Моята надежда е едничка - скоро да видя втората чертичка. ~бебеправене 412~

• 37 269
  • 804
  •   1
Отговори
# 540
  • София
denni82, минавам под прашецът - розов, син, жълт - все ми е тая Grinning

Ние вчера имахме промяна в плановете , но съм казала на ММ, че днес и следващите два дни само ако някой умира ще го пусна навън след работа Grinning

# 541
  • Варна
Здравейте, момичета! Преди седмица нахълтах в темата с един тест за бременност, без да се представя, но бях толкова развълнувана, че чудото се е случило, че...( дойде ми същия ден Sad ) Та опитите (от около 4-5 мес) продължават. И така на 40 г съм (от няколко дена), ММ на 43 г . За съжаление късно се усетихме/решихме, че е време. Не ме питайте защо чак сега... Sad Чета ви от скоро и много се радвам за всяка от вас Hands Pray особено последните + постове Simple Smile Аз съм с хипофункция, на хормон. Към момента приемам добавки за репр. функция и витамини. Както и Достинекс за регулиране на леко завишен пролактин. И...чакам чудото да се случи. Дано вашата темичка ми донесе късмет! Hands Pray

# 542
denni82, взимам си и аз обилно прашец Heartbeat Как си ти?

shan^tall, много добре ми звучи планът ти, аз не съм в овулация тези дни, но пък ни очакват няколко месеца на бездействие затова съм решила да се отдадем на хубави неща, тези дни съм подготвила романтични изненади на ММ, така че мисля, че е време да си се насладим един на друг докато сме още сами вкъщи.

arogans, късмет, дано не се задържиш дълго!

Сега сериозната част, момичета имам нужда от помощ. Тъй като сега ни предстои ново кандидатстване по фонд, което с подготовката на документите и чакането за решение ще отнеме поне 2 месеца. Затова докато чакаме решихме да се консултираме и с лекари от други инвитро клиники и междувременно да си пускаме някои изследвания, а именно: кариотип, тромбофилия и имунологични. Тъй като пътуваме до София и пътя ни е много дълъг искам да съчетая всичко в 1-2 дни, и прегледите и изследванията. За тромбофилиите вече съм решила в Геника кои да пусна, но имам нужда от вас да ми обясните за другите два вида и по-конкретно:

1. Кариотип: Къде се изследва? Видях че има в Геника и в Майчин дом, като на второто място е по-евтино май и ми се иска там, но какво трвбва да направя? Записва ли се час или се ходи на място? Трябва ли лекар да ни е пратил или можем и сами? Как се казва самото изследване май цитогенетичен анализ го водят, едно и също ли е с кариотип и така ли трябва да го заявя?

2. Имунологични изследвания: По ваш съвет пробвах да запазя час при д-р Михайлова в Александровска, но първият свободен е чак за 18 април, а тогава няма да мога, а и късно ми се вижда. Имате ли препоръки за друг много добър имунолог или смятате, че не трябва да правя компромис. Освен това мислите ли, че трябва да съм готова с изследванията и така да отида при лекаря или първо при лекаря и после с изследванията. И последно да попитам какво включват всъщност тези имунологични изследвания.

Благодаря ви предварително. Kiss

# 543
S.G.C.
1) може в Геника и в майчин дом. Аз пусках в майчин дом станаха за около 2 седмици не се запазва час ходи се на място 200лв на човек.

2). Доц. Михайлова е натоварена в групата на др Калчев също пишат, че има свободни часове за април. Тук момичетата препоръчват доц. Конова.
Успех.

# 544
Дени, малко е останало, да стои още малко на топло и леко раждане ти пожелавам! People Baby

S.G.C., не мога да отговаря на въпросите ти, но ти пожелавам много продуктивно пътуване, да успеете да направите всичко, което сте планували, и скоро да ви одобрят! Flowers Four Leaf Clover

arogans, радвам се, че се представяш, добре дошла в темата ни!
Тук всички за приемащи и подкрепящи, та никой няма да те пита защо чак сега.
Щом веднъж се е получила имплантация, пак ще стане, пожелавам ти още следващият месец! Nature Star2

# 545
  • Варна

arogans, радвам се, че се представяш, добре дошла в темата ни!
Тук всички за приемащи и подкрепящи, та никой няма да те пита защо чак сега.
Щом веднъж се е получила имплантация, пак ще стане, пожелавам ти още следващият месец! Nature Star2

Аз виждах много бледа втора черта, тъй като досега винаги тестовете са били само с контролната. Но тук момичета ми казаха, че е отрицателен или чертата е изпарителна. Така че едва ли е имало имплантация. Но благодаря ти, дано се случи!

