Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 24

• 51 958
  • 776
  •   1
Отговори
# 585
Няма безшумни сушилни.
Всяка сушилня вдига повече шум от пералня.
Благодаря Ви,аз се притесних да не съм попаднала на кофти бройка 😀

# 586
Няма безшумни сушилни.

Дали открихте такъв бутон?

# 587
Аз защо не знам за безшумни сушилни? Мисля, че е много несеризно да се пишат подобни неща. Шумни уреди са си - компресор, помпа, вентилатори...
Най-безшумно е на простора Simple Smile

Няма безшумни сушилни.

Дали открихте такъв бутон?

Това е бутонът  dB (Тиха (Silent)-вижте опциите в ръководството), обаче с тази опция, зададена към програмата, уредът ще суши доста по-дълго време и пак ще си има шум.
А това ревю, което сте копирали е поръчково или писано от служител. Не ги четете тези ревюта. Винаги са написани от един и същи човек, който се се е старал уж да ги напише от различни хора и винаги на десетина ревюра слагат и едно не чак толкова положително. Никой магазин няма да допусне негативни коментари.

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 10:12 от petiaivanov

# 588
Никой магазин няма да допусне негативни коментари.
[/quote]

Напълно подкрепям това, даже ще дам личен пример. Подканваха ме от Филипс да оставя мнение за регистрирана ютия. Оставих една звезда, нямаше вариант за по-малко и написах, че ютията изобщо не глади. Това мнение не беше публикувано.
 Офтопик, но се надявам да е полезно на някой!

# 589
По-тиха евентуално може да бъде сушилня с реотани без термопомпа. И по-бързо ще суши също така, направо прелест, вземайте.

# 590
Васил Василев, при пускане на сушилнята изписваше ли на дисплея, че  е за почистване. От известно време и от време на време ползвам подобна Q500 втора употреба. На дисплея след пускане се редуват час и съобщение Cln още от когато я взехме. Не съм търсила упътване.  Мислех, че е минала профилактика, обаче си представям, че при отваряне ще изглежда като твоята. Могат ли по принцип да се почистват на място или трябва да се закара в сервиз?

# 591
  • Велики Преслав
Почистването на тази беше същински кошмар. Сименс по принцип са качествени и малко такива съм разглобявал. Сега, да ви го обясня така. Ако разглобя Индезит имам 15 видии и 20 болта. Тука проброих 52 болта и 18 винта. Само до тук е гадно. След това почва отваряне на горницата, вадене на термопомпената част, ваденето на самия агрегат от кутията и и така. Да не говорим, че е е и самопочистваща и още един куп компоненти има около това. Целия ми коридор бе зает от нея, а той е 18 квадрата. След това почва мизерията. Трябва да се мие с водоструйка, а то като пръсне тя, мъха хвърчи и полепва навсякъде. Не е работа за вкъщи.

Относно шума от сушилнята. То зависи много от помещението да не прави резонанс, но както са казали няма как да е тихо, при положение, че се върти барабан, който се трие на ролки или тефлонови плъсгачи, турбина която има много голям дебит, а е малка и се върти с около 3000 оборота и компресор, който вибрира доста силно дори и нормално работещо състояние.

# 592
  • Sofia
Направо я изядохте девойката с парцалите.
Тя тиха сушилня няма, но ще се съгласите, че има по-малко шумни и много неприятно шумни, така, че е резонно да попита коя сушилня е по-тиха.

# 593
Никой не говори за абсолютно безшумни и може би има разлика в различните модели,но някои си начесаха езиците и бяха “мн остроумни”… дано в живота сте такива,а не да избивате комплекси в бг мама.
До по-компетентните и глупави тук-анти вибрационната подложка върши ли работа?

# 594
Никой не говори за абсолютно безшумни и може би има разлика в различните модели,но някои си начесаха езиците и бяха “мн остроумни”… дано в живота сте такива,а не да избивате комплекси в бг мама.
До по-компетентните и глупави тук-анти вибрационната подложка върши ли работа?
Според мен шкаф /освен ако не е противопоказан за работата на машината/ и такава подложка биха поне намалили шума и биха го направили приемлив. Моята е в шкаф - работи на полуотворена вратичка наистина, но пак има полза. И да шумеше, не ми пречи, защото е на подходящо за това място, но ако е в жилищно помещение, си е проблем. Не е като миксер да работи 20 мин., а са си часове.

# 595
  • Sofia
За подложка, можете да пробвате - АЕГ имат едни такива много тънки гумени - аз съм поставил такава, но неочаквайте чудеса - тя е повече за да се намали предаването на вибрации към пода и съседните помещения. Аз лично съм поставил тези подложки под пералнята, а сушилнята е върху пералнята.

Иначе, аз имам опцията "Тиха (Silent)", но никога не съм я ползвал, но пък може и да върши работа.
Скрит текст:
6.3 Тиха (Silent)
Уредът работи при ниски нива на шум,
без това да се отразява на качеството
на изсушаване. Уредът работи бавно с
по-дълго време на цикъла.

Уредите се намират в отделно помещение (т.е. не са във всекидневната), така, че не ме дразни нивото на шум (а като цяло шум ме дразни много).

# 596
Василев,Кубратова и Юлиан, сърдечно Ви благодаря за отделеното време и подробното разяснение, на невежа като мен 😀
Сушилнята ще е на остъклен балкон(не падат темп под 15 градуса),но точно до двете спални. Предполагам,че на затворени балконски врати няма да е толкова дразнещ шума 🙄надявам се де…

# 597
Василев,Кубратова и Юлиан, сърдечно Ви благодаря за отделеното време и подробното разяснение, на невежа като мен 😀
Сушилнята ще е на остъклен балкон(не падат темп под 15 градуса),но точно до двете спални. Предполагам,че на затворени балконски врати няма да е толкова дразнещ шума 🙄надявам се де…
Моята е на балкона. Чува се, но е напълно нормално според мен. Синът ми ползва стаята и не се е оплаквал. Във възрастта е когато всичко му пречи и всички го дразнят.

# 598
Е, като е на балкон, не вярвам да е прекомерен шумът, а и има колай - ако е чак толкова шумна и пречи да спите, просто ще я пускаш по друго време.

# 599
  • Велики Преслав
При термопомпена сушилня много зависи къде е. Този балкон остъклен с изолация ли е. Много не обичат температури под 10°.

А иначе при АЕГ силент бутона ограничава оборотите на въртене на барабана и компресора от там по тихата работа. Ама пък удължаваше май с 2 часа сушенето, така че къде е плюса не зная. За мен е по-добре да изсуши бързо. Имаше момент в който се наложи сушилнята да е в хола. Бях я оставил на отложен старт и спях там, хич не я бях отразил 😂

Общи условия

Активация на акаунт