Моята надежда е едничка - скоро да видя втората чертичка. ~бебеправене 412~

• 37 296
  • 804
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Момичета, а възможно ли е заради утрогестана да ми зацапва по-дълго?
Гледам,че тестовете за О започват да потъмняват, отделно от време на време нещо в ляво ме наболява - не е ниско към крака както при ИБ, но е някъде около яйчника.

# 466
Момичета, аз съм в много дивата провинция в момента и има един “пункт” за вземане на проби, който прилича на ветеринарен кабинет. 90% от населението тук е 65+ и лаборантката трябваше да обяснява на “момичето с компютъра” какво искам да си пусна и къде да го търси, щото основно се пускат холестероли, захар и подобни неща по селата. Та пробичката ми ще пътува тази вечер до някъде си, където има всъщност лаборатория и резултат - късно през нощта или утре сутрин. Продължавам да имам някакви следички по тоалетната хартия след тоалетна, ту има, ту няма, тъмно оранжеви са, не са кафяви или алено червени. Понеже нямам резултат не съм звъняла на АГ, щото дори не знам какво да й кажа… записах час за другата седмица поне да имам, че и нейният график е един препълнен. Но.. да, това е, още чакам.

Дописвам си, излезнаха резултатите и въпреки, че ЧХГ е нарастнало, то прогестерона е намалял (ако мога да се доверя на тази лаборатория):
Скрит текст:
Започвам да се притеснявам да не е извънматочна. Утре ще звъня на АГ и ще видим какво ще каже, дали няма да ме викне по спешност да се завръщам в София, макар че на тази стойност няма да се види нищо никъде. Някакъв кошмар ми е всичко 😫

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 19:26 от the doors

# 467
the doors, за извънматочна мисля, че ЧХГ-то не трябва да се отдоява като хората, а твоето е като по учебник! За прогестерона е хубаво да се говори с АГ, но може би просто някакъв препарат ще ти изпишат, за да го качат малко. Стискам ти палци всичко да е наред и скоро да видите точицата на правилното място и да чуете пулс! Heartbeat

2402, много неприятно звучи, особено, че и ти и малкия така сте се стреснали.
Пожелавам ти да не се повтаря и да си продължите всичко по план! Flowers Four Leaf Clover

Кукличке, благодаря ти Simple Smile И аз като теб от цикъл средно 34 - 37 дена сега съм на 26 - 30. Първият път като ми дойде на 26-ти ден ми дойде като гръм от ясно небе. Наистина е за хубаво, че се е нормализирал, така и О ще има по-често Simple Smile

Ние не сме се ограничавали в пътувания специално заради опитите за дете, но в тези следковидни години не бих казала и че пътуваме особено. А в Гърция конкретно сме ходили компания с девойка, бременна в 6-тия месец и нямаше никакви драми.

Аз днес минах на ендокринолог след контролата и си оставам на същите дози Метфогамма и Достинекс, но Инофолик Комби ми го замени с Pizona 15 mg. Някоя от вас има ли опит с него?

# 468
  • София
the doors, писах ти и в другата тема, според мен няма място за притеснения към момента.

# 469
the doors Не мисля, че става въпрос за извън маточна. Най-добре е АГто да види прогестерона и вероятно, ако е нисък ще назначи Утрогестан.

Ние се разписахме. Даже извадих едно Прпфертил гелче, имах останали. Странното е, че сега започна да ме боли корема,  а не снощи... Нещо симптомите ми идват със закъснение.

# 470
Благодаря ви, момичета! Дадохте ми един много нужен лъч надежда тази вечер.
Иначе като казах на мъжа ми за резултата и какво може да значи/стане, и той толкова се сдуха 🙁 стана ми толкова гадно, той много го иска и направо му разбих сърцето. Дано пък има късмет това малко чудо…

# 471
  • София
Пълнолуние стискам палци да настигнат войниците яйцето!

the doors, на този етап ми се струва,ч е се филмираш излишно.

# 472
Момичета, тази сутрин си мерих температура 36.6. и съм 4 дни преди менструация. Това, че ми е ниска базалната температура означава ли да не се надявам на бременност? Задължително ли е да е повишена, защото четох из форума , че масово при бременност е 37, 37.1 ?

# 473
Sunday, не трябва да я сравняваш с конкретни стойности, намерени във форума, а с твоята базална температура във фоликуларната фаза. Трябва да е поне 0.3 - 0.4 повече, за да се надяваш на бременност. Стискам ти палци! Flowers Four Leaf Clover

# 474
Аз имам предписан Овитрел за утре, но мисля, че овулацията ми е днес. Има ли смисъл да си го слагам утре? И ако ми е минала овулацията и го сложа дали ще има някакъв проблем?
Освен това съм с тромбофилия, докторът, който ми каза да си сложа Овитрел, не обръща внимание на тромбофилията, така че съвети дали има някакво противопоказание?

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 14:45 от Gabriela9

# 475
Най-добре е да се свържете с лекаря си. Ние няма как да знаем какво той е имал предвид. На мен не ми биха Овитрела, след като се оказа че ми е минала овулацията.

За тромбофилията зависи какво е излязло. Ако са ниско рискови мутациите , някои лекари не назначават нищо. Но и това е въпрос, който трябва да се обсъди с лекаря.

# 476
Ще отида сутринта и ще попитам преди да си го сложа.

# 477
  • София
АА ,съжалявам.Стискам палци за напред!Ще се случат нещата.

Sunday1  ,не търси симптоми ,всичко е доста субективно.

the doors как си днес?ЧХГ на 48 часа трябва да се удвоява.

# 478
*Bubble*, щях да пиша да те питам същото нещо, тъй като (ако) ще вървим заедно Simple Smile
Днес се чух с гинеколожката ми, която каза, че стойностите са ниски наистина, но пък е и много рано. Изписа ми 2х100 утрогестан вечер и в понеделник ще се видим на преглед, за да преценим какво се случва. Преди да се види къде е и какво става, нищо друго не ми изписва (нито клексан, нито каквото и да е). Сега природата просто трябва да си каже своето, предполагам... пазя някаква надежда, но аз по принцип съм абсолютен реалист, склонен да е песимист, та... ще видим в понеделник и така Simple Smile Ти как си? Как са другите момичета с положителните тестове от последните страници?

# 479
Аз днес съм с видима втора чертичка. В петък ми е кръвния - ще изчакам, няма да пускам преди това. До тогава - тихичко се радвам и се надявам всичко да е наред. На моменти имам мрачни мисли, и се боря със себе си да запазя хладнокръвие и надежда! 🙏

Общи условия

Активация на акаунт