Майки имат своята амбиция, а ОСМОКЛАСНИК чака пролетна ваканция

• 36 414
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ето почна се, на твоите години аз......, а толкова го мразех навремето....🤣
И аз така! Забелязвам и други неща у себе си, които съм "мразела" у родителите си, пък сега ми извират някак си от самосебе си. Опитвам се да ги потушавам тези изблици, точно поради такива спомени, но не винаги ми се получава.
Дени, ама не е честно! От къде го изкопа това хубаво смеещо се човече? В моята версия липсва, а така ми трябва, за да изразя емоцията си. Joy  (само това ми е налично, но не изразява напълно чувствата ми)

Иве, и аз се опитвам, ама така ни е набито в главите, че трудно се отърсва човек. 🤣🤣🤣🤣
Не знам за човечето, аз съм през телефона. Ако то си през pc-то може да има разлика в емотиконите.😂 (Солидарна съм с теб).😘

Едит: Преди често чувах, защо се оплакваш от работата си, намери си такава, каквато ти е на сърце! Аз, като порасна, ще работя това, което ми е кеф! А, бе, сине майчин, ако аз си търся попрището на 40 г, ти гладен ще стоиш....🤣🤣🤣
А за втората част си викам - А, дано! 🍀

# 496
  • София
За човето - и на телефона го нямам. И аз повечето време пиша през него.
AnMary, благодаря за идеята!
Днес съм много активна в писането. Joy Имам работа като за 100 човека, ама нещо все ме дърпа към лафа. Уф, че и по-рано дойдох, за да я свърша, ама както съм се отнесла в приказки , май и по-късно ще си тръгна, за да я свърша. Оплаках се!:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 497
  • София
Навремето като работех извън къщи, задължение на ММ беше да вземе децата от детска градина, а мое негласно задължение беше да му се обадя когато трябва да тръгне. Знаеше кога трябва да тръгне, но така се отнасяше в работата си, че не вижда колко часа е станало. Колко чайници от йенаглас счупи по този начин. Добре, че се научи да си навива аларма и да ползва електическа кана за вода.
Ох, днес и утре още - не остана.

# 498
В къщи аз също съм мрънкалото - като се започне от ставането сутрин до лягането вечер. И тийна, и баща му - са извън пространството и времето. Все нещо не е чуто (и двамата са със слушалките на ушите нон стоп) и все нещо не съм казала. Чак себе си не мога да се понасям от постоянното напомняне. Лошото е, че като гледам бащата, няма шанс и за тийна да стане по-организиран. Само кучето си знае режима като хората и като се забавя с разходката или храната, започва да напомня настойчиво.
Тони, да се оправяш бързо, бързо.
Иначе и ние чакаме ваканцията с нетърпение. Април и май са ми любимите месеци - ваканция, Великден, почивни дни, ДЗИта и то остана само юни:)

# 499
  • в очите на дъщеря ми
Аууу, НВО- то..божкеее, колко съм доволна, че туй нЯщо е зад гърба ми...като се сетя, какво ми беше, миналата година по туй време....бррррр...

# 500
  • София
Аууу, НВО- то..божкеее, колко съм доволна, че туй нЯщо е зад гърба ми...като се сетя, какво ми беше, миналата година по туй време....бррррр...
Ей това се казва позитивно мислене Kissing Heart
Ако някой си мисли, че нещо се е натоварил, изморен е, няма време, мисли за 100 неща - да се сети в какви фази е бил преди година и рязко ще се окаже, че ни е много широко около врата. Joy Поне не напомняне и "за домашното за курса, курса, оня тест, дето ти го разпечатах...", а това хич не е малко!
Аз да си призная, не бях осъзнала че идва ваканцията, така че днес научих нещо толкова хубаво от вас Heart Не за друго, ама поне ще се наспим, че това ставане ме убива.
Скрит текст:
Аз хич не мога да ставам рано, но лошото е, че децата още по-малко могат. Съответно те си навиват аларми, алармите започват да звънят в стаите им, аз ги чувам и ходя да ги будя, защото те си спят сладко-сладко с пеещите телефони до главите. Добре, че и двата звънят в 6,30, че с едно ставане ги минавам и двамата. После си лягам, но се ослушвам дали има движение между стаи и тоалетни, за да не си легне някой "за малко" и да не иде на училище. После пак ставам, за да ги изпратя, защото някой трябва да дудне на вратата - ключовете взе ли си, флашката с проекта, пари имаш ли, днес ще вали, това яке е тънко, ще ходиш ли някъде след училище, има мусака за обяд, абе - такива неща. После пак си лягам, колкото да се изтегна малко, да си помисля нещо хубаво, да си направя програма за деня и айде, ставам вече официално и аз...

