В момента чета...83

• 46 579
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
Търся съвети за подарък книга на мъж на 45 години.

А интереси, вкусове нещо?
Хората и на 20, и на 30, и на 40, и на 50, и на 60, и на 70+ години четат книги от най-различни жанрове. За разлика от децата, това, че някой влиза в определена възрастова граница, не го ограничава в жанровете.
Моят съвет е ваучер от книжарница – нека сам си избере по свой вкус.

# 61
Kaк' Сийка, добра идея. Спирам се на нея.

# 62
Подаряването на книга е личен момент за близък човек,който чете,от човек,който също чете и обсъждат редовно четивата си.Как иначе да му подарите книга.
Мисля,че тук е трудно да ви се даде препоръка.За книгите,възрастта на читателя е относително понятие.Някои на тази възраст и приказки четат.
Един абонамент на сп.8 или In Globo или др.подобно ми звучи по-неангажиращо от предпочитания и препоръки за любознателен човек.Или луксозен тефтер,ако държите подаръкът да е тип книжен или от книжарница.
Без да звучи като реклама,един абонамент на Сторител ще му даде достъп до много книги/може би за няколко месеца,и той да решава дали ще продължи/.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 20:11 от Calabria

# 63
Мога да кажа следното - един роднина знае, че обичам история, знае, че обичам книги и всеки път ми подарява такива исторически книги дето нито една не съм прочел. Разбира се аз съм му благодарен все пак, но специално при книгите - бих желал човекът да ме попита точно коя книга искам - защото освен всичко друго аз си имам списък с книги за прочитане и не ми се губи време с коя да е книга.

# 64
И друго питане, в помощ на едно момиче, да видим дали някой би се сетил

Книжки другарчета, имам молба.
Моя близка преди 40 години е влязла в книжарница, разгърнала книга и прочела първите редове. Влюбила се в тях и ги помни до днес, но е нямала средства да купи книгата, а като се е върнала я е нямало вече.

Ако някоя някога е чела нещо, което започва така или знае как мога да потърся, за да открия книгата, ще съм много благодарна.

“Синът ми Никола българина, синът ми Коста гърка, синът ми Исмаил турчина…”

Търся съвети за подарък книга на мъж на 45 години.
Подарете му четец за електронни книги, а той сам ще си избере с какво да го напълни. Струват колкото една бутилка от... ника Ви Wink

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 21:33 от AK-46

# 65
Подаряването на книга е личен момент за близък човек,който чете,от човек,който също чете и обсъждат редовно четивата си.Как иначе да му подарите книга.
Мисля,че тук е трудно да ви се даде препоръка.За книгите,възрастта на читателя е относително понятие.Някои на тази възраст и приказки четат.
Един абонамент на сп.8 или In Globo или др.подобно ми звучи по-неангажиращо от предпочитания и препоръки за любознателен човек.Или луксозен тефтер,ако държите подаръкът да е тип книжен или от книжарница.
Без да звучи като реклама,един абонамент на Сторител ще му даде достъп до много книги/може би за няколко месеца,и той да решава дали ще продължи/.
Да вметна, че не е задължителнжло да обсъждаш книги, за да подариш. Понякога е достатъчно да знаеш, че човекът чете и поне малко да го познаваш и се получава - да му уцелиш точното четиво.

# 66
Да,обсъждането е с цел да не му подариш вече нещо прочетено.Иначе интуитивно,аз лично не бих действала.
Сега се замислих,че човек ако е страстен кулинар,би се зарадвал на тематична книга с рецепти или автобиография на известен шеф без да е запален читател.
Така,че може са се помисли по въпроса за книга,ако се познават и други черти от характера на човека.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 22:13 от Calabria

# 67
  • Mediterraneo
Задължително е да обсъждаш книги с човека, на когото искаш да подариш книга. Аз чета много, чета всичко, без фантастика и фентъзи, всичко останало- да. Мъжът ми чете същото количество книги, но чете само фентъзи и фантастика. Как човек, който не ни познава книжните вкусове, би уцелил? А за да ги познава, все някога трябва да е говорил за книги с нас.

По темата- прочетох няколко еднодневки, чак не им помня имената. А, някакво гръцко лято беше едната, сега някаква тийн глупост подхванах, ама ще я зарязвам.
Ловецът на цветя на Дейвид Уайтхаус беше на ръба да ме впечатли, но не успя, прекалено размита и някак повърхностна ми беше, иначе интригуващ сюжет.
В Сторител изслушах Наемателката на Катрине Енгберг- тук вече нямаше грешка. Страхотен трилър! После изслушах Сърце от камък на Люси Елеазар, пф, много зле, като дневник на една работеща жена, никаква дълбочина, никакви образи, абе, едно голямо нищо.

# 68
Има неща като усет, хубави книги. Неведнъж ми се е случвало моят вкус да се одобри също. Скоро пак ще подаря книга на човек, с когото не обсъждам книги (някои други сфери - да, като личен живот и малко театър). Книгата е ведра и "елегантна", съвременна - ненатоварваща без да е глупава, английски работи. Вярвам, че ще се хареса от дамата, за която съм я избрала. И защо не? Какви са тия "задължителни" истории? Не и според мен.

# 69
  • Mediterraneo
Разбира се, че не и за теб, задължително е за мен. Ако не познавам поне малко вкуса на човека отсреща, никога не бих му подарила книга. Хайде подари тази модерна, елегантна и съвременна книга на човек, който чете изключително и само  фантастика, например. Ще се хареса, да, вероятно само корицата обаче. Ще ти благодари прелюбезно. И след като не обсъждате книги помежду си, даже няма да разбереш дали я е прочел и какво му е допаднало в книгата. Задължителни работи няма, разбира се.

# 70
Типажът си личи и по др.характеристики, не само споделяне какво чете, твърде  далеч е фантастиката. Смятам, че средно интелигентен  и над човек може да прецени. Разбира се, може и да не уцели. Но само при зададен "ребром" въпрос: "Коя книга да ти подаря?" го няма този риск. Обаче пак има риск да не се хареса Wink А и къде отива елементът на изненадата?

# 71
  • Mediterraneo
Смятам, че средно интелигентен  и над човек може да прецени.

Мхм. Явно съм под средноинтелигентен човек, та ми е необходимо малко "проучване", когато съм решила да подарявам книги.

# 72
Е, айде сега. За "проучване" говорех и аз през цялото време - всякакво, извън книгите. Ако е удобно, може и тях. В моя случай не е и невинаги е. Сигурна съм, че не си "под", не се обиждай.

# 73
Препочитам да не преценят вместо мен. Аз чета от история на комунизма, през книгите на Иво Сиромахов, през всякакви типове книги - романи, приказки, психологически, класика. Важното е една книга да ме грабне и да ми е сред приоритетите.

# 74
Въпреки, че съм четящ човек, никога не съм желала да ми подаряват книги. Влиза ми в графа "нелепи подаръци, които човек никога не нацелва".
Бих заложила на непринуден разпит за заглавие на конкретна книга или най-добре ваучер.

Общи условия

Активация на акаунт