сутрин за закуска. Би било добре ако не ставахме в 10. Тя яде към 8, заспива до 10, после си играе до 11:30 и тогава обядва. Няма кога да яде каша за закуска.
Идеята ми е да редувам овесена, елдена и киноа. Но с мляко много й хареса, може би няма да има нужда от плод в този случай, защото млякото малко сладнее.

Мис, батковците не бяха много доволни първия ден, но вечерта стояха на ТВ 2 часа и ги компенсирах. Честно казано толкова добре се справят като няма кой да ги разсейва, да гледат телефони в междучасието, да шуми и говори някой, да им обръщам индивидуално внимание, че смятам от време на време да ги оставям за по седмица вкъщи Simple Smile Учат по-добре тук от училище, но там е важна социалната среда. Нареднахме с материала, запълнихме пропуски и за днес имаме само състезания по математика и диктовки да правим Simple Smile

# 124
Рафи, браво, направо евала, че така се справяш с 3 деца, аз с едно не сварвам да ям Grinning

Момичета, сега по колко дни вкаравате нова храна/ не говоря за алергените, а срандартни плодове/зеленчуци/ зелени подправки?

Нещо със съня не мога да се оправя   като да вместя всичките дремки и интервалите .... ляга супер късно за да си избудува будуването , последната му кратка  дрямка  идва след 18  и после преди  21.30 няма заспиване. Реално си спи, но не ми стига денят. Още не може да мине на 2, а с три е много .. крив период.  При вас как са режимите сън/ хранене. това също ми стана трудно за нагласяне, почти винаги храненето съвпада с времето или за заспиване или когато трябва да спи вече.

Малък прогрес за човечеството, изби вторият зъб и има кратко затишие ....

# 125
Моето момиче е ранобудно, както и каката.
Става 6.00-6.30 пие Ам
Дремка 8.30 - 9.00 спи до 10.00 часа.
Закуска 10.15-10.30 попара, кус - кус и т. Н
Дремка 12.45 я слагам да спи. Спи до 13.30. Обядва след това.
Дремка 16.00- до 16.30. След това Сз.
Вечерно лягане 19:30 спи вече. Преди лягане пие Ам. Има едно нощно хранене около 00.00 - 1.00 часа.
На мен ми е удобен режима. Съобразен е с каката. Имам време да готвя, домакинските задължения, да обърна внимание на двете самостоятелно, да излезем и не на последно място, прекарано време сами с ММ.
Според мен и на нея е ок, защото си спи добре, не се буди вечер, весела, игрива е през деня.
Обобщено.
Има три дремки.
Първата е 1.15 часа
Втората е 45 мин
Третата е 30 мин.
Интервали на будуване е 2.30,2.45,3.00 часа.
Заспива сама в кошарата. Слагам я с бибата и излизам от стаята.
Таблиците, които гледам са само за ориентир. Водя се по детето.
Всеки ден е един и същ като ядене и спане.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 18:29 от melinda1990

# 126
От 2-3 седмици го минах ударно на 2 дремки, 3тата дрямка беше категорично отказвана и правеше последен интервал по 5-6 часа, което определено не е ок. Та от интервали 2/2:15/2:30/2:45 минахме рязко, без плавно увеличаване, на 3/3:30/4. Добре са му, изкарва ги, няма никакъв проблем с тях, напук на всички правила и учебници. При него работят само твърди интервали, водене по него за сън не става. Показва, че му се спи рано, слагам го и не заспива или спи 15 мин… тъй че твърди наложени от мен интервали. Но са му ок така. Обаче яденето и при нас стана проблем. Пробвах се да го мина на 4 хранения - не стана. Сега е на 5 и половина 😂 става към 7, 7:30 и има АМ. Малко преди първа дрямка давам нещо дребно за ядене с ръце, така хем не ми се буди по рано от сън (правеше го няколко пъти, затова се принудих), хем и тренираме ядене с ръце и твърди храни. Лошото е, че вече се поизчерпах - давах палачинки, овесени барчета, топчета бонбони от булгур с плод (префасониран остатък от десерта на кухнята), плодове.. май пак ще яде банан утре. Спи две дремки по час и 10-15 минути. Яде на около 2.5 часа, намалих една идея количествата заради бонус храненето и събраните интервали. Ляга около 7:30-8 за нощен сън. Последното хранене е пак мляко, всичко останало през деня е твърда храна.

Двете зъбчета са все по видими, 3 дни беше слънчице. Много явно се видя, че го отпусна и не го боли. Обаче траеше само 3 дни… кривачко се завърна, лигите текат, ръцете са нон стоп в устата. Долу пак е доста подут венеца, но не се вижда нищо засега.

