Майки имат своята амбиция, а ОСМОКЛАСНИК чака пролетна ваканция

• 36 412
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Боядисах яйцата аз,сама,без помагачи,сега остава да ги опазя🤪Утре мятам един козунак и толкова от мен.
Времето тук е ветровито,дъждовно,свалихме си филм и отново лежерно по диваните.Това се очертава една от скучните ваканции.

# 571
Бобси, нали, сефте да съ чудиш ко дъ прайш. Ся и ти ша си вириш ногите по леглата и диваните, ша пиеш и зяпаш тивито. Па чат - пат и то теб, ако вземеш да заспиш.

Диването по БЕ два реда да има да напише и на един тест в учебника да отговори, и чакаше до сега, след малко захватъ и Мат., там пък 21 зад. от учебника след урока. Дано ги свърши докът са мръкне. Хич ищах нема да ги прави, но време не остана, ша съ напъне, избор нема. По някое време ще се упражнява, че контролното наближава, на него и морков да хвати ша съм доволна, ма май ша е нарчето, колкото и да си мисли, че нема да е то. Хич не са и ясни тез задачки.

# 572
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Котарака на комшията
Скрит текст:

😁

# 573
Браво на това хубаво дете.. и на майка му 🙂

# 574
Ма тоз котак мноу убав,па как убаво съ справя, пу - пу, да не му е уроки. Достоен заместник на мама. Браво на котето, цели пет е направило, пъргаво е. Таз дет ша го вземе, гладна нема дъ остане.

# 575
Браво на момчето и на майка му!!! Освен, че е много хубав, има и други качества, видно е.

# 576
Вчера боядисахме яйцата с децата. И козунаци омесих! Единия днес беше нападнат. Този с шоколада! 😂 Утре пак!
Аз ги меся в хлебопекарната и после само сплитам и пека. Ама си нямам помощник, като Нинчето. Браво на детето! Моите само ядат! 😂🤣😂🤣😉

Домашните са написани! От вчера имаме гости и няма време за учене. Пълна къща и голяма лудница.
По музика имат да правят Музикален инструмент!  Правили ли сте? Приемам всякакви идеи.

Варицелата я изкараха преди 5 години. Младежа я донесе от училище и малката се опъпи и тя. Той по-леко я кара. Но ако не бяха, сега бих ги ваксинирала.

# 577
Зайче, ако имате върба наблизо, отиваш, отчупваш едно по - дебело клонче, правиш дупчица и свирката е готова. Не знам дали на времето си правила. Аз като си бях на село, ма преди цял век, до нас имаше върба, всички деца се събирахме там, за да си правим свирки или да се крием под неа, клоните и стигаха до земята, и не можеше да се разбере има ли някой или не, чудесно скривалище беше,за калпазаните като мен. Друг вариант е, някаква пластмасова тръба, пак правиш няколко дупки да стане като кавал или нещо от сорта.

# 578
  • Майничка
Зайченцето бяло, заповядай, може да породи идеи 😉
https://youtu.be/pwOXFOTagSE

Или кенче от бира, с 2-3 пръста боб/леща и солидно залепен отвор; две дървени лъжици...

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 23:56 от gargamela

# 579
Или кастанети - от две капачки за стъклени бутилки.

# 580
Anra, Gargamela благодаря. Искала да бъде "хубаво" направен инструмент. Да се постараели.

Тони, имаме върба в двора. Как се пробиват тези дупки? С какъв инструмент? И аз това му казах. Навремето хората как са си правили свирки?! Все трябва нещо да стане.
Иначе, вай-лесното е едно шише с боб или леща. 😂 Ама, госпожата искала нещо по-така. 🤷

# 581
  • Майничка
Ами да го декорира красиво - златен или сребърен спрей, апликации..., пък да подкара "Очи чëрнье", да видим дали няма да се одобри.😄

# 582
  • София
Anra, Gargamela благодаря. Искала да бъде "хубаво" направен инструмент. Да се постараели.

Тони, имаме върба в двора. Как се пробиват тези дупки? С какъв инструмент? И аз това му казах. Навремето хората как са си правили свирки?! Все трябва нещо да стане.
Иначе, вай-лесното е едно шише с боб или леща. 😂 Ама, госпожата искала нещо по-така. 🤷
Трябва ти по-дебело клонче. Чрез въртене трябва да отлепиш кората от клончето.... Докато писах намерих клип Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=RPXK2S_ljWw

От линка на Гаргамела ми харесаха морковените свирки Simple Smile

# 583
  • Майничка
Аз съм по латиното, та моите любимци са половинките патладжан, пликчето с лучени люспи и перата от праз или там какво беше на бормашината.😄

# 584
  • София
С малкото тъкмо преди Коледа правихме маракаси от кутийки нес кафе. С дръжките се озорих, но купих по левче дървени бъркалки за мед, а таткото ги завинти с винт към тях. Вътре - ориз. Отгоре поналепихме с ленти, хартия...колкото да е красиво, но да не се убие акустиката.
В училище обаче, част от дребосъците се усетили, че са без домашно 😁. Купили по една бутилчица минерална вода, напълнили малко топченца от тези, които са за пистолети/детски играчки и се отчели прилично.

Общи условия

Активация на акаунт