Вместо Коледно звънче да зазвънка ЯНУАРСКО бебешко гласче !!!

• 12 991
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
Привет, тази нощ май спах по-добре, но ми беше много горещо.

За болничките, лекувайте се, антибиотиците, казват докторите, не са опасни в 9 месец, така че не се притеснявайте, а се оправяйте по-бързо. Трябва да сме здрави като раждаме Grinning

Дани, мисля, че ЕГНто важи, така че няма да е проблем различната фамилия.

# 76
  • София
Момичета, пазете се, грипът удря адски бързо! До обяд вчера бях ОК, почувствах се леко зле, пих Парацетамол и легнах. Вечерта вече бях болна, а през нощта почти не спах от болки в гърлото и цялостна отпадналост.  Tired Развива се болестта адски бързо.
Иначе говорих и с гинеколожката, и с GP-то: мнението и на двете е да се опитам да преборя нещата с Парацетамол, Стрепсилс и народна медицина. Според тях антибиотикът не лекува грипа, а неговите усложнения и за момента не е нужен, но ако вдигна температура и се разкашлям - да звъня веднага.

dani barabani, това с меда и содата трябва ли да си го мажа по гърлото там, където ме боли (един вид да го остъргвам) или просто лапам с лъжицата и гълтам?  newsm78

Тоновете на бебето в 9я месец нямат отношение към състоянието на сърцето му на феталната морфология!  Naughty Лекарите препоръчват 20 минутен запис поне 1 път седмично в последните седмици, тъй като това е индикация дали бебето е добре или има някакво страдание. Повечето неприятни състояния и страдания на плода могат да се хванат доста преди да стане опасно именно с мерене на тоновете. Важно е не моментното показание - тоест не дали пулсът е в границите и т.н. - а цялостното поведение. За това и при ражане тоновете се записват периодично - ако плодът страда и се налага секцио по спешност, това е един от начините нещата да се хванат навреме.

На мен при мерене ми казват дали нещата са ОК. Моите записи доста криволичат нагоре-надолу. За 20 минути пулсът на беба криволичи от 120 до над 140. Лекарката каза, че точно така трябва да бъде, а не да бъде равен и постоянен. Все пак само гинеколог може да разтълкува правилно резултатите.

# 77
Добро утро момичета!
Хайде и аз да се разпиша петъчно, докато не съм тръгнала да раждам!  Mr. Green
Ним, много помагат и гаргари със сода бикарбонат и вода или ако си посипваш гърлото само със сода. Доста е гадно  обаче, предупреждавам Sick ....  но помага, казвам от опит.
Отивам пак да ми мерят тонове, да видим какво е положението.
Приятен ден на всички!

# 78
Добро утро и от мен!!!
Аз нещо не можах да спя тази нощ като хората! Май, колкото по-малко време остава, толкова повече се вълнувам. Иначе пък не ме е страх. Но пък нямам търпение за срещата си с бебчо.  newsm53

Дани, мен тези дни ме накараха да си сменя фамилията, тъй като направлението за болницата го дават с името, което си по здравна каса. Даже като ме приемаха в 5-ия месец за задържане, ми правеха фасони (не за друго, а защото тази която попълваше документите при приемането се наложи да пише ново направление - с фамилията по личната карта)

Barbi, не ме гледа за разкритие. Теб така профилактично ли те гледа или е нормално вече?

Някоя от другите мами гледат ли за разкритие?

Мен не са ме гледали за разкритие все още.
На болните мами пожелавам бързо оздравяване. newsm17

# 79
 Добро утро на вси4ки и 4естити беб4ета на родилите  Hug . Я ми кажете задължително ли мерят таза?На мен нищо не са ми мерили с никакъв метален уред.Освен това и мен не са ме преглеждали за разкритие, и нищо профилакти4но за гъбите не са ми дали.Май трябва да си питам като ида на 4-ти.Проблема е 4е моята лекарка е в отпуск и там е само акушерката, хи4 не знам какво ще прави тя.
 Ако има някой който е ще ражда в Шейново моля може ли да сподели какво ще носи!Ей така за всеки слу4ай да не би нещо да не съм разбрала.
 А боли ли ви като мърда беб4ето?Мен по4ти при всяко мърдане ме боли и ме опъва яко.МОже би е големи4ко или не знам?

# 80
А на мен досега не са ми слушали тоновете толкова дълго. 1-2 минути ги слуша акушерката и казва, че всичко е ОК.

А за гърлото си правех гаргара със СЕПТАДИН - от аптеката, той е само за гаргара, действа антисептично, не се поглъща. Кофти на този грип е, че удря в ушите и много гадно болят през нощта особено. Така, че пазете се Hug

# 81
Sandy, таза може да ти го измери и акушерката, не е нищо особено, мисля че и за гъбичките би могла да те посъветва нещо.

