Частни училища - информативно-дискусионна тема - 58

• 67 529
  • 787
  •   1
Отговори
# 285
В групата някой е качил сканирана част от договора на Иззи. Оказва се, че договорът може да бъде прекратен от училището едностранно с едномесечно предизвестие. Като договор за наем. Joy

За тази клауза аз знам от поне година, че съществува. И за мен е недопустима. И както се вижда, се злоупотребява с нея.

И Санака, тя Доротея си е счетоводителка, прикрита под наименованието CFO. Какво друго да измисли?!?!?!? От средите на Алфа-финанс холдинг. И мъжът и също.

Рейни, явно наистина си в паралелна Вселена, защото аз до сега съм чула само двама да са абсолютно доволни - ти и още един. За сметка на доста други. Аз не искам да пиша повече, защото ще изглежда преразказване и излагане на други хора. Но нямам навик да говоря празни приказки. Първа ви казах, че Доротея е страшно безпардонна. Няма дори да си търся мнението. И както се вижда, години по-късно, за съжаление, това се потвърждава.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 18:40 от Fancy

# 286
В коя група има качен договор?

# 287
В коя група има качен договор?
Ето го, да не ровите. В Училища на София е принципно.

# 288
Той наистина е като договор за наем. С такова масово недоволство, май нещата няма да приключат добре.

# 289
Много неприятна инфомация за Иззи. Даваха големи заявки, спрягаха се, че ще станат/са пряк конкурент на СС, откриха гимназията, имат тежък подбор на входа. Помислих си, че пазарът се раздвижва в положителна посока...

Та в тая връзка, ние няма да продължаваме в МБ през следващата година. На фона на всички доволни, ние сме от недоволните, дано да останем малцинство.

Скрит текст:
.

По-късно мисля да изтрия, че с малката бройка на децата ще бъдем разпознати много бързо и мога само да се надявам, че няма да получим по-специално отношение в оставащите месеци.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 20:49 от sylviana

# 290
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мхм, ако човек не е доволен, по-добре да смени.

# 291
gadamer, при преполовен срок не бих сменила на момента. Ще се изтърпим още малко.

# 292
Покрай темата за Иззи /дано не е вярно - мъчно ми е за толкова деца/ попаднах и на някаква съвсем друга инфо във фейсбук групата, която доста ме стресира:
- в седми клас в Света София децата ги карали /по желание на родителите/ с бусчета до школи за допълнителни занимания.
После разрових из бг-мама - бусчетата са до Лого 3, Магнет, Хасъмска и Кортезов.
И сега възниква първият въпрос: колко са таксите на тези школи, и колко всъщност излиза образованието на дете в 6-ти и 7-ми клас?
Второ, прочетох че седмокласниците в сряда и петък учат до обяд, за да ги возят с бусчетата до тези частни школи. Та - намаляват ли от таксата за училището?
Трето, най-важното: не е ли почти чудовищно деца с изключително напрегната и амбициозна програма да учат допълнително в по 1-2-3 школи? Парите настрана, тревожното е психиката на тези деца.
Курсовете за АК на Лого-3 са 300 часа - триста часа!
И четвърто: някой някъде упражнява ли контрол над неща като това, което се случва в Иззи /да гонят деца с 1-месечно предизвестие, без друга причина/, или пък свръх-натоварването в седми клас?

# 293
Рейни, тъкмо се чудех как още няма положителен коментар от теб за Иззи Simple Smile

Как се получава обективно наблюдение над 6 класа в училището?

# 294
  • В офиса
FBID не знам колко, ходенето на курсове при хасъмска, кортезов, лого и т.н. е по желание. Има не малко деца, които не ходят. Две деца, завършили СС имам, и двете в 7-и клас в срядата и петъка си идваха след обяда вкъщи. И между другото, идеята на тези два дни (а през първия срок един) не е децата да ходят на школи, защото това са дните и с домашно, т.е. за пръв път за всичките 7 години обучение, се дава домашно през седмицата, идеята е децата да привикнат на организацията на  режима в гимназията, където ученето е до обяд и всеки ден има домашно. Но да, има родители, които ползват следобеда за курсове, тяхна им работа, аз не съм и не бих.

