Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 672
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Шарпи, ти ходиш ли до Попов на Пещерско шосе? Дали е много след Лекси и Короната?🤔
Ходя, душицо, но с колата. За пеша, според мен е далече. Намира се точно на кръстовището, на което се завива да ходиш на Гребната. "Чадърите" ако помниш - там е. Честно казано и рядко ходя, защото цените са доста солени.

# 166
Хм, на мен пък ми бяха казали, че има изгодни неща (поне за някои неща като за нашия режим, т.е. по-мазнички, ребра, също и кокали за бульон и др.).🤔🤔 То и в Лекси има корали за бульон иначе. Дай пример за нещо със солена цена? За месо говоря, не за наденици, салами, кренрирши и прочие...🙂 Дали има автобусна спирка наоколо?

# 167
Спирка мисля, че има, но за да не те подведа, утре ще видя като минавам оттам. За цените: всичко беше нагоре, спрямо хипермаркетите- кайма, врат, ребра .. всичко. Салами и наденици аз не купувам. Само месо. Към ден днешен може и да са регулирали цените, но преди 2 месеца, когато горе-долу последно влязох, си бяха солени.

# 168
Хм...че те ребрата в Лидъл чукнаха 15-16 лв/кг, онези с маринатата...🤪 Ти какви ребра купуваш и откъде?
Вечерята днес- нещо между фалшиво шкембе и гъбена манджа, доста вкусно беше:

Скрит текст:

На финала имаше и запръжка с червен пипер и чесън. Иначе запържих гъби, голям стрък праз, корен от магданоз, след това (като се изпари водата от гъбите) добавих червен пипер и овесени трици, разбърках и почти веднага добавих половин чаша прясно мляко (купихме едно на -50% вчера за по-бърза консумация), две и половина-три чаши вода, подправки (сол, телешки бульон, индийско орехче, черен пипер). Оставих да къкри и след това направих запръжката. Овесените трици ги използвах вместо брашно, за сгъстител и се получи много приятна кремообразна консистенция+ почти все едно съм добавила нещо като киноа или много фин булгур.😅 Доста ми хареса на мен, но и малката си изяде порцията с апетит (нейната беше с разбъркана запръжка, за да не пита какво е това червеното отгоре😄).

# 169
Аз не харесвам черен шоколад. Горчи ми, та изобщо не се пъна да го ям.

# 170
Долче, изглежда много апетитно! С удоволствие бих опитала. Казвам го при все, че аз супи не ям. Едно, че не обичам и второ че не могат да ме нахранят, само "промивка" си правя с тях.
Ребра купувам точно от Лидл и точно тези с марината. Значи сега като се замисля последно съм ходила на Попов малко преди нова година. Е, по-скъпи бяха, но не мога да цитирам цени. пак казвам, че може да са си коригирали цените, нямам идея. Имах преди позната, която работеше точно в този магазин на Пещерско шосе и докато работеше там, сама е казвала, че дори и на служители с отстъпка, излизало по-скъпо. От 2 години не е там обаче и не знам актуална информация към момента. За спирка гледах тази сутрин - има точно на кръстовището, където се завива за Прослав. Магазинът се пада близо - пресичаш Пещерско и си там. Попитах чичо Гугъл за номера на автобуси и той каза следното: 6, 66,17 и 24.
Аз не харесвам черен шоколад. Горчи ми, та изобщо не се пъна да го ям.
Един път опитах Линд 99% .... все едно ядях сапун.

# 171
Хи хи, Шарпи, кога си яла сапун, че да можеш да сравняваш? Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз взимам от 85,90 и 99. Зависи от музата ми.
Харесват си ми.

# 172
Хи хи, Шарпи, кога си яла сапун, че да можеш да сравняваш? Stuck Out Tongue Winking Eye
Като бях на 15! Протестирах пред наще, че не ме пускаха да ида в Румъния да гледам Майкъл Purple Heart на живо.