# 501
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Пишете ли пишете, а пък аз се чудя как да се включа в разговора.

Тонка да минават бързо тез зъбаци.

Аз пак съм абонирана за Пирогов...ама това е друг въпрос.

В къщи мрънкалото е каката... от това да се изчисти, напишат домашните, прибере пералнята, до спрете това сладко на детето/набора. Grin

Днес набора правил контролно върху Библията. Много е доволен от себе си. Убеден е, че най-накрая ще изкара нещо различно от морковче.

А ваканцията, ах "Ваканцио, любима чакаме те с трепет"

# 502
  • в очите на дъщеря ми
Охххх, Нинче, пак ли? Сега пък защо?

# 503
  • при моите любими
Да се включа и аз. Моето наборче съвсем го дава лежерно напоследък. Класната последната седмица отсъстваше. Бяха със заместващи учители, но те не преподават много нови неща и на тях им е свободно. Имаха бомба и пропуснаха цял ден и половина. В понеделник заминаха на зелено. Днес трябва да се приберат и уж утре за ден на училище, но то едва ли ще учат нещо смислено. И почва ваканцията. Та при моята девойка ще се събере голяма почивка. Но не е толкова лошо, както някой спомена миналата година по това време и беше много натоварено и учеше денонощно почти. Затова сега е заслужена почивката и. За съжаление аз догодина имам друг седмокласник. Не ми се мисли. Още не съм измислила в коя школа ще го пращам и има ли нужда от такава по математика и куп неизвестни, но ще ги мисля догодина. Друго май няма около учениците. И аз ще го карам от днес по-лежерно в работата. Работя за испанска фирма и съответно те от днес почиват заради Католическия Великден. Аз ще поработвам по малко с разни изостанали неща, но няма да си давам много зор. Аз ще почивам по нашия Великден и малко се разминаваме, но не е толкова лошо. Май това от мен за сега. Аааа, утре мисля да пека козунаци. Ако ми се получат, мога да кача някоя снимка. А днес е пълнолуние и съм решила да съм на вода и кафета. Едва ли ще ми се получи, но ще пробвам.
Болните да им минава, Тони и ти бързо да забравиш за болежките.

# 504
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Охххх, Нинче, пак ли? Сега пък защо?
Същото... станах като розичка. Кой, какво прави кака ви Нинка е в Пирогов да й цепят и изкарват гной. Почнах вече на всеки 30-40 дни. Вече има предположение поне от какво е това и действаме в тази насока, за да предотвратим това вече хронично заболяване.

Последна редакция: чт, 06 апр 2023, 16:48 от ninanb

# 505
  • София
Нинче, прегръдка! Heart
Дано да хванат от какво се получава, че да го излекуват.
Трябва и имунитета да си подсилиш, с някакви бабини илачи.

# 506
  • София
Тонка, Нинче, бързо възстановяване!

# 507
Ха добрютро. Кой каза, че без мен е скучно. Я вижте как хубаво сте се разприказвали. Само да сте се оплакали пак, ша въ глобявам.
Тъй като клавиатурата много я сърбяло, реших малко да я начеша. Докът съм малко по - добре.
Ради, радвам се, че се появяваш от време на време, прави го по - честичко, липсваш ни много, затъжихме се за теб. Как са децата, наборката как е в училище, езиците слушат ли я, или тя слуша тях.

Певе, я вземи по - честичко да се разписваш, инък ша ти уголемим ушаците, тъй дъ знайш.

Дени, решението за компа ееее - спираш тока у вас, ама от главния шалтер, или махаш единият бушон, тъй ша е най - добре, поне едното нема го влачиш, а другото ако е, нема да ти тежи много. Joy

Карзче, ха по Мат. вече само с боровинки и грах да те радва, а лека полека и по другите предмети. НЕ, ах пусти НЕ, главата ша ви изяде, ама споко, и туй ша съ опрай.

Зайче, оправихте ли се вече, оздравя ли младежа. Ма води си ги тез бележки де, виж кака ти как си ги пише, от е с къса памет, макар да не е всеки път, но си ги пиша, ако ли не, на теб ша ти сложим нарчетата, тъй дъ знайш.

Горгонзолче, у нас шегичките са от най - простоватите - виж кво ти падна, това петно от какво е, ей таквиз са все, но не всяка година, някак вече не им е забавно на моите.

Пипи, я кажи кое от двете предпочиташ повече - да излиза или да не излиза, от кът гледам, ако не излиза, нема соц. живот, като излизаааа мноу хойка и очите му не виждаш. Средна работа нема, ама ти му се радвай, нека да хайманосва, от седене вкъщи, файда йок.

Сидонче, бъдещия седмокласник, ако се справя хич го не пращай никъде, еееххх за една - две проби, ако искаш да видиш нивото, може, но вече мина по този път, знайш как стават нещата. Ама наборката голяма почивка има, цял месец ша съ шляе, дано после да не го закъсат децата. Че с пропускане и пропуски трудно се наваксва.

Нинка, пожелавам ти най - после да разберат от къде идва туй нещо, да го секнат, и да прекратиш вече тоз вип абонамент за там. Всичко да мине по вода и бързо да се възстановиш. Скоро ще чакаме и добри новини, а до тогава пиши, ний ша тъ си четем.
Скрит текст:
Благодаря ви момичета за пожеланията. Надявам се Нинката, да се оправи преди мен. Аз съм го позакъсала, и ще съ влача дълго време.
Сега да почна първо от мен. След като взех да се пооправям, изведнъж един зъб реши, че трябва да почне да ми причинява мъка. Не му стигна това, но мъ накара и да ревъ, ма рев, като дърто магаре. В началото приболяваше, реших, че ще мине, и затуй търпях, да нооо, изведнъж в събота преценил, че това ми е малко и самоволно взе решението, че трябва да ме заболи повечко, до вечерта. По едно време вече не издържах, реших да търся зъболекар, ма в нашия смотан град, вече никой не ще дъ работи, точно в този часови диапазон. На всеки който звънях ми отговаряше - събота и неделя не работя, други хич пък и не вдигаха, а трети ми казаха да ида на следващия ден ( неделята ). И аз кво дъ прая, викам - добре. Криво - ляво осъмнах, облякох се, излезнах, запътих се към кабинета. Тупнах си дъто на столчето и зачаках редом с другите две двойки. Едните бяха или съпрузи, или майка и син, а другата двойка бяха с дете на 4 - 5 годинки май каза жената. Влиза един баща с голямо момче ( синът му ), пита дежурната зъболекарка дали хирургът е там, а тя му казва - не, от 14:00 нататък елате, тоя взе да се обяснява, а таз го праща в съседство, съответно, човека я пита за адрес, и т. н., а таз му отговаря - ми вижте в интернет, в гугъл потърсете, ма ха ся де - не стига, че ще пътуват до съседите, ми и в гугъл да си намерел хирург, че детето му цяла вечер го втрисало зарди зъб, тръгнаха си те. Останалите продължаваме чинно да си чакаме, заприказвах се с майката с малкото дете, и по едно време си викам - брех, таз скоро няма ли да приключи, и ставам аз да я питам дали вади зъби, поглеждам през врата, тя слага силанти на едното момиченце, а дружката и седи на стола вътре и я чака. Обръщам се към нея и я питам - зъби вадите ли?, отговор - не, елате от два нататък, всичко живо взе да се изнизва, само майката отиде да пита, така и не разбрах те дали останаха или си тръгнаха ( на детето му се сменят зъбките, и един му се клатеше, за да не тръгнат постоянните на криво, решили да идат да му го извадят ), тяхното си беше рутинно, не е нещо сложно.
Та тръгнах аз и почнах да скитосвам в търсене на работещ зъболекар, половината град обиколих, краката хванаха мускулна, тръгнах да се прибирам, и се сещам, че на квартала има още поне два кабинета които са един срещу друг, там никога не съм ходила, реших да рискувам. Докопах се до там, реших да се обадя по телефона на единият, той пък ми вика аз съм на Асеновата, питам го кога ще може да дойда, че съм спешна, той ми вика към 12:30 ч., питам го отново - а зъби вадите ли?, а той - по принцип вадя, окей, прибрах се, изкъпах се набързо, че вече се бях препотила доста обилно, вятъра и той мъ пофири. Оправих се и тръгнах, да ама като отидох, като седнах, ооо майко мила - тоз взе да си мие ръцете, па те треперят та пушек съ вдига, все едно беше на сто ракии. Викам си - ми добре, то може да е нещо времено, да ама не, грабна огледалцето в едната, в другата сондичката ( тъй ли се казваше онуй извитото и остро в единия край ), и почна с тез треперещи ръце да човърка. Докосна го леко а треперенето му като лист дет вятър го духа, ама важното е, че ми издуха едни 10 лева от джоба, без нищо да направи по въпроса, и на изпроводяк ми казва - вземи доксициклин, пий го днес и утре, и утре ела към 17:00 да го извадим, и си викам на ъкъла - моляяяя, да ти дойда утре, я бегай от тук, да имаш много поздрави. Прибрах се, чакам да стане време, за да си ида при другия, хем си ги познавам там, дочаках, тръгнах, отидох, влизам аз и чакам да ми дойде реда. Седнах на столчето, и човека взе да обяснява, как сега ако ми бие упойката, какво ще се случи, дали да рискуваме или да отложим за след няколко дена, след като пия антибиотик. Докът се чудихме, решихме все пак да пробваме, би ми упойка където и колкото трябва, изтръпна ми мястото, пробва, болеше, каза ми - ако можеш да изтърпиш, още сега го вадим, всичко ще трае 30 сек., викам му - то ако са 30 секунди, ша рискувам ище търпя, но все пак каквото ти решиш. И тъйййй, грабна машинката, удари ми още упойка, изчакахме около минута някъде, и втора проба - клещи, разклащане леко, шилото за да го повдигне леко зъба, пак клещи, и зъбът се оказа вече вън от леговището, даже и 30 сек. нямаше, по - скоро 10 - 15 някъде. После го проми с упойката, щот гранолома се скъса, повечето беше останал вътре. Прибрах се доволна и щастлива, ееехххх, не, че след като взе да отшумява упойката неямах много гадни болки пак, но за около час и половина понамаляха. Пия си антибиотика, отделно бутам аулин, понякога аналгин, все още си ме приболява, но явно и този до извадения нещо ми прави проблем ся, отделно пък същия ден или на следващия беше, за капак, на същото разположение от другата страна, реши че и той ще ме боли. В началото си помислих че съм го набила докато съм се мъчила да се нахраня, но не, оказа се че е зъб. Та сега долната страна ми е като разглобена. Да мине и днешният ден, пък да видим дали и болките ще отшумят.
