Майки имат своята амбиция, а ОСМОКЛАСНИК чака пролетна ваканция

• 36 400
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Дени, ах Дени, Joy, ма от не идиш до съседа, той ша ти услужи със домашен уют за работата.
Малеййй, ква е таз д.р. бре, мойто диване ако види таквоз нящо, ша избяга със сто. Хич нема да ги напише. Щях да питам дали го учи интензивно или разширено, но и в двата случая, хич не е справедливо. То ако ще ги пише толкоз, от не ги напише всичките, и после само да си ги припомня.
При моята, класната им дава, един път в речника, един път с транскрипцията и после в другата тетрадка дето е за часа, в нея пък ги пишат по няколко на ред х два реда. Уж за да ги запомнят и научат, да ама моята пък и идва в повече, от тя тук проблем няма, докато по - голямата част от класа, са малко зле, някой повечко, нооо, покрай тях и тя го отнася.

За зомашна не знам да има, но и да има, ще е малко, бързо ша я опатка. Само трябва да се упражнява по Мат., зърху сегашния раздел, че след ваканцията ша има нарчета и морковчета. И кат ги подпукат, класни, контролни, тестове, ум ша им зайде. Днес класната им казала, че е проверила тестовете от вторник, резултатите щяла да им ги каже след ваканцията, не искала да им разваля почивката, Joy, горките, сигур хич не им дреме, но само докато си чуят оценките. Миналата седмица, в четвъртък, учителката им по профила, решила вместо тест, да ги изпитва, резултата - плачевен, и се отказала да им ги пише оценките. Та се зачудих аз, ако тя беше там тогава, дали щеше да се справи, повече клоня, че щеше, амаааа, уви, беше си вкъщи. Вчера правили нещо на компюнрите, но на моята компютъра няква стара щайга, вечно развален, преместила се на друг, направила си всичко, само на едно нещо не успяла, щот когато са го взели този урок, нея пак я е нямало, а това нещо и в учебника не го пише. Чакала учителката да свърши с обясненията при две от момчетата, за да и види работата и да и обясни за последната част от това нещо, ноооо уви, времето не стигнало, часът свършил и мойта увиснала. Ся наново ще трябва да прави всичко, кото и др. на който била, и той правел квот си знай, нищо не можело да се запамети. Въпреки препятствията, тя поне се справя добре. Ако някой и обяснява както трябва нещата в час, тя само със слушане ще си знае уроците, и учебници няма да и трябват. Само не искам някой да си помисли, че го пиша за да се фукам или да правя състезание някакво, или пък щот е мойто, е най - най. За такива неща, винаги гледам като страничен наблюдател към нея.
А и като ви чета, съм забелязала, че вашите деца също са като нея, даже и по - добре от нея в доста отношения. Много им се радвам, радвайте им се и вие. И по - малко им се карайте и натискайте, таз година им е простено, за всяко нещо, трябва да си вземат глътка въздух.

# 511
  • София
Нинче, прегръдки мила! Дано излезеш по-бързо от този цикъл!

Тони хайде да нямаш пак съботно-неделни изживявания с другата половина на челюстта! Ама в понеделник иди виж какво му има пък на другия зъб. А този треперещия с тремор от старост  ли беше или от пиянство?

Като почнат от МОН да обясняват как БГ учениците имали най-много дни ваканция, все се каня да питам, а кога ще забранят да се дават домашни за ваканцията?
Иначе и аз заради наспиването я чакам ваканцията. И аз като мандаринка като ги изпратя децата па си полегна за малко, пък после си направя кафенце - изпия си го в легълцето и чак тогава ставам да боря живота. Добре, че вече не съм ученичка - бррр. Верно после бачкам до 10-11 вечерта, ама да ставам така стресово в 6 ми е садизъм.

# 512
Горгонзолче, може и от двете да е. Другата половина, поне засега да чукам на дърво, отшумя. Лошото е, че този дет го няма вече, ме приболява още, на този етап мисля, че е защото тепърва оздравява, явно придърпва, макар, че вече дупката отдавна се е затворила. Определено има още за махана, но ще почакат, лека полека ша ги изгоня всички до един, но пусти страх, дали после ще свикна с подновените.
То хубо да нема домашни за ваканциите, но щеше да е хубаво и да не слагат уикендите в тях, що и тях ги броят, те са си нормални почивни дни.

От гледна точка на ставане и будене, аз съм май най - добре. До трети клас ставах, щот нъл трябва съ водим, после почна сама, докато тя се събужда от алармата, аз си спинкам спокойно, дори не я чувам. Тя става, оправя се и изчезва, а мама кърти мивки - лепи плочки, под завивките. Ха ся може да ми завидите тук, кой като мен.

# 513
Аз това с многото домашни през ваканцията не го разбирам. Представете си вие да сте в отпуска и да трябва да работите! Тези деца трябва и да почиват. После защо не искат да учат?! Ми защото са претоварени, трябва почивка и баланс.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 17:35 от Vita

# 514
  • София
Да, и аз съм на мнение, че ваканцията си е за почивка! Да се разнообразят децата, наспят, попътуват и т.н. Не може нон стоп учене, но други не мислят така.

Нинче, бързо оздравяване!

Аз отдавна не ставам в 6 ч. Синчето си навива алармата и си тръгва. Този срок и другият ще са следобяд, та и той си поспива.