# 173
rotfImbo     rotfImbo     rotfImbo    
И нашата яла сапунче  rotfImbo    

Ох,  как е на вкус? Може би зависи и от вида де? То има със смрадлика, лайка, не знам си какво  rotfImbo   
А отиде ли на концерта на Майкъл?
Аз като дете почти само него слушах. Замезвах за разнообразие с Фреди и Тина.
После открих, че имало и други изпълнители и разширих музикалните си предпочитания.

# 174
Само Бон Джови 😂

# 175
rotfImbo     rotfImbo     rotfImbo    
И нашата яла сапунче  rotfImbo    
Ох,  как е на вкус? - ДОСУЩ КАТО ЛИНД 99% Може би зависи и от вида де? То има със смрадлика, лайка, не знам си какво  rotfImbo   
А отиде ли на концерта на Майкъл? - ДАААААААААА, сапунът свърши работа!!! 
Аз като дете почти само него слушах. Замезвах за разнообразие с Фреди и Тина.
После открих, че имало и други изпълнители и разширих музикалните си предпочитания.
За мен Майкъл е единственият, който никой не е могъл и няма да достигне! Най-големият ми идол в музиката.
Този концерт го помня сякаш беше вчера.... да гледаш как припадат, реват, тръшкат се, пищят ....  А съм ходила на доста концерти на световни величини.
Никога няма да го забравя!

И Бон Джоуви слушам, и на концерта му в Букурещ бях, ама не мога да го сравня с този на Майкъл. На Лени Кравиц в София успях да се добера до задника му дори Trollface На Металика в Пловдив също беше уникално и много се накефих тогава, че избраха именно Пловдив, а не столицата /малко хейт за столичани Stuck Out Tongue Closed Eyes/

Много наспамих. За извинение да кажа, че пишейки в момента, гризнах свинска вратна пържола + кисели краставички.

# 176
  • Пловдив
Голям смях с вас Joy Joy Joy

Това за линд съм съгласна. Не е по вкуса на всеки.

Аз ям само черни шоколади. Изобщо не обичам да ми сладнят. Даже се бях сдобила с какаомаса и си я гризках. Още по-голям сапун от линд 99%, защото си е 100%.

Прочетох книгата за живот без зърнени храни. Има логика човекът. И отдава тяхната консумация на бурното развиване на ИР и диабетите. Мисля да го послушам. Спряла съм ги вече втора седмица.

Само не разбрах дали елдата е зърнена храна. Само веднъж за 540 страници я спомена и не я отрече, ама не я и препоръча. А според статии в нета не е към зърнените. Тя ми стана основа за хлябовете, затова ме вълнува.

# 177
Браво Шарпи, завиждам. Аз на концерт не съм била.
Но според мен си травмирана от яденето на сапун и не може да оцениш Линд. Или пък си карала корона вирус и вкуса ти е отишъл на кино Stuck Out Tongue Winking Eye
Майкъл и за мен никой няма да го достигне никога.
Винаги съм писала много грозно, но във трети клас се влюбих в него и си викам, ако ме види как пиша няма да ме обикне. И си оправих почерка. Но после се влюбих в Иво, но на него не му дремеше как пиша. И разлюбих Майкъл, не че спрях да го обичам. То и Иво зарязах. И сега почерка не ми зависи от влюбванията. Пиша хубаво само на официални документи само.
Много ревах, дни наред когато почина.
А брат ми веднъж ме излъга, че с Майкъл сме 22 братовчеди. И аз бях 2 дни като щурава и повтарях вкъщи да ходим при Майкъл щом сме роднини. После майка ме просветли, че не сме роднини. Набих малко брат ми, той също ме наби Joy

Голям смях с вас Joy Joy Joy

Това за линд съм съгласна. Не е по вкуса на всеки.

Аз ям само черни шоколади. Изобщо не обичам да ми сладнят. Даже се бях сдобила с какаомаса и си я гризках. Още по-голям сапун от линд 99%, защото си е 100%.

