Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 11

• 64 103
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
Възможно е и да греша, не съм въвежда продуктите наведнъж, а постепенно. Първо започнах с двойно почистване и хидратация, слънцезащита, а после започнах и един по един останалите. Даже някои от тях още използвам по 1 път в седмицата.

Не използвам бб, сс кремове и фон дьо тени от много време, сигурно над година.

На 31 години съм.

Скрит текст:

# 376
  • пустинята Гоби
Подкожните пъпки вероятно идват точно от т.нар. чистене на кожата. Моят опит с борбата с черните точки показва, че само с кремове и старания, трудно би се справила, просто някои кожи си ги влачат. Най-доброто, което може да направиш е да идеш на читав дерматолог.

# 377
Според мен първата грешка е, че комбинацията от вит.ц, ретинол и ексфолианти да въведеш в рамките на два месеца кожата се стресира. Аз също имам мазна кожа и склонна към всичко+себорея.Някой беше писал за ниацинамид в предните коментари и BHA, на мен ми действат много добре, на Paula’s Choice, съм пробвала същите продукти, които имаш и не ми действаха, даже имах чувството, че ми запушват повече порите, а по принцип са харесвана марка. Вит. Ц също ми действа много добре, но да е само вит ц без други съставки и под фирмата на серум. За да не даваш постоянно пари за козметика, докато я нацелиш твоята пробвай малки разфасовки на продукти, които имат такива или мостри. Марка, от която съм много доволна и е бюджетна е The Ordinary. Също след толкова проби на различни продукти, забелязах, че ми действат най-добре такива, в които няма парфюм. Последните години единственото нещо с парфюм, което използвам е отскоро крем на Ларош за пъпки и той се нанася само върху тях, след серум, не ме кефи, че го има, но пък е хубав.

# 378
А може и някой от продуктите да предизвиква реакцията.Бих заподозряла ниацинамид, киселините.
Може да ги махнеш за известен период и да видиш как ще е кожата.
При мен, примерно, салициловата киселина дава отражение, както и слънцезащитата.Малко са последните, които не ми докарват пъпки.Сега ползвам на др.Дерм и мога да кажа, че съм доволна.

# 379
Подкожните пъпки вероятно идват точно от т.нар. чистене на кожата. Моят опит с борбата с черните точки показва, че само с кремове и старания, трудно би се справила, просто някои кожи си ги влачат. Най-доброто, което може да направиш е да идеш на читав дерматолог.

И аз това си мисля, че само с мазила няма да стане, за това ми се върти в главата да отида за почистване, не искам някакви уау процедури, просто нещо, което ще освежи лицето, но в дерматологично заведение, не козметично.

Ще продължавам да почиствам и хидратирам, пък да видим, иначе ретинол и ексфолиант съм използвала 2-3 пъти макс (даже тези пъпки, които излизат тук-там са ми излизали и преди подобни). То и за това някои продукти са ми в мини размер за да пробвам и да видя дали са моето или не.

# 380
The Rose, кой е крема на Ла Рош за пъпки, които пошзваш? От трета при мен лицето се изчисти цялостно, но от време на време имам по някоя по-упорита пъпка, която да се появява. Мислех си да взема пачове, но все още не съм стигнала до там да поръчам.

# 381
  • пустинята Гоби
Хидрафейшъл е подходящо почистване без много да се стиска лицето, там където аз съм ходила се прави от лекар-специализант. Лично аз не видях голяма полза, ама ти си доста по-млада от мен и при теб ефекта може да е по-голям. Лошото е че хич не е евтино, а за да се види има ли полза, трябва да се направят няколко процедури. Та затова е добре като се дават толкова пари, лекар да даде съвет и да прецени какво ще е най-ефикасно да се направи. Има теми във форума за медицински специалисти, потърси и се насочи към някоя хубави клиника.

# 382

Тези двата използвам за пъпки. Като на Uriage слагам вечер защото е сив на цвят и се вижда, но е много ефективен, за ден два пъпката изчезва. На Ларош слагам през деня, след серум и преди крем. Също бързо им действа, като в началото няколко пъти слагах на цяло лице, после четох, че било хубаво само върху засегнатата зона. Също го слагам почти всеки ден на брадичката имам бели точици откакто се помня и от него започнаха да изчезват. Имай предвид, че аз нямам много пъпки, понякога в едни женски периоди или защото имам ужасния навик да си пипам лицето.

# 383
На Юриаж това е паста, не е крем.
Ползва се само вечер преди лягане.

# 384
  • Mostly in my mind
The Rose, този на Ла рош подходящ ли е за 12г момиче с пъпчици и мазна кожа?

# 385
Да, става, аз ги мажа моите деца.

# 386
На Юриаж това е паста, не е крем.
Ползва се само вечер преди лягане.

Сериозно ли? А аз какво съм написала? Че използвам вечер. Крем или паста също къде прочете? А и какво значение има?

# 387
Скрит текст:
Респективно не се стремя към висок процент и всъщност мисля, че и в по-напреднала възраст дамите не бива да се стремят към това, тъй като идва момент, в който кожата привиква и при смяна на продукт (което всъщност е доста важно), може да се развие резистентност към тези с по-нисък процент. Затова и според мен е хубаво още от по-ранна възраст да се започне употребата на ретинол, за да може да се натрупва с времето и да не влиза като ударна доза и/или стрес за кожата на 30 или 40, особено при употреба на третиноин (както много дами са писали - сърбеж, обрив и т.н.).
Тези две изречения си противоречат. Ако наистина се развива резистетност към продуктите, то тя ще се развие и с най-високата концентрация в даден момент. И ако започнем с ниска доза на 25, увеличаваме я плавно на 35-40 ще сме стигнали до най-високата и продуктът няма да има ефект във възрастта, в която най-много ни е нужно.
Това за стреса на кожата е неособено сериозно, меко казано. Има предостатъчно информация, че преди да се въведе ретинолов продукт, трябва да има изградена базова рутина (почистване, хидратация и слънцезащита). Пърджингът и раздразненията идват от липса на такава.
Подвела съм се по тона Ви и по това, което сте цитирали, за което се извинявам. Ако сте искали да дискутираме частта с годините, не включвайте други теми в разговора. За всичко останало няма как да имам различно мнение, жалко, че постовете се трият и не може да се проследи дискусията. Ретинол се почва на 25, в нисък процент, а не на 40 с ударна доза или третиноин. Да, по Ваше време може би не е имало такива продукти и нещата са били различни, сега обаче ги има и няма лошо да се използват, когато им е времето. След време ще има много нови неща, които ги няма сега, но аз не бих ги отричала и заклеймявала само защото по мое време не са съществували. Посещавам дерматолог поне 2 пъти в годината откакто съм на 13, така че сами можете да си представите колко мнения на специалисти са минали през двете ми уши. Ако всички специалисти са на едно мнение по даден въпрос, а в бг мама незнайни потребители мислят различно - сори, но май предпочитам да се доверя на хората, дето са поучили и практикували известно време. Цялата предадена от мен информация е на база наученото от тях. Да не говорим, че помадите са си помади, най-ефективните способи всъщност се крият в гена, начина на живот и двете ни ръце, но това е друга тема.

ДХЗ, ако простият ми речник Ви се струва високопарен - това е Ваш проблем, в ежедневието ми всичко хора говорят така и друг начин не знам. Няма нужда да се обаждате след почти всяко мое мнение - и тук, и в други теми, това е грозен маниер и проява на ниско възпитание. Вие форумният феодал ли сте или какво? И да сте - аз определено не се чувствам като васал, сори.
Имате прекрасна чиста кожа като за 25, но трябва да наблегнете на масажите в долната част на лицето, надявам се да ви казали, че е добре да се започне още във фазата на растежа, докато все още имаме т.нар. бейби фат. Не за всички важи де, някои не са генетично предразположени. Не че няма да увиснем всички, де.

# 388
  • Mostly in my mind
Хайде стига с това махане на пръстче всеки втори пост, момичета.
Направо ми се отщява да влизам в тая тема.

# 389
Хайде стига с това махане на пръстче всеки втори пост, момичета.
Направо ми се отщява да влизам в тая тема.

Ама и на мен! Но тази съфорумка остроумничи след всяко написано от мен нещо.
Вие намирате ли логика в последното написано от нея, както и причина да го напише, защото аз не. Написала е същото, което и аз.
И после докладва всеки коментар, който не и допадне. Ами като се правиш на умен, ще търпиш и критика, то пък все професори.

Общи условия

Активация на акаунт