Тони, хич не му се карам, само за компютъра! 😂😂😂 Че, ако почна и аз да му давам зор за учене, ще го подлудя. 🙄

Днес сме на цирк Балкански с малкото, голям мерак, сън не е спала, за да иде. 😂😂😂

Ще пращате ли децата някъде на лагер през лятото?

# 515
Еееххх Дени, ма мое ли тъй, от па за адин комп ша съ караш, остай го туй чаве да си цъка на него, лоша си, мноу си лоша, Stuck Out Tongue Winking Eye, ако съм на негово място, такъв вой ша наддам, че твоето виене ще яде пасти пред, че той и мъж, тембъра още по - висок и дебел.
Та ся като го написах, се сетих, когато жената кряка си е като няква кокошка, когато мъж крякне си е като танк. Joy
Весело изкарване, детето ша е много щастливо от посещението на цирка, дано и ти да си щастлива.

Моето чаве, ша си е у дома, нъл е асоциална, освен ако някой друг не реши друго, и не я заведе някъде, ма тя си инато и много не ще да хойка, та може и да го отрежи. Мързи я да гледа и да ходи, та за туй ша отхвърли всякакво предложение.

Вита, права си, трябва да почиват на макс. Но туй за моето е от панти века, тя не спира да почива, дори и в уч. време, но не и пречи да го прави на макс през почивните дни и ваканцията.

# 516
  • Бургас
Нинка,Тони,бързо да се оправяте!
Честита Цветница на всички! 🌷
Набора е ок. Иска да работи през ваканцията 🤔
Има 5 по бел. Ама пустия му немски, застой 💰

# 517
  • София
Честита Цветница! Честит имен ден на всички цветенца, тревички и дръвченца! Да сте живи и здрави,  щастливи и обичани! Hug
Туй време нещо не ми носи великденско настроение. Само песента на птиците създава настроение.  Сутрин слушам как птичките си чуруликат ли чуруликат , даже успяват да се чуят въпреки шума на булеварда.

При нас няма домашни извън нормалните.
Класната я нямаше миналата седмица и се разминаха с голямо домашно по немски. Имат да четат една малка книжка от 30 стр., като за начално ниво.
Дени, не им завиждам на децата с това голямо домашно.
Моят с приятелче са решили да обикалят близките села/квартали на София. Качват се на автобуса, разходят се в центъра, купят си нещо за хапване и обратно на автобуса. Утрепат 3-4 часа.
Четох, че до село Негован Столична община има кампания по засаждане на дръвчета. Дано се навият да се включат и 10 фиданки да боднат все ще е помощ. Само дето май времето е доста непостоянно.

# 518
Честит празник! Да са честити всички с имена на цветя!
Да са живи, здрави, трудолюбиви и успешни!

# 519
И от мен честити да са всички които са с имена на дръвчета, тревички и цветчета. Бъдете здрави и усмихнати.

Карзче, не знам Нинката кога ша съ опрай, дано е час по скоро. За мен, надеждата е само една, вадя всичко наред, и пействам нови в комплект, само тогава ша има мир в моята хралупа. Само дет все още съ чудя и мая, дали ша ми легнат както трябва. За капак, в четвъртък и петък ме позацапа, колкото да ми каже, че скоро явно нема да се приключи и тая сага. Пусто му ПМП, мноу гадно туй нящо.

И моето диване спомена, че имала по Мат. и БЕЛ да пише, но нали не е много, та сигур утре ша я нагъна да ги напише, и после само да си преговаря. След малко ша гледаме някакъв филм, по нейно настояване. Дано ми хареса, инък ша и оскубя перушината.

# 520
Честит празник на всички,имащи повод !Бъдете здрави,щастливи,обичани и обичащи😘.
Ние лежерно си висим у дома,гледаме ТВ и обмисляме лека разходка за утре,само дъждец да не се явява.

# 521
  • София
Честит празник на всички именници.

Ние с ММ сме сами у дома. Дъщеря ми е в провинцията. Тийна - на лагер. Нито единият, нито другия се сещат да звъннат Simple Smile

Вчера дъщеря ми ми прати линк за онлайн курсове. Двоуми се. Навивам я.
https://online.arc.academy/bg/kursove/
Може на някой тийн от темата да са му интересни.

# 522
AnMary , за каква възраст са тези курсове? На мен много ми харесаха. Да видим какво ще каже наборката?!

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 19:55 от Vita

# 523
Честит имен ден на всички празнуващи. Да си носите красивите имена със здраве и късмет!
При нас режимът е тотален мързел. Днес цял ден се въргаля в леглото - с телефон, с книга и т.н. Каза че планът му до сряда не включва нищо друго. За след сряда не разбрах какъв е планът, но се надявам да включва и нещо учебно.

# 524
  • София
AnMary , за каква възраст са тези курсове? На мен много ми харесаха. Да видим какво ще каже наборката?!
Не виждам да има възрастови ограничения.
Дъщеря ми прати линк за безплатният курс https://online.arc.academy/bg/event/bezplaten-onlajn-kurs-digita … gicheski-svetove/
Аз ѝ казах да погледне и другите (платените).
На Алекс може и да са му интересни, макар че той е далеч от рисуването. Могат да се кооперират ММ и той програмират игри, щерката рисува Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт