Майки имат своята амбиция, а ОСМОКЛАСНИК чака пролетна ваканция

• 36 122
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря 🙂! Ще ѝ предложа безплатният курс, да не идат едни пари на вятъра.

# 526
Пише, че трябва графичен таблет. А и часовете не са съобразени с учащите втора смяна - вторник и четвъртък от 19 часа. Жалко.

# 527
  • София
Пише, че трябва графичен таблет. А и часовете не са съобразени с учащите втора смяна - вторник и четвъртък от 19 часа. Жалко.
Не проверих часовете. Значи и за сина ми не са подходящи. Във вторник и четвъртък е на тренировки.
Не ми е позната тази школа. От време на време дъщеря ми ми праща разни линкове. Ще гледам поне тя да се запише.
До 6ти клас учеше в паралелка с изоб. изкуство. Имаше приемен изпит в 1ви клас. Аз тогава точно бях в родилното с тийна. Смени училището, реши че не иска повече да рисува и се запали по езиците. Модулът ѝ от 8 до 12 клас беше "Компютърен дизайн, програмиране и чужди езици". От цялото нещо само английският научиха Joy

# 528
С малко закъснение, честит празник на всички носещи имена на цветя! Purple Heart

AnMary, курсовете са много примамливи. Говорете с тях, би трябвало да имат запис, който да може да се гледа по всяко време, но цената за дигиталната илюстрация ми се струва леко висока. Ако детето се справя добре с английския може да проучите Udemy и Domestika. По едно време и Софтуни предлагаха някакви лекции за илюстрация.

Весело изкарване на ваканцията! Нямам идея дали има или няма домашни, вече не го следя, но ще участва в състезание и трябва да се подготви. От друга страна сестричката е болна от варицела, само от 2 дни и вече не издържа вкъщи. Тази сутрин вдигаше врява, че иска да ходи да скача върху слама, после се готвеше за море и не знам как ще издържа този малък Злостер още десетина дни. По повод варицелата, младежа я изкара в градинска възраст с няколкодневна висока температура и пет пъпки. Тогава ме плашеха, че можела да го повтори, защото с тези 5 пъпки не можел да изгради имунитет. Тази сутрин забравих да питам доктора до колко тази теория е вярна.

# 529
  • София, в момента в любимото ми село Железница
nells каката ни изкара много тежка варицела в градината. 5 дена не можахме да свалим температурата и нямаше място без пъпки... около година след това се срещна с вируса отново и изкара херпес Зостер. Доколкото се интересувах тогава това се случва изключително рядко.

# 530
  • София
AnMary, курсовете са много примамливи. Говорете с тях, би трябвало да имат запис, който да може да се гледа по всяко време, но цената за дигиталната илюстрация ми се струва леко висока. Ако детето се справя добре с английския може да проучите Udemy и Domestika. По едно време и Софтуни предлагаха някакви лекции за илюстрация.
Препратих, да четат и да си харесат нещо.

За варицелата... тийна не е карал никакви шарки. Смятах по едно време да му сложа ваксина с/у Варицела. Може есента да го заведа.
Каката я кара в градината. Тя е с много бяла кожа. Имаше много пъпки, нямаше място за нови. Вдигна висока темп., но на 2-3 ден. Пъпките завяхнаха, но си имаше белези. Разболя се на Великден, март или април. Белезите се махнаха буквално за два часа на плажа в Бургас през август.

# 531
  • София
nells каката ни изкара много тежка варицела в градината. 5 дена не можахме да свалим температурата и нямаше място без пъпки... около година след това се срещна с вируса отново и изкара херпес Зостер. Доколкото се интересувах тогава това се случва изключително рядко.
Не ви е било лесно! Мислех,  че от Зостер страдат само възрастните хора. Знам, че е много болезнено и упорито.
Чела съм, че който е минал варицела има вероятност да развие херпес зостер. С вируса на варицела в тялото ни попада и вируса на херпес зостер, който стои латентен и може никога да не се обостри, но може и да се развие.
 Та май е по-добре да се ваксинират хората, но когато нямаш информация даже с доволство заявяваме, че детето е било болно вече от варициела. Аз също дълги години бях в неведение и 3-4 години след розболяването ми с детето , когато беше на 4г,  в една статия прочетох тази информация. Но то и някой трябва да те информира.

И аз благодаря за линковете!

# 532
Ims  малкия ми син изкара херпес зостер и варицела едновременно на 6 годишна възраст.  Беше меко казано страшно. Херпеса му излезе на крака от пръстите към коляното а пъпките от варицела бяха основно по корема и сравнително малко.Но варицелата заради херпеса дето се вика не я усети. Толкова силна болка изпитваше от херпес зостер, че направо трепереше и плачеше. Личната  се беше хванала за главата...Беше ужасно! Изключително рядко и почти невъзможно защото за да се разболееш от херпес зостер трябва да си бил болен от варицела, но факт. На практика имунната му система е била буквално срината. Лежахме в болница тогава. Та, има и такива неща. 🙂

# 533
  • София
Бррр тези истори за херпес зостер ме потрисат.

Относно курсовете, които пуснахте, ми направи впечетление, че пише в случай, че курсиста е под 18г. да има предвид, че дипломата щяла да е съобразена с това или нещо подобно.

# 534
Ей, Тататуни, голям ужас сте изживели!!! Да не ви се случва повече!
Моето дете имаше толкова много пъпки, че се чудех как намират място новите да поникнат. Но после отключи разни болести, та ни се разказа играта от тичане по болниците.

# 535
  • София
Варицелната ваксина е в България сравнително от скоро. Наборът се разболя на 3г в детската, но малкото тогава беше на 6м. Питах и се вълнувах няма ли ваксина, за да го опазя, но 2012-та още нямаше. Зарази се и я изкара сравнително леко.
При нас нищо ново - ваканция, съчетана с мързел.

# 536
  • в очите на дъщеря ми
Прекрасната, "кара" варицела на 5 години, разболя се заедно с приятелката си от градината, голяма игра падна...виж скарлатината ..мхмхмх...
tatatuni, кошмарно преживяване сте имали..

# 537
Малеее, ма гадна работа туй, добре, че вече някои са я минали и дано не им се връща никога.
На тези дето са сега с варицела, да минава и заминава без други последици.

Диването не е карала никакви, като малка, играеше с едни деца в кв. ДГ, там се събирахме мамите. Имаше две деца, брат и сестра, сестрата с шарка, друго дете прихвана, малко след това и братчето прихвана. Моята така и не се ошари. Други деца, докато е ходила на градина не е имало болни от шарка, после и в училище нямаха, в друг клас от по - малките е имало случаи, но при тях не. Само се надявам, ако ще я кара, да е преди да настъпят сюблимните периоди на празненствата. Имаше на времето, едно момиче, което точно за бала се беше ошарила, всичко и пропадна тогава, и остана без бал, много тежко я е изкарала шарката.

# 538
  • София
Е как така в Пловдив не карате шарките? Ние си ги карахме като деца по ред на номерата. Сега ваксини са измислили за морбилите и рубеолата. Ми то добре, ама колко е имунитета от тези ваксини? Ще ги изпонатръшкат към 25-30 години.
Варицелата и розеолата моите си ги изкараха. Скарлатината не е далавера да я изкарват.

# 539
Мързелуването тече с пълна пара,едвам до магазина го изпратих,то мрънка,то пуфти,ужас.
Варицелата е карана и при тримата в градинската възраст,сравнително леко и с малко пъпки.Знам,че при големите е тежко:confused:

Общи условия

Активация на акаунт