Дискова херния - 22

• 83 610
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
Моля, кажете, когато пътувате в автомобил сядате ли върху някаква приспособена възглавница и каква е тя. Аз имам усещането, че наклона назад на седалката не ми е много удобен, трябва ми нещо, което да ме повдигне.

# 376
  • София
Доста автомобили имат поне на предните седалки настройка на лумбалната опора, известна още като "надуване". На мен много ми помага. Също така, поне за мен, е важно колата да вози меко - като лодка. Така возят лимузините, но също и доста коли среден клас, произведени през 90те, колкото и странно да звучи...

# 377
Продават се лумбални възглавници. Вършат много хубава работа.
Слагат се върху всякакви столове, седалки. Аз специално купувам от ЮСК  и съм много доволна,  често имат добри намаления. Ако не ви помага можете без проблем да я върнете .

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 14:52 от Tony Maria 22

# 378
Здравейте, може ли отзиви за Дипрофос?
Има ли ефект при болки с дискова херния и колко инжекции се правят?
Благодаря Ви предварително!

# 379
ММ получи криза точно преди да пътуваме. Ударихме един дипрофос 2-3 часа преди полета и пресече кризата. Той е с лумбална дх. При криза се схваща и не може да стане от леглото.
Бият се само по една и се изчаква. Ако има нужда, се слага втора след определено време.

И още нещо. При възпалено сухожилие се бият в мястото. Аз имах такова на ръката. Бяха ми изписани цели 5 инжекции и ефектът не беше голям, тъй като ги слагах мускулно в д-то.  Чак след това друг ортопед ми каза, че е трябвало да сложа само една на самото място в ръката и по преценка след известно време втора.

# 380
Здравейте, може ли отзиви за Дипрофос?
Има ли ефект при болки с дискова херния и колко инжекции се правят?
Благодаря Ви предварително!
Правиха ми две през около седмица, ако не се лъжа. Това - на два пъти, на финала на два курса лечение с разни други медикаменти (между които и друг кортикостероид).  В началото усещах облекчение, но четири-пет дена след втората се връщах към старата песен. Много след като положителният ефект беше отшумял, получих страничен ефект от кортикостероидите - повишено окосмяване. Вярно, че и то беше преходно, ама все пак не беше приятно.

# 381
Здравейте, моля за актуални мнения за доц. Хаджиянев и д-р Фердинандов. Предстои ми операция и за момента имам избор между тях двамата. Първоначално се бях насочила към доц. Минкин, но е в отпуск до 11, а не ми се ще да чакам дотогава за преглед и тепърва да насрочваме дата за операция.

# 382
Здравейте! С огромно нежелание се записвам в темата. На 35 години съм и правих преди два месеца консервативна терапия с инжекции и системи, но дори се влоших, а не подобрих. Вече болката в десен крак е това, което ме съсипва. Предполагам сте на ясно за каква болка става въпрос. Влудяваща, остра, сковаваща по целия седалищен нерв до пръстите на краката. Сега не знам какво да предприема. Някой доктори прогнозират операция, която ми е най-краен вариант.Най-най. Това, което ме притеснява е, че злоупотребявам вече с болкоуспокояващите. Пия ги като бонбони. Втори месец. Всяка вечер преди сън, нощем, през деня. Пищя и се гърча без тях. Имам направен ЯМР( още не е разчетен )и не мога да се реша при кой специалист да отида, на какво да повярвам, на какво се доверя като терапия...

# 383
Здравей! Какво значи още не е разчетен? Какво чакаш? Така или иначе само едно мнение няма да ти е достатъчно, почвай ги всичките имена поред.

# 384
Че е на един ден и освен описанието  вътре от специалисти, който го направи, не е гледан от неврохирург. Чакам и аз не знам какво. Да проуча къде да ида и на кого да доверя.

# 385
Снимай, да видим какво е положението.

Където и да идеш, ще чуеш различни мнения. Би било хубаво, ако чуеш едно и също мнение от трима различни хирурзи.

# 386
  • софия
Момичета на някой да му се е случвало болката от дисковата херния да скове нагоре гърба 🙄?На ниво L5s1 е и не спира да ме боли .Вече и свикнах с годините ,стига да не е възпален някой нерв,но това чудо в момента идея нямам какво става.За съжаление никога не съм правила ЯМР на тази област.Все едно имам прът в гръбнака и така ме сковава ,че ограничава движенията ми.Някаква идея?

# 387
Идея - ЯМР.

# 388
Аз съм така и след Ямр се установи,че в торакалния отдел имам протрузия, шипове,сколиоза и кисти на тарлов...като ме скове понякога и отпред в ребрата отива....ту високо горе над гърдите.  ту под тях ...понякога и дъх немога да си взема...и немога да стоя някъде дълго време без да се облегна ,защото ме сковава

# 389
Някой чел ли е нещо на Сергей Бубновски и какво е мнението ви.
Чудя се за тази:
https://www.ozone.bg/product/kod-na-zdraveto-na-sartseto-i-stavite/
Аз имам поне 7 негови книги, само тази я нямам.
Много неща се повтарят и май не е необходимо човек да има всичките. Неговата идея е да внуши колко е важно  движението и укрепването на мускулите. Дори не е толкова важно да се правят точно неговите упражнения, аз лично правя такива, които са добре за мен. Здравите и силни мускули поемат по-голямата част при натоварването на ставите и гръбнака. Нещо много важно за неговите книги -за съжаление не се четат от здрави хора... кой търси такава тематика, когато всичко му е наред?!...Sad А колко биха помогнали преди да настъпят проблемите. И аз ги открих, когато вече малко късно...

Общи условия

Активация на акаунт