# 295
  • София
Покрай темата за Иззи /дано не е вярно - мъчно ми е за толкова деца/ попаднах и на някаква съвсем друга инфо във фейсбук групата, която доста ме стресира:
- в седми клас в Света София децата ги карали /по желание на родителите/ с бусчета до школи за допълнителни занимания.
После разрових из бг-мама - бусчетата са до Лого 3, Магнет, Хасъмска и Кортезов.
И сега възниква първият въпрос: колко са таксите на тези школи, и колко всъщност излиза образованието на дете в 6-ти и 7-ми клас?
Второ, прочетох че седмокласниците в сряда и петък учат до обяд, за да ги возят с бусчетата до тези частни школи. Та - намаляват ли от таксата за училището?
Трето, най-важното: не е ли почти чудовищно деца с изключително напрегната и амбициозна програма да учат допълнително в по 1-2-3 школи? Парите настрана, тревожното е психиката на тези деца.
Курсовете за АК на Лого-3 са 300 часа - триста часа!
Чудовищно или не, допълнителното учене в школи е по желание на родителите, не на училището. Училището по-скоро отговаря на нуждата като разчиства в първи срок един, а през втори срок - два следобеда и то не за школи, а за самоподготовка (имат и домашни в тези дни). Много деца не ходят на никакви школи. Писали сме едновременно с Тинкърбел.

# 296
  • София
Ох, Rolling Eyes
В 7-ми клас в СС първи срок учат до обяд в сряда , а втори срок - сряда и петък. И бусчетата ги карат там, където родителите са заявили. Ако са заявили до школа за АК, карат ги дотам /което е голямо удобство, вместо да ги закарат вкъщи и те оттам да се оправят или родителите да се ангажират да ги извозват, та не разбрах, кое му е негативното Flushed /, ако са избрали да ги карат при баба им - там ги карат, ако искат в мола - в мола. Моите ги караха вкъщи. А който е решил да си "натоварва децата чудовищно" - негова си работа, училището не може да го спре.

ПП Кое е МБ? Maple bear?

# 297
  • Отвъд алеята зад шкафа
gadamer, при преполовен срок не бих сменила на момента. Ще се изтърпим още малко.

А имате ли втори вариант за училище?

# 298
Аз за Лого и колко според мен ненужни са курсовете им съм писала и преди. От отзиви от съученици на детето ми, реално минават целият материал отново, което за мен е безумно, като идея. Особено пък в контекста на подготовката за спецификата на изпита в АК. При Кортезов детето ми беше един модул в 6 клас с идеята да видя за какво иде реч и дали си струва. В крайна сметка след този модул не платих за повече. Дори за пробните му изпити. Това може да ви говори какво мисля по въпроса.

За полезно смятам посещението на интензивен курс за есе при Вяра Николова във Вяра бел лятото. Но само при нея. Не и при други от школата.

Относно бусовете и т.н. съм писала отговори на идентични въпроси и не смятам да се повтарям. Не виждам за какво трябва да се връща такса, като изначално таксата е калкулирана с тези два/един свободни следобеда. Никой от училището не е агитирал за курсове. Напротив. Някои от учителите дори откровено са с негативни коментари.

На дъщеря ми и идват много добре, особено сега втори срок, двата следобеда.

# 299
  • София
Аз нямам опит в договорите, признавам си. Детето ми се чувства добре в училището и не искам да сменя училището, защото е фалирало примерно. Аз съм емоционален човек и може и това да е причината, искам да съм позитивна и да виждам хубавото. Споделяла съм и негативи, но тях съм споделяла и с ръководството.

Общи условия

Активация на акаунт