Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 11

• 63 246
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Good Cera на Holika.

# 76
Пиша с молба за препоръка за околоочен серум, нещо, което да нанасям преди CR10. На Меди пийл например дали е добър?

# 77
  • Варна

Elizabeth
  BENTON FERMENTATION EYE CREAM  е хем с прилична текстура хем попива и хидратира добре.

Linofrina във въпросната група в култ са издигнати двата продукта на мацката,чиято е групата тъй,че нищо странно няма в случая. Прави си бизнес жената,а кой харесва продуктите и кой не вече всеки сам ще си прецени.
 И да продуктите са хубави дистрибуцията е отвратителна.
Щом се смята за досадно писането за българска работеща марка в темата окей  извинявам се и спирам.

# 78
Здравейте! Проблем ли ще е да използвам CeraVe retinol serum и през лятото? Наесен планирам да вдигна нивото с Avene RetinAl и много се чудя как да продължа с рутината си, защото едва наскоро приключи този т.нар. purging и не ми се иска да се върна в изходна позиция.

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 07:51 от Nabia

# 79
  • Варна
Не е проблем щом кожата вече е ретинизирана ретинолът работи в синергия със слънцезащитата.

# 80
Има ли в бг някакъв третеноин, макар и с рецепта?

# 81
Не е проблем щом кожата вече е ретинизирана ретинолът работи в синергия със слънцезащитата.
Много благодаря!

# 82
Има ли в бг някакъв третеноин, макар и с рецепта?
Само забъркан в аптеката на Токуда съм
чела и то с рецепта.

# 83
Момичета, какво Ви е мнението за ретинола на inopharm?
Ползвам го от около два месеца,  пише че е 2%

# 84
Ще ви кажа защо аз спрях трет. и ретинол.Четох статия за ползи и вреди и една от вторите е синдром на сухо око, който аз изведнъж придобих.Връщайки назад лентата това започна няколко месеца, след като вкарах трет.преди години.
Сега съм ги спряла и мажа чат-пат.
Статията беше пъбликувана в група във фейса, после се разрових да чета и аз.

# 85
преди време една съфорумка писа, че след започването на трет е започнала да вижда светкавици в очите
към твърдението й доста хора подходиха ... мхм... иронично
но не и аз, защото при мен също се появиха
понеже съм късала ретина и знам точно какво означават светкавиците, веднага го спрях и раздадох опаковките, с които се бях запасила
вярно е, че аз съм малко по-специален клиничен случай, но все пак имайте предвид вероятността третът да вреди в някаква степен на очите

# 86
  • тук-там
Не се съмнявам в тези рискове и не ги подценявам. Аз се притеснявам и, че понякога пренебрегвам слънцезащитата. Към трет определено се страхувам да посегна.

# 87
  • Mostly in my mind
преди време една съфорумка писа, че след започването на трет е започнала да вижда светкавици в очите
понеже съм късала ретина и знам точно какво означават светкавиците, веднага го спрях и раздадох опаковките, с които се бях запасила
вярно е, че аз съм малко по-специален клиничен случай, но все пак имайте предвид вероятността третът да вреди в някаква степен на очите
Това специално за трет ли важи или като цяло за ретиноидите?

# 88
Ретинолът има множество клинично доказани ползи, но не трябва да се прекалява с него, защото действително изсушава много, а сухотата е враг N1 за кожата и не само. Все пак каквато и процедура и метод за поддръжка за лицето да се избере е до живот. Като храненето - не може да ядеш цял ден и да очакваш да те държи сит вовеки веков. Затова препоръчвам масажите: действат в дълбочина и нямат почти никакви странични ефекти (ако се прилагат професионално, като изобщо нямам предвид салоните). Лично аз не мога да си представя да избера до живот да причинявам на лицето и себе си стреса от вибрационен тип блъскане като с юмруци на някакви съмнителни апарати!

# 89
Това специално за трет ли важи или като цяло за ретиноидите?

ползвах аирол, който е точно третиноин
след това спях да ползвам всякакви продукти от това семейство на лицето

също така и кожата ми (особено на бузите) хич не го приемаше добре - колкото и внимателна да бях с него
с шията нямах проблем
дори сравнително скоро купих серума на inopharm точно за шията, но и него спрях да мажа - този път от мързел

Общи условия

Активация на акаунт