Прочетох книгата за живот без зърнени храни. Има логика човекът. И отдава тяхната консумация на бурното развиване на ИР и диабетите. Мисля да го послушам. Спряла съм ги вече втора седмица.

Само не разбрах дали елдата е зърнена храна. Само веднъж за 540 страници я спомена и не я отрече, ама не я и препоръча. А според статии в нета не е към зърнените. Тя ми стана основа за хлябовете, затова ме вълнува.
Не съм я чела книгата, но сигурно е хубава.
Една от причините преди зърнените да не са правили драма е това, че не са били генномодифицирани.
Чисто и просто телата ни не могат да я обработват правилно. Затова толкова много хора с алергия към глутен и ир, диабет и какво ли още не.
Но едно време може да са хапвали хлебец, но доста и са работили, та са изгаряли В, а ние по офисите какво изгаряме? Нищо.
Елдата не е зърнена, но има общо. Прочетох сега.  Ако я използваш е важно и как и с какво. Просто се проследявай да не прави проблем.
Както аз с плодовете се проследих, може и ти някой ден нещо елдово да хапнеш и да тестваш до час инсулин и кз.
Преди време /в началото на режима/ си правех понякога  зонова закуска с елда. Киснех 1 лъжица елда вечерта. Сутринта я посварявах. Изцеждам и  както е топло добавях парченце масло, малко сиренце и малко извара. Беше много вкусно.
Същото и с амарант и киноа съм правила.
А ти елдово брашно ли купуваш? Я дай рецепта за хляба ти. Че понякога ме карат хляб да правя, не е често, но си чопвам и аз.

# 178
Браво Шарпи, завиждам. Аз на концерт не съм била.
Но според мен си травмирана от яденето на сапун и не може да оцениш Линд. Или пък си карала корона вирус и вкуса ти е отишъл на кино Stuck Out Tongue Winking Eye
Майкъл и за мен никой няма да го достигне никога.
Винаги съм писала много грозно, но във трети клас се влюбих в него и си викам, ако ме види как пиша няма да ме обикне. И си оправих почерка. Но после се влюбих в Иво, но на него не му дремеше как пиша. И разлюбих Майкъл, не че спрях да го обичам. То и Иво зарязах. И сега почерка не ми зависи от влюбванията. Пиша хубаво само на официални документи само.
Много ревах, дни наред когато почина.
А брат ми веднъж ме излъга, че с Майкъл сме 22 братовчеди. И аз бях 2 дни като щурава и повтарях вкъщи да ходим при Майкъл щом сме роднини. После майка ме просветли, че не сме роднини. Набих малко брат ми, той също ме наби Joy
Ох, Елора, и на тема Майкъл сме от една кръвна група! Толкова познати неща прочетох, че все едно аз съм ги писала /без братовчедите само/.
А относно болднатото, травмите от яденето на сапун моментално ми минаха след като получих заветното ДА за концерта. За короната - да, карах го и точно той ме подреди с проблемите със сърцето.

# 179
Не е само до процентите какао а и шоколадът да е направен хубав... вземала съм пак от Лидл, даже от същата марка един друг, май 81 или 82% да беше - е няма такава гадост. То почти никакъв вкус няма освен горчив, тричаво, той вече ми приседна. А този от 85% си е явно с повече какаово масло и е вкусен, той по-малко горчи. То и затова високите проценти на Линдт не ми харесаха, които съм пробвала де - точно тая суха текстура имаха, аз обезмаслени неща не харесвам в никакъв вид. Не изключвам вероятността да имат и някакви свястни, но каквото опитах направо ме отказа.
Аз както и не драпам толкова ами един шоколад го ям с месеци, как ли пък няма да си купя и нещо дето хем е скъпо, хем не ми е вкусно.

Виж елдата вярно има нещо общо със сапун на вкус, то направо очаквам да се и разпени Joy Пробвала съм 1-2 пъти, не можа да ми хареса. Може би си има някакъв чалъм как се готви и с какво се съчетава, знам че някои я обичат даже... но на мен не можа да ми допадне.

Общи условия

Активация на акаунт