Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 956
  • 812
  •   1
Отговори
# 555
plus 1 за мен 😁
Деси, то може и пресен спанак, само е повече занимавка заради кълцането Simple Smile

# 556
  • София
Да, да, това имам предвид, че си се прецаках класическата. Амаааа нали все гледам да е прясно всичко.

# 557
Аз пък ви предлагам всеки, който готви нещо интересно за дребосъците да пише 2 реда с рецепта. Ако ви се занимава де, но мисля всички можем да черпим идеи. Аз поне съм доста зациклила напоследък.

Иначе макар замразения спанак да е улеснение голямо, сме баш в сезона на пресния и аз лично не мога да го подмина. И аз съм на тази вълна - вчера го готвих с още зелении и ориз 😀

Кошмарна нощ прерастваща в кошмарен ден. Буди се на всеки час, а тази сутрин беше толкова крив… пак изпадна в истеричен рев, 20 мин съм дундуркала на ръце пееща песнички. Това не се е случвало от първите месеци, но поне даде резултат. Май са тръгнали горните зъби, тази сутрин видях, че има две кърваво червени чертички точно под подутината на зъбите. Готвя се за още трудни дни. И с тая прогноза за разваляне на времето… ще е мноооого тегаво положението.

# 558
Същата работа през нощта, през час ми висеше на гърдите. Сега дъвче хляб и е доволна. Аз правих скоро едни бисквитки с рендосана ябълка, рецептата е следната: една рендосана ябълка,
5 лъжици овесени ядки,
по една лъжица кокосово, лимецово и оризово брашно
и 1/2 лъжичка ГХИ.
Аз сложих малка ябълка, 3 лъжички овесенеи ядки и оставих да попият сока от ябълката, след това на око лимецово и кокосово бршано и малко брашно от рожков, една лъжица разтопено масло. Стават леко сухи и са идеални за чесане на венците. А който в въвел и цяло яйце може да сложи и ще станат още по-хубави. И вдни гризини с батат правих. Половин батат се настъргва и се смесва с лимецово брашно, аз сложих подправки босилек и риган, омесва се тесто се правят гризини, намазвах отгоре с жълтък. Станаха налко като кюфтенца консистенцията, но май не бях сложила досатъчно брашно, въпреки това се одобриха. И с морков ще станат хубави.
При нас протеста с кашите и плодовите пюрета си тече, аз като упорито теле предлагам всеки ден и тя като упорито раче отказва (и реве) всеки ден.

# 559
  • Замък сред облаците
Ох, много се радвам да споделя, че днес си яде пюрето с макароните на Хип без да повръща. Вкарах предиобед елдената каша като междинна закуска и реших тази седмица да се посветя на чистене, демек да пробваме храни с парчета и да го стимулирам да си бута в устата. Е, естествено половината храна е по земята, два-три опита имаше да мушне нещо в уста, повечето изяде от моето подаване с пръсти. But we’ll get there 😊 Важното ми е че прави опити да дъвче и не гагва на всяка хапка вече. Не е изплюл нищо, въпреки че накрая леко се задави, но се оправи сам Simple Smile

Въпросче - кашата с елда ни е на Хип (само такава намерих като търсих в аптеката), но реално половината състав е царевица, една част овес и една част елда. Има ли други елдени каши? В БалевБио и в ДМ не видях примерно.

# 560
  • гр.Пловдив
Има на Слънчо Елда с плодове Simple Smile

# 561
  • Замък сред облаците
Ооо, мерси! Сега видях, че е и без захар, че техните неща често са със захар и по принцип не ги гледам дори. В приложението на ДМ има уж на Хумана, но нито там, нито в Ремедиум съм я откривала 🤷🏻♀

# 562
Момичетаааа, така ми липсвахте! ❤❤❤
Имах да чета към 150+ мнения 🫣 😅

При нас вече е на две дремки, интервалите са - 3ч и 30мин, 3ч и 45мин,  последният е четири часа.

