За осигуряването на МРЗ и заплатата в плик

• 24 214
  • 802
  •   1
Отговори
# 135
Такива кредити са предварително одобрени, само отиваш да подпишеш.

Аз пак не разбрах на тези, дето работят за 3к, точно по кой начин им пречи някой, който работи за МРЗ+100 'бонус' или пък само за МРЗ. Не разбрах и тези с 3к как точно разбраха поименно кой от осигурените на МРЗ колко взема и менти ли държавата. Иначе хипотези и епитети на кило. Всичките грешни засега.

# 136
А аз не разбрах ти как разбра, че другите се осигуряват на 3к?

# 137
Такива кредити са предварително одобрени, само отиваш да подпишеш.

Аз пак не разбрах на тези, дето работят за 3к, точно по кой начин им пречи някой, който работи за МРЗ+100 'бонус' или пък само за МРЗ. Не разбрах и тези с 3к как точно разбраха поименно кой от осигурените на МРЗ колко взема и менти ли държавата. Иначе хипотези и епитети на кило. Всичките грешни засега.

Мда, грешни са, понеже дявола чете евангелието. По-напред писах за козметичките, фризьорките и ресторантьорския бизнес. Разбира се, че са на минималното за длъжността.

И вече се съмнявам, че наистина не разбираш как някой пречи, че се осигурява на МРЗ и взима другото в пликче. Все пак държавата се финансира от някъде. И това май се учеше в УНСС. Ако погледнеш развитите държави в Западна Европа, данъците са им около 50%, дори отгоре. Но живеят в уредени страни, знаят какво получават срещу тези данъци и си ги плащат. А тук си тънем в цигания, понеже всеки иска да е тарикат на дребно.

# 138
Защо обвинявате хората, които работят на МРЗ + бонус в плик? Виновни за това положение са работодателите, предлагащи такива условия. Като си работодател знаеш, че един работник ще ти струва толкова пари. Ти така или иначе ги даваш парите, но в единия случай си плащаш дължимото към държавата, в другия я мамиш, за да си осигуриш уж по-добър работник за същите пари. А и плащаш на счетоводител за двойно счетоводство.

# 139
  • тук-там
............................Виновни за това положение са работодателите, предлагащи такива условия. ...........

Виновни за това са контролните органи. Всички знаят, но си траят. Глобите са никакви, проверките също.
В НАП и НОИ има цялата информация. Да почнат от там! Докато има вратички, ще има и тарикати.
На запад, за укриване на данъци влизат в затвора.

# 140
Защо обвинявате хората, които работят на МРЗ + бонус в плик?

Защото укриването на данъци е престъпление.

Аз лично и за неиздаване на касов бон се заяждам. Една я направих на 2 стотинки, когато ми донесе само марката от бара, вместо касов бон в заведение.

# 141
А аз не разбрах ти как разбра, че другите се осигуряват на 3к?
Никак не съм разбрала. Точно както и те не са. Точно това е и проблемът. Приказва се ангро. На, забравих кой писа вече, приятелката, с нейната почивка на борсата, е източила пари от държавата, обаче там никой не изкоментира, а се нахвърлихте няколко пъти на Буболина че била тъпа, нагла, крадлива и т.н. Че що? 'Приятелката' с какво е повече?

# 142
Чакайте малко, ако сега се напия като свиня, кача се на колата и прегазя десетина дечица от близката детска градина, кой ще виновен?
КАТ, че не са ми лепнали личен полицай да ме следи, държавата, капитализма, комунизма или кой?
Сериозно, кажете кой, защото от писанията ви до тук се разбира само, че няма да съм аз. Аз ще съм го избрал това, ама ще е по принуда, защото за 10 минути не се изтрезнява, а пък колата не се кара сама.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 19:28 от bboiko

# 143
А тези работодатели какви са? Не са ли част от обществото? Значи те са лошите, контролните органи също, но обикновените служители, които доброволно се съгласяват на такива условия - те са добри и невинни? Не виждате ли връзката между всички тях или се правите на приятно разсеяни? Все някой друг да е виновен, аха.

# 144
Написах го преди няколко страници - рибата се вмирисва откъм главата. Да, работодателите са част от обществото и да кажем по-издигнатата му част. Щом тази му част мисли така, защо обвиняваме "по-простите", че и те мислят така.

# 145
Контролните органи са комбина с работодателите, винаги предупреждават за проверки, когато има сигнали, всичко се вкарва в ред и тогава идва проверката.

# 146
Тя пибата от главата вмирисва, но главата е държавното управление, не работодателите - когато котката е далеч, мишките се забавляват.

# 147
В условията на пазарна демокрация "главата" се избира от всички, пропорционално. Политиците, контролните органи и т.н. са просто една извадка от обществото. Ако 80% от обществото одобряват кражбите, то и 80% от управляващите ще крадат, както и обратното.

# 148
Не знам на кой беше приятелката, аз такива приятелки нямам. А Буболина не съм прочела някой да я нарича "тъпа", че е нахален подхода, да, прочетох го, и аз дори го писах, но има огромна разлика между "тъп" и "нахален".

Динчо, не са виновни САМО работодателите, виновни са всички участници, т.е. работодател, работник, контролиращ орган.

# 149
Работника към кого трябва да се обърне при нередност?

Общи условия

Активация на акаунт