Иначе тези дни е много приказлив, доста по социален. Бърбори постоянно, “водим разговори”, отговаря ми като го заприказвам и като му дам тон. Много по ясно изразява емоции, страшно се радва като види някоя играчка, перде, нещо, втурва се напред и прави по 20 обиколки на стаята. Днес го забелязах, че се мъчи да се придвижва на колена, но не се получава все още. Той от самото начало лази и с крака, освен издърпването с ръце, но не на колена. Като го сложа седнал седи стабилно вече (с опора), новото му умение е, че се научи да излиза от поза седеж към корем/поза за лазене. Вече не забива муцунка в пода, а правилно си премества крачета и ръчички ❤ чакам и другата посока, да почне да седи сам ама има още време до тогава. Заиграва се доста повече сам, отпуска ми едни 30-40 минути на ден, много по-прилепчив е станал също. Ако съм на 3 крачки разстояние от него почва да реве, като съм до него на пода се опитва да се катери по мен. Забавно е.

Пие си вода от шишето със сламка, не се дави, не се олива, биберона почти отпадна вече, остана само след млякото. Надявам се и то да отпадне скоро, искам да мине изцяло на сламката за вода.

Нови плодове, зеленчуци, подправки, неща, които не са алергени, давам веднъж и броя за вкарани. Следя за реакция, но не се втелясвам изобщо. Пример от онзи ден -  в кухнята му имаше зелен боб, нямам представа какво количество в цялото пюре, но яде за първи път и го броя за вкарано вече.
Забравих да кажа на АА, че стискам палци за хубав развой! И за всички с болни дечица - бързо оздравяване!

# 127
В някакъв ужас сме пак тези дни - запечен е. Той от раждането има проблем с изхождането.. сега със захранването е още по-трудно.. Но и разхлабващи пюрета не помагат, повече вода също.. педиатърката смени пробиотика..  Супер твърдо е, едвам излиза дори и с клизмичка.. ръмжи и плаче..  дайте някакви съвети, мами 😓

# 128
  • Замък сред облаците
Миличкото… на кой пробиотик бяхте и с кой ще сте сега? За омнибиотика и биогаята имаше отзиви, че запичат някои бебета. Йоан откакто е на прокомбо рядко е имал проблем с акането.

Ако е само на мляко, също ли се запича?

# 129
Беше на биогая,сега линекс бебе.. Да, пак се запича,дори и само на мляко 😐

# 130
  • гр.Пловдив
Беше на биогая,сега линекс бебе.. Да, пак се запича,дори и само на мляко 😐

Хоупче,много неприятно,пробвала ли си да смениш млякото?

# 131
От както вкарах овесените ядки, положението се отпуши рязко. Преди това нямаше особен ефект с разхлабващите плодове и зеленчуци. Ако си вкарала глутен може да пробваш. Но когато се запече много, аз го минавам само на мляко за 1-2 дни, определено помага.

# 132
  • Замък сред облаците
И да не си вкарала глутен просто вземи овесени ядки без глутен - на Хип са такива; на Холе са “може да съдържат глутен”(лл каза че не е проблем); ДМските директно са обозначени като съдържащи глутен

(Аз пак да си кажа - овесът не съдържа глутен, но масово опаковат ядките на едни и същи поточни линии с пшенични продукти и често са замърсени с глутен, но това е проблем само за хората с чувствителност, непоносимост или алергия към глутена. Така че където има щемпел “не съдържа глутен” ги опаковат отделно от пшеницата.)

# 133
  • София
При Алис също не помагат плодовите пюрета, но и овесените каши също не помагат. Помага наливането с вода и каша от елда.. Иначе Хоупче има един сироп Лактулоза, педиатърката ви би трябвало да е запозната с него. Спомага за втечняването на акото и може да се дава по-дълго време, с баткото много го ползвах докатосе регулира. Иначе не знам от кога се захранвате, но когато започне да хапва по-голямо количество е нормално да има физиологичен запек, който ще отмине до седмица...

# 134
Безглутеновата овесена каша нямаше такъв ефект като най-обикновените овесени ядки, не знам каква е логиката? Може би само в моята глава Simple Smile откривам зърнените сега, елдата ми звучи интересно, може да взема да пробвам. За жито си мислех онзи ден, че обичам и ми се е дояло, може да пробвам нещо житно да приготвя, подходящо и за бебето.

Общи условия

Активация на акаунт