Майки имат своята амбиция, а ОСМОКЛАСНИК чака пролетна ваканция

• 36 115
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
И какво установихме до тук, децата не мързелуват чак толкоз много, нали така. Замислих се аз, ми то ако чак толкоз мързелува, как тогава по ягодите, ходи до кухнята, хапва си обилно, бавно и славно. Туй си е изразходване на енергия, усилия и труд, не е лесно да се засурне туй дупище от една стая в друга 😀. И не само за яденето полагат усилие, и другите нужди които са преди и след хранене, и те са с голямо натоварване. Все пак по този начин спортуват🏋️, легни, стани, седни, стани и т.н., ама ха, мързеливи били.🤣🤣

# 556
  • София
Думите ви за варицела и възрастни още повече ме карат да ваксинирам тийна. ЛЛ каза, че трябва да се реваксинира през 5г, но какво от това.
Ако не е боледувал по-добре го ваксинирай. И не трябва да се прави реваксинация.

Браво на умеещиге да месят! Няма по-хубав Великден от къща ухаеща на прясно опечени козунаци. За моя жалост аз не умея.
Престраши се.Не е толкова трудно.Има доста сполучливи рецепти.

Аз вече замесих тестото.Утре ще пека.Много обичам такива полумързеливи рецепти.

# 557
  • София
Думите ви за варицела и възрастни още повече ме карат да ваксинирам тийна. ЛЛ каза, че трябва да се реваксинира през 5г, но какво от това.
Ако не е боледувал по-добре го ваксинирай. И не трябва да се прави реваксинация.
Ако е така веднага ще го ваксинирам. За реваксинацията ми каза ЛЛ. Но говорихме за ваксината по-миналата година.

# 558
  • Deutschland/HE
Преди да го ваксинираш за варицела му направи един тест за антитела, може да я е карал безсимптомно.

# 559
  • София

Браво на умеещиге да месят! Няма по-хубав Великден от къща ухаеща на прясно опечени козунаци. За моя жалост аз не умея.
Престраши се.Не е толкова трудно.Има доста сполучливи рецепти.

Аз вече замесих тестото.Утре ще пека.Много обичам такива полумързеливи рецепти.

Не знаех, че има такъв тип рецепти, днес месиш, утре печеш.

За варицелата - малкото ми дете, на 5 г, още не я е карало. Страх ме е от варицелата, но от ваксината ме е страх още повече.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 10:06 от denizara

# 560
  • София
Преди да го ваксинираш за варицела му направи един тест за антитела, може да я е карал безсимптомно.
Да, ЛЛ ми препоръча. Силно ме съмнява за безсиптомно изкарване. Единственото, което може да е карал е розеола. Докато стигнем до ЛЛ и обривът беше преминал.

denizara, страх не страх - ще го боднат.
Него го е страх от иглите, а не от ваксините. Щастлив е, че следващата ваксина по календар е на 17.
За Ковидните се съгласи. Слагаха му ги в МА и РЗИ. Обясняват му, а той само "Нали няма да боли?".

# 561
Моят  син изкара варицела с две пъпки. Нямаше и да раберем, ако другите не се бяхме окрасили

# 562
Браво на умеещите да месят! Аз съм от другата страна, дори и хляб не мога да омеся. Преди години се опитах да захвана квас, какви ли магии не правих и квас не успях да захвана. С машината не се разбираме, но мога да я хвана да завърти едно тесто за козунак, тъкмо ще тествам фрайера дали ще се справи с козуначени мъфини.

Почти си казахме сбогом с варицелата при малката. За два дни пъпките избиха, купих някакъв спрей от аптеката, за да успокой сърбежа, вече хванаха корички.

# 563
  • София
За курсовете, които пуснах в предните постове... има изискване за възраст.
Моята дъщеря е решила сериозно да се запише и ми прати снимка за документите, които се изискват

# 564
  • София
Наборът се зарази от варицела малко преди началото на 4-ти клас, съответно зарази и сестра си - тамън новоизпечена 7-класничка, тръгнала на курсове. Не знам от къде я прихванаха, но седмица преди това бяхме ходили в Румъния.
Не бих казала, че са я карали непоносимо тежко, но много се бях притеснила да не им останат трайни белези по лицата като са толкова големи. Защото имаха много пъпки и някои от тях оставиха направо кратери по лицата тогава. Бях купила даже крем за белези. После разбира се ги домързя да го мажат редовно. Но за щастие сега 4г. по-късно - няма следа. Поне доколкото личи от акнето и наболата брада на младежа. Девойката ми има по-лошо акне от неговото - вече не толкова многобройно колкото в началото, но по-червено и с по-едри пъпки, та не съм съвсем убедена, че не е останал и някой варицелен белег.
При всички случаи с ако тогава знаех за ваксина, може би щях да им я сложа.

Относно курсовете на АRC, дъщеря ми ходи на един безплатен за storyboarding при тях. Както всичко, което аз предлагам и това беше посрещнато на нож и с мрънкане. При все че беше ден преди някаква ваканция и уж всички тестове бяха минали, се оказа, че има спешно домашно за предаване онлаин и "заради тази тъпа презентация сега аз трябва да пиша домашно през нощта". Но след това сподели, че е научила някои полезни неща. Сега като и споменах за тези курсове ме отряза, че безплатните били върху неща, които можела да си ги намери сама в нета. А останалите в група нямало как да стане, защото за нея най-полезно и било да има feedback. Вече съм сигурна, че нищо не трябва АЗ да препоръчвам, но ще ми бъде интересно мнението на вашите деца.

# 565
  • София
Аз ли нещо съвсем изтрещях?
Имаме ваксина за варицела едва от няколко години, но има лекарка, която знае, че не трябват бустери? Нещо повече, даже знае, че ваксината пази от варицела доживот.

Ако някъде са пуснали кристални топки, които виждат в бъдещето, казвайте! Отдавна търся да си купя.

Скрит текст:
Аз след ковидните ваксини вече не се хващам на въдицата за “безопасни и ефективни”. Преди 25 години имаше “безопасни и ефективни” ваксини за заушка. Динозаври като мен си ги спомнят.

# 566
  • София
Вампи, тази ваксина е нова за България, иначе в други краища на света си я ползват от доста повече години.
Иначе за кристалната топка и аз ще се наредя 😁

# 567
Моите изкараха варицела един след друг. Малкият беше още в яслата. Леко минаха. Нямам спомени за температури и да ги е сърбяло много. Тогава им давах Финистил на капки, изписан от личната. Ако имаше ваксини в страната по него време, щях да им сложа. Така или иначе и двамата имаха допълнителни ваксини сложени, които не фигурираха в календара.
Домашни за ваканцията няма извън текущите, а и аз не съм го закачала за нищо. Само тренировките си вървяха. В понеделник ще трябва да погледне уроците за вторник, че май и някакви контролни предстоят. По химия видях, че няма нито една оценка този срок. Не остана. Април ей сега ще свърши. През май е пълно с почивни дни. Юни има и НВО-та. Последната седмица на юни е държавното и традиционно пропуска училище. Сигурно има трийсетина учебни дни до края.

# 568
  • София
Моят се оказа с проект по История за ваканцията. Историята му е един от любимите предмети, тъй че ще дерзае.
Друго май няма.

# 569
Пожелавам на семейството и близките ви, приятни празници.
Боядисвайте яца, но не всички, понацапайте ръчички, бузки и челца.

Общи условия

Активация на акаунт