"По-здрави деца" с безплатни образователни материали за всички

• 7 761
  • 236
  •   1
Отговори
# 150
правим много неща заедно и показваме, обясняваме, коригираме при нужда.

# 151
Създаден режим за лична хигиена, хранене, спорт и сън.

# 152
За мен семейството е на първо място. Грижа се винаги да има прясно сготвена/приготвена и разнообразна, здравословна и балансирана храна и сокове. Организирам различни мероприятия с всички членове на семейството - посещение на различни места - екскурзии на море, посещение на манастири, зоопаркове, концерти, театри, музеи, исторически забележителности, детски центрове за забавление, аквариуми и много други, както в България така и извън нея. Общите спомени са много важни и остават за цял живот. Подкрепям всеки интерес, които проявява детето ми - в спорта, в изкуството и пр. Не давам наклон на семейството ми, не искам детето ми да следва моите неосъществени мечти, а да следва своите и да се усъвършенства в сферите, в които намира себе си и има желание се развива (дори и ако трябва да пробва няколко неща докато намери това, което наистина иска да тренира/да се занимава). Старая се да има домашен уют, спокойна и ведра атмосфера. Когато човек се прибере вкъщи има нужда от спокойствие и релакс без значение дали се прибира от работа, училище или детска градина. Държа на възпитанието, дисциплината и доброто отношение, и смятам, че извънкласните дейности (спорт, изкуства, науки) помагат много за това, естествено ролята на родител също, ососбено, когато родителя е и приятел.

# 153
Осигурявам възможност на детето да спортува достатъчно често. Старая се да сме навън на въздух, винаги когато е възможно. Опитвам се да й създам добри хранителни навици.

# 154
Най- важен е примера у дома. Храним се здравословно. Цялото семейство караме колела. Детето спортува.

# 155
Карам го да спортува и да се храни здравословно

# 156
Приготвяме храна за училище.
Говорим какво и защо е важно. Стараем се да им даваме добър личен пример.
Прекарваме време сред природата , подаряваме им преживявания , спомени , вместо крупни подаръци.

# 157
Движение, домашна и здравословна храна, спорт.

# 158
Давам личен пример, показвам как се прави .Синът ми спортува-ходи на плуване ,народни танци и  футбол-сам пожела и ходи с удоволствие.Помага ми в градината.

# 159
  • Враца
Давам личен пример и обяснявам защо трябва да има правила.

# 160
Стремя се да ги науча да се хранят здравословно, големият ми син спортува активно, а малкият - разходки и игри на открито.

# 161
Най вече с личен пример, балансирано хранене, спортуване...

# 162
Излизаме всеки ден. Приготвям домашна храна.

# 163
Разходки редовно, повече здравословна храна и игри на открито

# 164
Постоянно обяснявам колко е важна хигиената, спорта и храната.

Общи условия

Активация на акаунт