Аутизъм? Да или не? 😐🤔😑

• 16 514
  • 70
  •   2
Отговори
# 60
Какво се случва с Вас?
Бяхте ли на преглед?

Да, една жена от градината го наблюдава, но не са ми дали още информация.

# 61
Здравейте. Какво се случва с вас? Имате ли поставена диагноза вече?

# 62
Каква диагноза? Нормално дете проговаря по-късно в двуезична среда. Играе с деца, прави очен контакт и щото пърха с ръце - било имало аутизъм. Детето просто не говори и му е трудно да прояви емоцията. Виждали ли сте дете с аутизъм?
Не търсете под вола теле, гледайте си детето.

# 63
Каква диагноза? Нормално дете проговаря по-късно в двуезична среда. Играе с деца, прави очен контакт и щото пърха с ръце - било имало аутизъм. Детето просто не говори и му е трудно да прояви емоцията. Виждали ли сте дете с аутизъм?
Не търсете под вола теле, гледайте си детето.

Благодаря! Не два, ами е подложен на 4 езика.....
Има напредък в говора. Прави прости изречения, но пак е назад за 4 годишно.
Разбираемо заради всички тези езици.
Ходи на градина 4 часа на ден (това се брои цял ден 🤦‍♀️🤣🤭). Още като чакаме на вратата започва да се гони с тях.
Направил си е приятелчета, вчера се засякохме с едно момче от градината, в магазина и започнаха да се гонят.
Притеснението ми е, че от градината искат човек, който да му помага
(special educational needs).
Започнах да го записвам за септември месец за 1 клас, но ми изтриха документите в сайта на у-щето, защото трябвало  educational needs да го види и да преценят.
Аз не мисля, че той има проблем, напротив. Казах и че му е трудно, защото не знае още техният език.
От около 3 месеца е на тази градина, за 4 часа! Ще речеш, че е от 100 години на тази градина и не говори, като тях.
Ще имаме среща на 6 ти, интересно ми е какво ще кажат.
Той е момче и много енергичен, и баща му е такъв, а и е и бунтар. Според мен е характер, а не че болен от нещо.
Те ако ме знаят мене, сигурно ще ме вкарат в лудница....

# 64
И с какъв акъл подлагате дете на 4!!!! Езика?!??!!
Макс два - родния вкъщи и езика на средата навън след като живеете в чужбина.

# 65

Значи той чува основно турски, но от телевизията турският е доста различен.
+ Български и английски.
Българския го чува, когато сме сред приятели.
Доста е сложно...знам..

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 00:15 от Newmomy

# 66

А какво да направят хората,  щом говорят различни езици?  Много хора живеят в триезична среда и децата се спрявят. Два езика само защото можело да му станело нещо на детето са много ограничени разбирания. Да, трудно им е в началото, но после израстват и стават много по-умни и адаптивни от връстниците си, които са едноезични.

# 67
Моето мнение е и си остава същото, както в началото. Детето Ви няма аутизъм. Не оставяйте да го вкарат в подобен калъп, защото тогава наистина ще започне да изостава.

# 68
Моето мнение е и си остава същото, както в началото. Детето Ви няма аутизъм. Не оставяйте да го вкарат в подобен калъп, защото тогава наистина ще започне да изостава.

Не са ми казали, че се съмняват от това, но според мен не им се занимава с по-енергични деца.
От 10 г. съм тука и ги знам колко обичат да работят
Изкарват ги навън на доста студено време, въпреки че са само 4 часа. 🤭🤣🤦‍♀️
Защото им е по лесно. Водят си кашлящите деца, не ги интересува.
Миналия месец казах на госпожата му, че малко кашля и тя каза, ами всички кашляме. Същото е и болниците.
По темата, същата ми спомена, че щял да бъде уж в нормален клас, но с човек който да се занимава с него.
След време, може би година, ако установят, че се спрявя сам, човека ще се оттегли. А и плащали доста пари за него, така каза.
Госпожата му, ми каза защо съм се срамувала от това, ами защото мисля че той не е такъв, какъвто го изкарват.
Ако имаше проблем, сама щях да им кажа, да има някой за да му помага.
Просто говора му е назад.
И на мен, ако ми кажат на индийски, направи това и аз нищо няма да разбера.
Но мисля, че с времето като понаучи езика, няма да има проблем, даже нас ще ни учи..

# 69
Ако ще има помощен учител само, това ще му помогне да навакса с езика. Това е различно. Знам, защото и ние сме живяли в Англия и първата година и дъщеря ни имаше такъв, докато се справи с английския. Но тя беше по-голяма.

# 70
Здравейте!
Все едно аз съм писала Вашият пост.
Бихте ли споделили дали има някаква яснота по състоянието да детенцето Ви?! Поставена ли е някаква диагноза?!

Общи условия

Активация на акаунт