Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 11

• 63 992
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте отново! Какво мислите за старт на ретинола с този крем?

В описанието му пише, че е подходящ за старт, а ѝ Принцесата ме посъветва да започна с бакучиол...

# 496
Явно налагат ограничения за концентрацията на ретинол, която може да се съдържа в продуктите. За продуктите, които съдържат ретинал, засега няма промяна.

# 497
Здравейте! Имате ли мнения за Този продукт

https://novakoja.com/collections/geek-gorgeous/products/copy-of- … D1%82%D0%B5%D1%80

# 498
Освен всичко казано по-горе, направи ми впечатление, че май използвате мицеларната вода като тонер, а тя не е. Най-добре я отмивайте с вода, след като почистите лицето с нея.

Отмиването, доколкото разбирам зависи от формулировката на продукта. Аз в момента привършвам една на Гарние и тя е без отмиване.

По темата, ползвам 0,05% Acnelyse, турски крем против акне/бръчки с третиноин. Правя 1-2 дни почивка на седмица и хидратирам лицето преди и след нанасяне.

# 499
На повечето
пише без отмиване, но реално е добре да се измие лицето след нея.И да, тя не е тоник и не се ползва за хидратация.

# 500
Мицеларната ми вода е на Nuxe и да, пише без отмиване. След препоръката на Принцесата започнах да се мия както тя ми беше написала. Иначе взех крема, за който питах по-горе за отзиви. Мажа го от 2 седмици според указанията, не виждам никакъв ефект...Ще търся испански Retirides и ще почна да мажа или 0.025 или 0.050.

# 501
  • София
На всички мицеларни води пише без отмиване и всички отмивам. Използвам ги за сутрешно почистване на кожата след сън.

# 502
Не вярвам, че почистването с мицеларна вода и тампончета е достатъчно. Винаги си измивам лицето след това, т.е. мицеларната вода (а най-добре да е балм/олио), ми е първа стъпка в двойното почистване.

# 503
  • Варна
Мицеларната ми вода е на Nuxe и да, пише без отмиване. След препоръката на Принцесата започнах да се мия както тя ми беше написала. Иначе взех крема, за който питах по-горе за отзиви. Мажа го от 2 седмици според указанията, не виждам никакъв ефект...Ще търся испански Retirides и ще почна да мажа или 0.025 или 0.050.

Ти какъв ефект очакваш за две седмици Grinning. Дай му време,измажи поне една опаковка. Не съм ползвала крема на Transparent,но капсулован ретинал в комбинация с пептиди звучи повече от добре. Не скачай на Трет посред лято освен ако не си готова да мажеш SPF 50 по 6 пъти на ден.
Ретиноидите не  са спринт,а маратон. Изискват време и постоянство. Хубава хидратация и правилните продукти за твоя вид кожа са ключът не третиноин.

# 504
И за два месеца няма да има резултат често.Това си е грижа константна, не магически крем.

# 505
Някакви резултати имах след 2 месеца трет, но истински след година.

# 506
Никакъв резултат не съм и очаквала за две седмици мазане, не очаквам и след два месеца. Наясно съм, или поне така четох, че при третиране с третиноин резултат има след минимум 3-6 месеца и е строго индивидуално, а моят крем е друг. Изпъпчих се обаче и не знам дали се дължи на крема. Знам, че не е магически крем и иронията е излишна Simple Smile

# 507
Щом досега не си имала пъпки, обриви и др., със сигурност е от крема.

# 508
Няма ирония, много хора не знаят с какво се захващат и са с грешни очаквания и впечатления.Неведнъж се е случвало.Затова се коментира.

# 509
Благодаря,ДХЗ Simple Smile
Чета в интернет,захванала съм и темата тук във форума, прочетох първа и втора и съм решила, че ще се мажа. Ще продължа да се информирам и вероятно няма да задавам повече въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт