Моята надежда е едничка - скоро да видя втората чертичка. ~бебеправене 412~

• 37 243
  • 804
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ето какво включва кариотип в МД ( като преди пускане на изследванията, минавате обстойна среща с генетик, не се иска предварително запазване на часове, не се изчаква изобщо)

Относно къде да се пускат изследваният, аз съм на принципа: "не съм толкова богат, да плащам евтино". Генетичните се правят един път в живота и предпочитам да са направени качествено. 

Скрит текст:

# 556
  • София
може ли да има такава голяма разлика само заради приема на вит Д? моят АМХ от 1,1 миналият февруари сега е 0,7, като сга знам, че вит Д е на долна граница, даже АА каза, че си е направо в дефицит, но не предполагах, че може да влияе така на АМХ-то, пък аз яко се сдухах заради него...

# 557
  • София
Бях се притеснила заради разликата, да не би да се случва нещо лошо, но сега като обяснихте ми се струва направо резонно. Благодаря ви момичета!

# 558
shantall, не мога да кажа със сигурност колко точно влияе дефицита, но знам, че определено влияе, така че възможно е и при теб ниския АМХ да е заради ниско ниво на вит. Д. До колкото знам достоверността на АМХ допълнително се проверява с излседване на Inhibin B, и броене на антралните фоликули. Та ако много те притеснява АМХ, може да провериш и тези неща, за да знаеш дали АМХ реално отразява я. резерв или се влияе от дефицита на вит. Д. А пък така или иначе е хубаво да вдигнеш вит. Д, та не пречи след време на прием да провериш отново АМХ.

# 559
  • София
S.G.C., понеже доскоро мислех, че е около 1 докторката каза, че антралните фоликули отговарят горе долу на това ниво - 7-8 общо в двата яйчника са обикновенно на 2-3ти ден, което уж било добре....

Едитвам, за да питам пак - не, че имам 100% вяра на тестовете за О.. трудно ми е да не пишкам 2 часа, но ще се пробвам да направя втори следобед за по-достоверно... та ако вчера втората чертичка е била по-видима от днешната О ще настъпи в следващите 24ч, нали така? Нямам никакви болки никъде и не мога да схвана дали сме я изпуснали или не.... Колко по-лесно щеше да е ако имахме по един домашен ехограф...

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 12:31 от shan^tall

# 560
  • Бургас
Таничка генетични изследвания най добре в генетични лаборатории, мога да проверя какво са пускали, а и включва консултация с генетик

Ами те така или иначе ги изпращат за изследване в генетична лаборатория. И отново си има разчитане отдолу. Да ти кажа доволна съм. Сега го гледам в Геника пакета, който аз съм пуснала е на цена 340лв, а аз го пуснах за 170лв. Когато сме без финансиране, всеки лев ни е важен.

SGC, звънях сега в НГЛ Майчин дом, 200лв на човек е кариотипа, за 3 седмици излиза. По-добре е, в Геника е 300лв/човек.

Някой има ли представа ако е правил в Майчин дом кариотип колко хромозоми се изследват?

едит. Сега видях поста на Мацето. Така като гледам изследват 11 хромозоми в Майчин дом. То излиза, че в тази Синево изследват повече, пише 15 хромозоми.

# 561
  • София
Таничка, не е просто заключение в резултата в МД, а имаш среща с генетик преди това.

Какво си пуснала за 170лв? Това изглежда съмнително евтино, даже и в МД е по-скъп основния пакет?

# 562
  • Бургас
Таничка, не е просто заключение в резултата в МД, а имаш среща с генетик преди това.

Какво си пуснала за 170лв? Това изглежда съмнително евтино, даже и в МД е по-скъп основния пакет?

Да, а на срещата с генетика те разпитва предполагам, за да установи евентуални фамилни обременености, нали?
Реално ние нямаме проблем, просто за наше успокоение ги пуснах и защото ме бяха посъветвали от фондация Искам бебе, че е хубаво да се пуснат. Имаме си заключение на изследванията, моята репро също ги е разгледала.
Ето това съм пуснала за 170лв:

Скрит текст:
Генетичен панел за изследване на наследствени тромбофилии 8  показателя:
Factor II – prothrombin: 20210 G>A
Factor V – proaccelerin: 1691 G>A
Factor VII – proconvertin: 10976 G>A
Factor XIII – fibrinase: G>T
FGB – fibrinogen: -455 G>A
ITGA2 – integrin, α2: 807 C>T
ITGB3 – integrin, b3: 1565 T>C
PAI-1 – serpin: -675 5G>4G
Фолатен метаболизъм:

MTHFR: 677 C>T (Ala222Val)
MTHFR: 1298 A>C (Glu429Ala)
MTR: 2756 A>G (Asp919Gly)
MTRR: 66 A>G (lle22Met)

В момента има такъв ваучер към друга клиника Репробиомед в този сайт с ваучерите.

Честно казано за доста изследвания се възползвах от ваучери в този сайт. Примерно вирусология с 6 показателя ми излизаше 57лв, а на други места е 150-160лв. Тест за чхг ми е 12,50лв и тн. Абе намират се разни неща.

А между другото защото си с ММ си бяхме правили генетични тестове за наследници и с raw data файла има разни сайтове и си бях качила и там ти искарват допълнително здравни анализи. Та от там си бях намерила и тромбофилия изследване безплатно, което потвърди стойностите от това платеното, което пусках.

Така и така говорим за тромбофилия, всеки момент ще започне една лекция по темата, пускам ви линк тук на който му е интересно: https://www.facebook.com/events/s/%D0%B7%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%B2 … 3498910747059036/

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 12:59 от *Таничка* МГ 2/5

# 563
Момичета, излезе кръвния тест.
Реално ли е това, вече мога ли да се зарадвам????
Скрит текст:

Трябва ли да отида след 48 ч отново?

# 564
При изследване на Кариотип не се ли изследват всички хромозомни двойки, как така само 11?

Честито на всички момичета, които видяха две чертички! Пожелавам лека и спокойна бременност! 🍀🍀🍀

# 565
  • София
Скрит текст:

Ухааа избухна ти! Иди след 48 пак ама е суперско това ЧХГ

# 566
Здравейте. Днес приключи и моя първи опит на един тридневен ембрион. Чакам цикъл и се записвам за 7-8 ден. Оплождането е било ИКСИ. Та от 12 яйцеклетки 5 унищожени поради лошо качество. 5 ембриона неправилно развитие  спряли са още на ден 1. Можете ли да ми кажете какво да изследваме? Къде може да е причината? Нямам идея вече. Имам един замразен ембрион на ден 6…

# 567
Скрит текст:

Не съм на себе си още като го видях.
На никой не съм казала, мм има рожден ден този уикенд.
Мисля това да му е подаръка. Heart

# 568
alethea, честито, с тези стойности би трябвало да може и да се види вече! Ако успееш да си запишеш час за утре за АГ ще можеш дори и със снимка да го изненадаш май.. People Baby

Jakito, съжалявам за развоя при теб. Надявам се да откриете причината и останалото ембрионче скоро да се превърне във вашата сбъдната мечта! Heart

# 569
Честитоо!
Идеята ти е страхотна! ❤
Скрит текст:

Не съм на себе си още като го видях.
На никой не съм казала, мм има рожден ден този уикенд.
Мисля това да му е подаръка. Heart

Общи условия

Активация на акаунт