Я да попитам - здравната книжка задължително ли се носи? Аз моята наистина не я знам къде е, каквато съм отвеяна всичко си губя  Embarassed А и друго - смених си фамилията, ама никакви документи не съм подновявала, в смисъл че всичко си ми е със старата фамилия - личната карта, задграничния паспорт - всичко. Сега само да не се заядат някъде, че хич не ми  е до тези работи  Tired

# 82
Здравейте!
И аз вчера бях на консултация.Доктора за първи път ми направи преглед,но само с ръкавици,но не и с метален уред и заключи,че ако продължи да расте така бебето може и да се наложи да родя с секцио.Ехографа отчете,че бебето е 3кг,а аз имам още около месец до термина.Сега всяка седмица трябва да ходя на преглед,за да видим как ще се развият нещата.  newsm78
Иначе,относно съхраняването на приборите след стерилизирането вчера на последния ни урок в училището за бременни лекторката ни посъветва след стерилизацията да ги слагаме с щипка в пластмасов съд с капак(който се използва само за тази цел) и след това в хладилника остават стерилизирани за около 12 часа.Ако някой има друга информация относно съхранението мисля,че на всички сте ни е интересно да я сподели. 
Честито на всички обебили се януарски мами   bouquet да са им живи и здрави съкровищатата и много да си ги обичкат  Hug 

Последна редакция: пт, 29 дек 2006, 11:04 от bori7

# 83
eleonora_petrova просто иди да ти извадят едно удостоверение за иденти4ност на имената и си готова.Там ще ти напишат 4е и двете имаена отговарят на един и същи 4овек.Ина4е при склю4ване на брак ако не си подмениш ли4нта карта до месец те глобяват.Ние не подписахме само за да не се занимаваме с бумаги през този период то4но

# 84
  • София
Чух се с МагнолияММ - добре са, още са 2 в 1, но няма нет и за това не пише. Праща поздрави на всички момичета!

На нас в училище за стерилизацията ни казваха, че е достатъчно да сглобиш шишето, като пазиш биберона и го пипаш само със стерилизираната щипка. После не е задължително веднага да го употребяваш. Стерилност се запазва в самия уред за стерилизация до 24 часа, ако капакът не се отваря. Все пак бебето не живее в стерилна среда и такава не може да се осигури нито с педантично гладене, нито с постоянно изваряване. Аз си представям шише с вода например (за тези, които ще дават вода) - ами нали след първото пиене на вода и биберонът, и шишето вече не са стерилни! Но това не означава, че след всяка глътка ще изхвърляте преварената вода и ще стерилизирате шишето наново!  Naughty

Здравна книжка до сега никой не ми е искал. Нито при записването на ЖК, нито като лежах за задържане. Няма я и в списъка с нужните документи за раждане, поне за София. В Тина Киркова като лежах подписах Декларация, че съм здравноосигурена. Те те проверяват по ЕГН и честно да си призная, изобщо не знам за какво ми е тази здравна книжка. От както ми е издадена, никой никога не ми я е искал.  newsm78

Абе нещо няма много активност тази сутрин!  newsm78 Май пак ще ни изненадват щъркелчета!  Laughing

# 85
За стерилизирането не се притеснявайтв толкова. Преди, когато Ники се роди, стерилизирах в тенджера на котлона-изварявах. Понеже е трудоемко не го правех по няколко пъти на ден, а по веднъж. То човек няма време покрай бебето да се занимава само със стерилизиране на биберони, шишета и т.н.
А бебето трябва да привиква към средата, която изобщо не може да се поддържа стерилна Grinning

# 86
  • Варна
 Аз отдавна не се опитвам да схвана кой е прав и кой крив по тия болница- толкова различни обяснения за едно и също нещо дава всеки, че ... Whistling Но вчера като ми връчих документи за раждане от ЖК-то ми казаха да не се разделям с тях  Rolling Eyes: те включват НАПРАВЛЕНИЕ ЗА БРЕМЕННОСТ ДО РОДИЛНО ЗАВЕДЕНИЕ, НАПРАВЛЕНИЕ ЗА ХОСПИТАЛИЗАЦИЯ и към тях трябва да добавя ЛИЧНА КАРТА и ЗДРАВНО-ОСИГУРИТЕЛНА КНИЖКА. В интерес на истината и на мен ми отне доста време, докато я изровя тая книжка.

Забелязвам, че тази сутрин Мими не се е разписвала, а тя винаги  намира време да драсне по някой ред ...

И други хора ми липсват, така че започвам да стискам палци ей така за всеки случай ...  mrstraetz

# 87
Тук съм...все още сме 2в1,ама само ви чета,че не се сещам кво да кажа  newsm78 Аз днес ще питам док.за здравната книжка,защото и аз незнам ,че трябва да се носи.Отивам да правя обяд,че ми се прияде нещо...  chef

# 88
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАЙЧЕТА! дА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА ИМ! Grinning

Да вметна за стерилизацията - наистина не е нужно да сте педантични. Веднъж на ден да се стерилизира според мен е ОК. Разбира се, и миене на шишетата с АМ/кърма с гореща вода и сапун след и преди употреба.

Освен това, майките които изцяло ще кърмят, без вода, чайчета и т.н., и няма да дават биберони-залъгалки, изобщо няма да стерилизират. То няма какво. И гърдите преди кърмене не се стерилизират, а само се измиват с малко вода, дори и това не е задължително.  Laughing

И аз съм болна. Малката първа повлече вирусчето, после и аз,  а сега и таткото нещо се съмнява, че е болен - кашлица, хрема, температура.  Tired
Освен с чай с мед, с друго не се лекувам. Малката вече почна антибиотик, че 4-ти ден е с температура...Дано бързо се оправяме всички, че да си посрещнем Новата година здравички.

# 89
НАПРАВЛЕНИЕ ЗА БРЕМЕННОСТ ДО РОДИЛНО ЗАВЕДЕНИЕ нямам, имам само НАПРАВЛЕНИЕ ЗА ХОСПИТАЛИЗАЦИЯ, направо да се чудиш кой е прав newsm78

и ejkajujka не е писала от вчера, струва ми се.

Общи условия

Активация на акаунт