Лудница е тези дни - човекът вече лази супер бързо от стая в стая, изправя се сам на всичко възможно, сяда сам, даже вече имахме инцидент- пукна устна и толкова кръв тече,че се уплаших да не е паднал някой зъб.. 😅

Иначе вчера пак много се будеше и пак започва да не иска да заспива в баща си, което ме навежда, че пак наближаваме седмица на скок в растежа😅

Много готино, че сте се срещнали, следващият път никъде всички мами на спа 😁😁😁

При нас закуската е много еднообразна, но не иска нито попара, нито кус кус, редувам каши - овесена, елда, грис ( на Топфер) , кисело мляко с бисквити и това е.. Вечерята не сме я заместили и ние, само тогава иска да пие АМ и не ми се ще да го махам напълно..

И при нас смяната на времето доведе до много късно ( поне за него е късно) лягане - към 21-21:30.. Гледах, че консултантите на сън препоръчаха да се будят децата една седмица преди смяната на времето по-рано, ама нашият човек като ставаше в 6:00, как да стане това 😂

# 563
Ето ме и мен в отбора на бебетата с бойкот на кашите... както  си ги ядеше почна да ги отказва,  дадох и с плод и очаквах чудо... познайте даже по-малко ги яде с плодове. Честно казано харесва  повече глутеновите каши, но като давам глутен на закуска, следобед давам безглутенова. Та почна моето момче да изяжда по макс 100/110 грама каша  със зор дори любимата му елда / На Слънчо, но тази е чистата версия/ отказва. Подозирам,че просто не огладнява следобед, но няма как да вместя храненията , хем да са  5 , хем да има по 3 часа между тях, защото все се пада да спи на някое и следобед съответно малко ги сбутвам на по 2,5 часа.

На какви интервали подреждате храненията когато са с АМ/ твърда храна?

Интересното е че почна да отказва кашите след като почна да яде попара сутрин, днес пробвах и кус кус, изяде си го, но аз нали гледам да му пробутвам повече течности, защото вода не пие, в попарата слагам повече вода от в  кус куса и това е любимата закуска. Качамак отказва, както и  царевичната каша, която ядеше допреди 10 дни, но подозирам,че там се дразни,че бързо се втечнява.

Имам чувството,че той е единственото дете  което не е яло още храни с ръчичка да си дъвче и се чувствам малко виновна,че не стигам до там и се бях стреснала че заради това ми отказа пюрето с парченца 8+, което му дадох на Baby bio, обаче явно е било самото пюре, наистина беше странно, по-рядка част като сос и едни малки парченца, даже на мен не ми беше приятно като консистенция. Реших пак да пробвам едно ризото с броколи и заешко на Hip, беше си с истински  ориз и си го излапа сладко, сладко. Направих и домашна версия с варен ориз и броколи на пара, които намачках с водичка и добавих от заготовката с месото и доста му се услади.

Малко мрън- още ме мъчат тези сополи и едвам спя единственото хуабво е че  детето е здраво, така че явно мен си ме е треснал синузитът, но сега съм като някой пияндурник с червен нос, който почна да се бели вече.

# 564
сега видях че “ние с мама” имат и сайт, на който са публикувани рецептите Simple Smile

# 565
Мекси , мажи носа с нещо мазно. Аз имам крем с невен, който много ми помага, но вазелин, кокосово масло, даже и с балсам за устни съм се мазала. Предполагам и бепантена на бебето ще свърши работа. Много е неприятно, дано по-бързо мине.

Иначе за интервалите и аз не мога да ги наредя особено. Все си мисля как го прехранвам, защото той не отказва храна когато и да е. Но после се сещам, че на последната консултация не беше качил и се успокоявам. Първото и последното ядене за деня са АМ, след първата дрямка яде закуска (по обедно време), зависи колко е спал, обикновено е на интервал 4 часа. После обяда е преди 2рата дрямка на около 2.5часа. СЗ (направо вечерно време) е пак някъде там, като гледам до млякото преди заспиване пак да има поне 2.5 интервал. Случвало се е да е на 4 хранения, ако заспи за 2ри сън по-рано от очакваното. Тогава ми се нареждат интервалите перфектно, ама няма как вкъщи да го приспя без да дам храна преди това.

Ако държиш да са 5 хранения, пробвай с по-малки порции. Ако не - може да пробваш на 4 хранения. Твърдата храна отнема малко повече време за обработка и е нормално да не огладняват толкова бързо с нея.

# 566
Мда, то реално Tiny meals взима рецепти от няколко сайта + някои техни. Като имам малко време ще направя по един скрийншот на това, което ми е харесало от тези рецепти, които съм готвила.