# 546
Момичета, аз съм с ужасни настроения тия дни, направо не знам какво ми се случва с хормоните! Grinning 4 години с ОК бях забравила какво е ПМС.. Първите два месеца след като ги спрях също нямах почти никакъв ПМС. Предния месец по нищо не усещах , че ще ми дойде , избиха ми малко пъпки и като дойде ме заболя корема. Този месец минах през какви ли не фази. Бях ви споделила за странните симптоми, наподобяващи ПМС ,които се появиха няколко дни след предполагаема овулация. То ме бяха наедрели гърди, ужасни настроения, подут корем и болки и пъпки...И сега , два дни преди дата за менструация - имам само болки ниско долу, (ту вляво, ти вдясно, но основно вляво , където по принцип не боли и заради проблеми с червата) пъпките намаляха, гърдите също се поотпуснаха.. Обаче през 3 минути мога и да се смея или да плача или едновременно. Confounded И така .. определено ми е шашав цикъл и нямам търпение да пусна хормони на 3тия ден да видя какво се случва. Замислям се за витамините на Pregnacare. Гинеколожката ми каза , че фолиева киселина е достатъчна , но аз си пия и мултивитамини.

# 547
  • София
SGC, моя съвет е пакета за тромбофилии в Геника (само защото имат разширен пакет), кариотип в МД, защото генетиците са уникални хора там, и заслужават инвестицията за да има повече такива специалисти в България.

За имунолог, звънни в Калчев, обясни им ситуацията, дали може без час с изчакване, също така звънни в Александровска и пробвай и там

Дени хайде душата мила, не остана! Виж все пак си правила хистеро и се е видяло че няма нужда. Абе сложна работа.

# 548
  • София
Я да питам и тук, че се притесних.
Възможно ли е в Цибалаб АМХ нивата (Анти Мюлеров хормон) и в Надежда да са различни? В Цибалаб ноември получих 2,29, днес в Надежда - 4.53. Нямам поликистоза. Тогава имах и стомашен вирус разкошен, с повръщане обилно. Обадих се в Цибалаб и ми обясниха, че методите им били еди какви си. Доверявам се на Надежда, но това в Цибалаб е груба грешка и се притесних честно казано каква е тая разлика??

# 549
  • Бургас
SGC, аз за разширен пакет тромбофилии и фолатен метаболизъм си бях купила ваучер от omed.bg и на едното от пътуванията ни до Сф отидох и ми взеха кръв и всичко е точно. Общо взето гледах къде ще ми излезе най-евтино.
За кариотип сега много се чудя, защото и лаборатория Синево също има по 140лв на човек. В майчин дом нямам информация колко хромозоми се изследват и каква е цената. Пробвах да го търся в ценовия им лист на сайта, но не го намерих, сигурно е под друго име.

# 550
Надежда, приемала ли си междувременно витамин Д?
Възможно е ноември да си имала дефицит и затова АМХ да е било лъжливо ниско.

# 551
  • София
Таничка генетични изследвания най добре в генетични лаборатории, мога да проверя какво са пускали, а и включва консултация с генетик

SGC забравих да ти напиша, не пускай нищо предварително, че се назначават различни за всеки, моите се различаваха примерно от на Пълнолуние и Минзухар и се пускаха след овулация

# 552
  • София
Надежда, приемала ли си междувременно витамин Д?
Възможно е ноември да си имала дефицит и затова АМХ да е било лъжливо ниско.

Започнах точно след резултата от Цибалаб да приемам витамин Д и разни други добавки, промених си и начина на хранене. Преди това изобщо не се занимавах с разни витаминки.

# 553
Започнах точно след резултата от Цибалаб да приемам витамин Д и разни други добавки, промених си и начина на хранене. Преди това изобщо не се занимавах с разни витаминки.

Значи точно това се е случило, не е грешка в Цибалаб, но и АМХ-то ти е добре и няма какво да те притеснява.

# 554
Благодаря ви за съветите момичета, златни сте. Мацето, благодаря ти за важното уточнение. Таничка не го бях виждала този сайт, и сега има някакви ваучери за тромбофилия. Иначе и мен този кариотип ме обърква в ценоразписите, защото никъде не го водят така, а в Майчин дом конкретно май е ето това: Постнатална цитогенетична диагностика (Кариотипиране) - 200 лв. Но предполагам като кажем каприотип и ще ни разберат там.

NadezhdaML, почти половин година е минала от последното изследвате, та ми се струва възможно нещо да е повлияло. Това което аз знам, че влияе на АМХ е витамин Д, та ако си вдигнала нивата на витамина е напълно възможно и АМХ да се увеличи.

Общи условия

Активация на акаунт