Та ей таквиз премеждия при мен, от една хрема, се докарах до граноломи и гадни болки с подуване и рев. Рядко ми се е случвало да рева от зъбите, но то е щото като имаше нещо за оправяне все търчах, никога не съм отлагала, ноооо, наследството и гените си казаха думата, рано - рано, което е гадно.
Скрит текст:
За девойката, ко дъ ви рекна, тя почти веднага се пооправи тогава, явно като не и се ходи на училище и почва да се разболява. Отива тя във вторник и почва с новините, първо по Мат. учителката казала - днес няма да правите тест, който иска, в четвъртък ще го изпитам, останалите след ваканцията ще правят теста, едното момче решило пък още на момента да излезе на дъската да решава задачи, да ама, вместо да да изкара хубава оценка, то изкарало нарчето, и то защото хем не ги знае тези задачи, хем се напъва да ги решава, и съответно рискът който е поел му донесе нар. Моята реши да го остави за след ваканцията. Същият този вторник пък разбрала, че миналата седмица, в четвъртък или петък единият решил да седне отгоре на новия чин, да ама този нов чин пък не бил добре укрепен, и съответно се чупил, от тогава преди и след първия и втория или само преди и след първия час, класната им, врътка ключа, а те седят в коридора наказани, като другите паралелки. Май от вчера вече не ги заключват, но не съм сигурна. В сряда пък, господина по Фил. решил да им пусне в Кахут нещо като тест, бил по желание, който искал можел да се включи. Имало си рейтинги и тем подобни, уж казал - че на първите пет места щял да пише грахче, моята варирала между 4 и 6, накрая се оказала на 7, и все пак и тя си получила грахчето. Туй момче, помните ли го, дет само я зяпаше, и не го слуша кратуната, то пък се намърдало близо до нея, и само надничал за да преписва, даже и давал зор да даде отговорите, на всеки верен отговор почвал да подскача и да се провиква, все едно ги знае. Моята пък нали през седмица - две отсъстваше, та някои уроци ги пропусна, учебник не е отваряла, всичко е по слух, квот е чула в часовете го е запомнила, на два - три от въпросите се чудела кой от двата отговора да даде ( те били с по четири отговора въпросите ), и все на грешните цъкала, на два се омотала, но като цяло се е представила добре. Господинът им е дащен, оценки не им е писал само на тези дето не са участвали, а самият тест пък бил и за рейтинг, според това колко бързо ще отговориш, забавен е бил, на моята и харесал този тест. Във вторник правиха и по АЕ, но все още резултати няма, оплака се, че на едната дума не разбрала много добре какво трябва да я прави, някакво спрежение ли било, какво ли, хич не помня, нали си бях с болките, та много - много не бях в час. Вчера пък по Мат. учителката казва на един да си прибере телефона, и след една кратка дискусия с него, той и казал - добре де, добре, ще го прибера, кво бързаш, или нещо такова изтърсил, ма с такъв тон все едно съ знаят от сто години и са първи приятели.
Господинът по ФВС пък и той е готин, хич за нищо не ги тормози, преди две седмици някъде им казал, че в четвъртък (  тогава имат ЧСД ), който иска може да не присъства в часа, направо да си тръгва, тъй като им е последен час, и таз мойта вчера, решила да си тръгне, то и повечето са си тръгнали, някъде 5 - 6 са останали само, но те за да мятат топка.
Тоз 8 клас, в туй училище, с тез учители, направо си уцели джакпота, единствено с тая по ИИ нещо не мое да съ сработи, моята нещо я недолюбва, като се прибере все съ оплаква от нея, но и на самата учителка явно и има нещо. Дано и от следващата уч. година нещата да са тъй, дано да нямат кофти учители.
Спирам за ся, че тез два романа, мночко ви дойдоха. Дано да влезна до утре в кондиция, та да си пиша по - малки и кратки романчета.
И нема съ давате, виждам, че добре се справяте и без мен. Макар, че доста хора се губят нейде, дано са добре и скоро да се появят на хоризонта. Едно здрасти да кажат, пак ще сме доволни всички.

# 508
  • София
Честита ваканция.
От утре сутрин с ММ сме волни Фтички, ергени Joy

Дъщеря ми замина в провинцията. А тийна утре заминава на лагер.
Едвам го изритах от лаптопа. Багажа му не е оправен. Имам да пера екип. Имало време, чак утре заминавал Joy

# 509
  • София
Тони, Ни мога, душо, да спра бушона! Работя у нас и трябва да пиша дъълги обяснения на шефа, що не работя! 😃😃😃

Каква ваканция, детето се оплаква, че има по немски 100 домашни!? Децата казали на госпожата, че са им много и ще пътуват, ама все тая!

Иначе честито на всички останали с по-малко домашни! 😂

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 13:11 от denizara

Общи условия

Активация на акаунт