Хоупче, поне ме успокояваш, че не само моята мома е с цепната устна и се размина също, зъбчетата са наред.

Днес изби зъб, има още 2 много зачервени и много е зле положението на рев и заспиване. От 2 дни се увеличиха интервалите будуване както при Хоуп: 3:30, 3:45, та даже 4 часа последно.

Откакто отвориха системата за записване за детски градини и ясли ме тормози едно решение. Преди да видя за какво иде реч, мислех, че в София не влизат 20% от децата. Сега ми се струва, че са поне 50%...При максимални точки 40 деца в нашия регион Сердика се борят за по 1 място...особено за втора яслена...Безумие...А това, което се чудя е, дали да не пусна Дара на ясла още тази година и то, защото има голям шанс, за сега 100% да влезе в едната ясла. А влезе ли в системата, после лесно. Втора яслена са толкова малко места, че догодина ще трябва да търсим сигурно частна. Обаче...сърце не ми дава да дам толкова малко дете...знам, че аз ще си го гледам най-добре и предпочитам да прекарам максимално време с нея. Та, някой друг със същите терзания?

# 567
  • Замък сред облаците
Мекси, аз и 3,5 и 4 часа оставям между храненията, ако съвпада с дремки. Иначе се товари стомахчето. Сега, ако е гладен, няма да заспи, но ако му се спи и още не е съвсем време за хранене, по-добре да се събуди здраво огладнял и да хапне повече след съня.

# 568
Откакто отвориха системата за записване за детски градини и ясли ме тормози едно решение. Преди да видя за какво иде реч, мислех, че в София не влизат 20% от децата. Сега ми се струва, че са поне 50%...При максимални точки 40 деца в нашия регион Сердика се борят за по 1 място...особено за втора яслена...Безумие...А това, което се чудя е, дали да не пусна Дара на ясла още тази година и то, защото има голям шанс, за сега 100% да влезе в едната ясла. А влезе ли в системата, после лесно. Втора яслена са толкова малко места, че догодина ще трябва да търсим сигурно частна. Обаче...сърце не ми дава да дам толкова малко дете...знам, че аз ще си го гледам най-добре и предпочитам да прекарам максимално време с нея. Та, някой друг със същите терзания?

В нашия квартал свободните места са 28. Повтарям - 28 свободни места. В общо 3 градини. За чисто нов набор.

Моите планове са да се върна на работа есента, писала съм и преди. Обаче! Частните ясли около нас са всичките над 1.5-2 години. Държавната няма шанс (а и не ми се иска). И кво правим… иначе ако приемат детето сега на ясла, може да проточиш пускането до ноември. Ако не го приемат и го запишеш в някакъв момент на частна, имаше някакви суми, които се изплащаха тип обезщетение, че не са имали места за него. Ако го приемат и не го запишеш, ще бъдеш -1 точка за следващо класиране. Във всеки случай ако искаш да ходи на държавна ясла, кандидатстването за 2ра яслена група ще е дооооста по-невъзможно. Проучи яслата, за която смяташ, че имате шанс. Ако е с добри отзиви и ти вдъхва доверие, аз бих записала. Но все пак това си е едно решение, при което според мен няма правилно и грешно. Твърде много са факторите и всяко семейство си решава за себе си. Казват че децата колкото са по-малки, толкова по-лесно се адаптират. Но и тук от дете до дете разликата е голяма. Ако пък не ти тежи гледането, искаш да си с нея максимално дълго време и се чудиш за пускане само и единствено да е в системата… по добре си я гледай, пък ще го мислиш след години, когато вече решиш, че е време.

# 569
Бъбълз, ние сме в същия район, знаех, че е абсурдно, ама  те прекаляват. Аз не мисля да го давам преди да навърши 2, ще го гледам колкото мога по-дълго. Просто ги виждам как не им обръщат внимание на най-мъничките, обаче то в  нашия район изборът е страшен... едната градина с ясла, я даваха по телевизията миналата година  за случай в който една от учителките беше  шамаросвала децата. Както ММ се шегува малко с черен хумор, ако имат късмет децата ще ги приемат в ясла да ги бият, че вкъщи няма  кой...

Общи условия

Активация на акаунт