Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 11

• 63 951
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Няма капкомер този на Юсерин. Има бутон отзад на опаковката, обръщаш флакона и натискаш бутона, за да излезе продукта.

# 526
  • София
Аз когато ползвам чист вит. С си пресипвам малко количество в друго шишенце с пипета и го държа в хладилника разбира се. По този начин не се отваря ежедневно пълното количество.

# 527
  • София
Е, ако е с помпичка? Ползвам този на Theramid и го държа в хладилника, ама сега през лятото съм го спряла. В момента съм заменила ретинола и вит. С с бакучиол и ниацинамид. Доколкото знам, те не провокират фоточувствителност. Поправете ме, ако греша, моля.

# 528
  • Варна
Терамид не е чиста аскорбинова киселина - дериват е и е стабилизиран ама все пак гледайте да не стои повече от 6м. след като е отворен макар и в хладилник. Аз го ползвам от близо година нон стоп. С прилична слънцезащита/без преиграване/ няма проблем,но да кажем,че кожата ми не е склонна да се петносва изначално. Иначе ретинала също го шкартирах до септември и ползвам Архитект серума на Скинтегра с бакучиойл ежедневно.

# 529
И аз ползвам архитекта. Харесва ми Simple Smile

Относно вит Ц на Терамид - според мен първо трябва да тествате на ръката и ако няма реакция до 24ч, тогава да мажете. Имам серума, хубав е и не ме е дразнил. Много често сте го мазали - вечерта, пък на сутринта пак...пробвайте отново след няколко дни, но само сутрин и ако няма дразнене, мажете примерно през ден/два известно време и плавно стегнете до всекидневно мазане. Като с ретинол. А може и да не е Вашия продукт просто.

# 530
  • Mostly in my mind
Аз в крайна сметка взех вит. С на Йосерин пред този на Ла рош. Да го видим...не го съм ползвала досега.

# 531
И аз ползвам архитекта. Харесва ми Simple Smile

Относно вит Ц на Терамид - според мен първо трябва да тествате на ръката и ако няма реакция до 24ч, тогава да мажете. Имам серума, хубав е и не ме е дразнил. Много често сте го мазали - вечерта, пък на сутринта пак...пробвайте отново след няколко дни, но само сутрин и ако няма дразнене, мажете примерно през ден/два известно време и плавно стегнете до всекидневно мазане. Като с ретинол. А може и да не е Вашия продукт просто.

Аз пробвах на ръка и нямах никаква реакция .  ...но вече и кожата ми свикнала..))

# 532
  • София
Здравейте,
Приключих за няколко месеца първата опаковка трет 0.5. Чудя се дали да продължат с новия сега, когато е толкова слънчево или да премина за 2 месеца на Авенския ретинал. Дали кожата ми ще се влоши при преминаването на по-малко ефективен продукт? Вълнува ме най-вече предпазването от акне (макар че имам някои съмнения дали продуктът на Авен не предизвиква появата на нови пъпки, но ще тествам пак, де).

# 533
Харпи, аз ползвам 0,1% целогодишно от 10 години вече точно заради акнето. Ако го прекъсна, кожата ми определено се променя - започват да ми излизат пъпки. Кожата ми иначе е мазна, така че понасям трета много добре.

# 534
  • София
Babri, и аз така го усещам, че като нещо работи няма нужда да се спира. Може би ще редувам с ретинала, че да си го изразходя и него. Благодаря ти Simple Smile

# 535
  • София
Според вас в този Авен има ли ретинол?
https://www.eau-thermale-avene.bg/p/a-oxitive-jourizglazhdasch-a … 70208139-943d0b40

Ползвах същия, но нощен пилинг - https://www.notino.bg/avene/a-oxitive-nosshen-piling-krem-za-oza … javane-na-liceto/, и поръчах от нотино без да прочета че съм поръчала дневния крем. Според мен дневния е различна грижа без ретинол и сега се чудя какво да го правя Simple Smile

# 536
Не съдържа ретинАл. Ползвай си го, не пречи. Ретинол и ретинал и без това не се препоръчва да се ползват като дневна грижа.

# 537
  • София
Точно за това се учудих, че е дневен. Да ще си го мажа за дневен. Поръчах A-Game 0.05 за тест, вместо Авен. Ще пиша като го разнося.
Иначе, да ретинАл имах предвид.

Чудя се есента да се връщам ли към трет, с А-Окситив се родих. При трета през някакви периоди имах белене и адски ме дразнеше това.

# 538
  • София
Точно за това се учудих, че е дневен. Да ще си го мажа за дневен. Поръчах A-Game 0.05 за тест, вместо Авен. Ще пиша като го разнося.

Чудя се есента да се връщам ли към трет, с А-Окситив се родих. При трета през някакви периоди имах белене и адски ме дразнеше това.

Аз вкарах и трет, веднъж седмично, през другото време А-Окситива. Мен ме е страх непрекъснато с трет, доста силна съставка е.

Според моята козметичка, независимо в каква форма витамин А, не трябва да се използва повече от 4м. в годината. Отначало бях решила да го спирам, но се замислих, ако наистина беше така щеше да е упоменато върху опаковката.

На мен ми подариха дневен ретинол на ROC, много му се чудех, най-вероятно през зимата ще го тествам.
https://www.sephora.co.uk/p/RoC-Retinol-Correxion-Wrinkle-Correc … exion&q_typ=f

# 539
  • Варна

Дали ти си объркала не знам...и аз бях поръчала два А окситив и дойдоха два такива. Върнах ги имам си и дневна и нощна грижа.

Аз не посмях да оставя ретинала лятото. карам си на бакучиойл. на есен пак ще се въвеждаме Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт