Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 11

• 64 020
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Ох, нещо явно обърках от толкова четене Joy
В такъв случай да започна с крем или серум?
Например с това? Наистина се обърквам в морето от продукти и не знам с какво да започна

Благодаря за съветите и насоките Flowers Rose

# 481
  • Варна
*Сладкодъвка* аз си мисля,че за момента една наистина хубава базова рутина ще даде много по-добър , бърз видим резултат от ненавременното въвеждане и то на неподходящ ретиноид.

Във вечерната рутина мицералната вода я преместете преди пяната. Тя е почистващо средство не е тонер. За мен по-добрия вариант е направо да си вземете измивен продукт на маслена основа,но всяко лице е различно.
След почистването е хубаво да вкарате истински тонер,който да даде хидратация и нужната влага преди хиалурона. Наясно сте,че хиалуроновите продукти се нанасят на влажна кожа нали? В противен случай ефекта е обратен.
Относно ретиноида.....защо не пробвате с растителната алтернатива бакучиойл? Не е фоточувствителен и не предизвиква дразнене,а работи.

# 482
След като изхабя ТО- Grenactive Retinoid 2% in Squalane, който ползвам  всяка вечер, с какво мога да надградя? Благодаря.

# 483
Принцесо, много благодаря за ценните съвети Flowers Hibiscus Явно бъркам в грижата. Ще съм много благодарна, ако ми препоръчаш и конкретни марки/продукти - тонер, измивен гел и нещо с бакучиойл.

# 484
Принцесо, много благодаря за ценните съвети Flowers Hibiscus Явно бъркам в грижата. Ще съм много благодарна, ако ми препоръчаш и конкретни марки/продукти - тонер, измивен гел и нещо с бакучиойл.
Аз лятото ползвам бакучиол на Сефора, много е добър.

# 485
И аз наскоро открих бакучиол и ползвам този на Кора Органик. Там са "забъркани" още няколко полезни съставки и си чувствам кожата много хидратирана и подхранена. Единствено е малко скъпичък и ми свърши за около 2 месеца, но пък го ползвам сутрин и вечер без никакво притеснение от слънцето. Според мен бакучиол е страхотна алтернатива за лятото. Аз ретинол не смея тогава, независимо че ползвам крем с фактор.

# 486
  • Варна
Аз си бях решила,че кожата ми реагира на бакучиойл,но отчитам факта,че пробвах продукт с тая съставка още когато въвеждах ретинол есента. То тогава бях като дете в сладкарница:grinning: и исках да опитам всичко.
Наскоро опитах отново с продукт попаднал ми от бюти кутия/тоя на P lab/ и ми хареса.
Спрях ретинала защото не си вярвам особено,че ще съумея да опазя кожата както е нужно от слънцето та за юни-септември бакучиойл е моята алтернатива. Взех тоя на Скинтегра,който си е с 1% бакучиойл/доста прилична концентрация/,но е и с още куп полезности  ектоин, зелен чай, пантенол, алантоин, кофеин и ресвератрол. Ретиналът определено ми липсваш та това мазило ми го замества напълно. Него го мажа всяка вечер за разлика от ретинала защото там въпреки всичката хидратация не успявах да компенсирам. Кожата ми е зряла и си иска овлажняването.
Нанасям всяка вечер след тонерите,след него слагам муса с урея на Evy и нощния крем на Calinachi/хидратация та дрънка/.

Сладкодъвка не познавам кожата ти,но ако ми я опишеш ще опитам да съставя базова рутина включваща бакучиойл.

# 487
Принцесата, би ли споделила от къде поръчаш серума?

# 488
  • тук-там
Препоръчайте серуми с бакучиоил. Спрях ретинала за лятото и добре ще ми дойде.

# 489
  • Варна

нова кожа
https://novakoja.com/collections/skintegra-only/products/archite … D1%81%D0%B8%D1%8F

ама не съм ровила за по-бюджетен вариант признавам си Grinning. Просто отгърмях 8 часовите слънцезащити на Evy и муса с урея техния и мушнах в поръчката и тоя с бакучиойл

# 490

нова кожа
https://novakoja.com/collections/skintegra-only/products/archite … D1%81%D0%B8%D1%8F

ама не съм ровила за по-бюджетен вариант признавам си Grinning. Просто отгърмях 8 часовите слънцезащити на Evy и муса с урея техния и мушнах в поръчката и тоя с бакучиойл

Благодаря. Ще поръчам за проба, състава който написа много ми допадна.

# 491
Ползвала съм третин 0.5 от снимката, но след като минах през цялата гама - от гранактив до ретинал. Нямах абсолютно никакви нежелани ефекти, но и положителни не видях. После пробвах SAME 0.5. - имах белене в началото, което отмина. Сега съм на ретиридес 0.5, още не мога да преценя, но на пръв поглед, най-много ми харесва. Според мен третиноин има по-осезаем анти-ейдж ефект от изотретиноина.

# 492
Принцесо, кожата ми е много бяла и чувствителна. Склонна е да се зачервява, както и да се изсушава,ако не се грижа. Напоследък имам някакви странни пъпки, които си излизат когато и където поискат - от дебели и болезнени до малки и незначителни. Бях бременна, родих, кърмих 1 г.и7м. и през това време кожата ми доста се промени и то към лошо. Надявам се вече да се успокоят хормоните. Ще съм ти задължена, още вчера направих това, което ми написа в предния пост и разликата е осезаема. Явно греша, но се зарових и в блога ти и ще се уча. Благодаря Flowers Rose

# 493
Скоро приключвам А-Oxitive на Avene, и се чудя дали да не пробвам серума с 0,1% ретинал на Geek and Gorgeous. Вие какво мислите за него?

# 494
Има лека, полутечна консистенция и не дразни кожата. И аз, и майка ми много го харесваме. Най-добрият продукт в този ценови клас. Леко изсушава обаче, особено зимата.

Общи условия

Активация на акаунт