Кралски работи и клюки - март 2023

• 78 137
  • 927
  •   1
Отговори
# 60
Не знам дали е Камила, но ако е тя, то като  гледам от внуците на Чарли само за Джордж е разрешила и то сигурно, защото е престолонаследник

# 61
  • София
В тази тема непрекъснато се трие и сигурно съм пропуснала, но може ли малко инфо за традицият за балдахина над Кралицата - консорт?

Моля ви, пишете по -ясно и без недомлъвки. Нали уж тук е тема за клюки и забавление 😂

# 62
Аз не виждам нищо лошо в това внуците и да имат роля в коронацията.

# 63
  • Great Britain
Благодаря за темата. Чудесна е Катрин.

# 64
Сега се зачетох, че и воалът, или там както е правилното наименование, за пръв път ще в прозрачен, за да се виждат Чарлз и Камила по време на този ритуал. Досега е бил непрозрачен заради съкровеността на ритуала, в който Кентърбърийският архиепископ ги помазва.

Това прочетох дали е вярно не знам.

# 65
  • ENGLAND
Една клюкина от нашия дир.бг- Крал Чарлз прогонва Хари и Меган от котиджа и настанява там Андрю, за наказание.
 https://life.dir.bg/zvezdi/kral-charlz-treti-progonva-hari-i-megan-ot-doma-im
Ако изобщо е вярно, де
БТА също публикува тази новина, но да не забравяме, че източника все пак е „Сън“. Любопитно ми е обаче ще им върне ли парите за ремонта?

Тази сутрин и по ББС също казаха за това.

# 66
В тази тема непрекъснато се трие и сигурно съм пропуснала, но може ли малко инфо за традицият за балдахина над Кралицата - консорт?

Моля ви, пишете по -ясно и без недомлъвки. Нали уж тук е тема за клюки и забавление 😂
Не е недомлъвки просто беше написано вече и да не се повтаряме.
Имало традиция по време на коронация, когато кралицата - консорт е помазана с миро над главата и да има балдахин, който се носел от херцогини. Сега тази традиция по желания на Камила е променена. Балдахинът ще носят петте й внука и принц Джордж.

Ами той Луи е малчо, сигурно затова не е в списъка.

п.п. Балдахин и воал е едно и също и двете са верни. По църковен канон се нарича балдахин. Тъй като е заради помазване с миро от  Кентърбърийският архиепископ, една идея балдахин е по-екзатно да се каже, но и воал не е грешно.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 20:22 от sineva 1

# 67
Шарлът е достатъчно голяма и е момиче. Чудесен начин за модернизиране на традицията би било участието й.

# 68
  • На топло
Прическата е страхотна, Кейт винаги е с много красиви кокове.

Ръкавиците са носени 2006 година, когато Уилям е участвал в парада.

Кейт има невероятна коса, много изящна прическа се е получила 😍

Внуците на Камила са големи симпатяги. Видяхме ги на погребението на Кралицата.

# 69
  • София
Това с къщите не звучи изобщо правдоподобно.
Андрю има 75-годишен договор за ползване (lease) на Роял лодж, освен това мисля беше дал значителна сума за ремониране и подръжка на сградата.
Хари, доколкото помня, когато върна парите за ремонта беше предплатил наем за някакъв период. Ако е изтекъл, да си я взимат и без това не си заслужава да се плаща за къща, която я ползваш 10 дни в годината, я не.

# 70
  • София
Защо да им връща парите за ремонта? И аз минах през новината. Чарлз го маха Андрю от много по-голямата площ, която заема и го настанява в по-малко, но ремонтирано жилище Simple Smile Надали то е на Съсекс. Сега видях, че им е разрешено да го ползват до средата на годината. Ако решат да дойдат на коронацията могат да са там.
Защото първоначално ремонта беше платен от държава и после като се изселиха да живеят в Америка накараха Съсексови да възстановят парите за ремонта на държавата, тъй като не са вече работещи членове и къщата едва ли не няма да е държавна и ще се ползва от тях на частни намала.  Сега им я отнемат и е редно да им върнат парите за ремонта обратно.

# 71
Катрин, принцесата на Уелс, през обектива на Крис Джаксън:

# 72
  • Варна

Ох, милата. Имам чувството, че са я хванали в момент, когато я болят краката заради заболяването й. Представям си какво е "трай бабо за хубост" на кралско ниво.

# 73
  • До сърцето...
Чудих се с какво да се запиша, и понеже Кейт и Уилям са ми слабост, една подборка от моментите, в които се поддържат на обществени места.

И сега, за да спазим реда - точните имена на двамата
Някои моменти на близост между Уилям Артър Филип Луи, принц на Уелс, херцог на Кеймбридж, Херцог на Корнуол, херцог на Ротси, граф на Стратърн и барон Карикфъргъс, и Катрин, принцеса на Уелс, херцогиня на Кеймбридж, херцогиня на Корнуол, херцогиня на Ротси. Дано съм удовлетворила изискванията Grinning

Държат се за ръце
.... на вторите годишни награди Earthshot в Бостън, декември 2022
Скрит текст:

.... при пристигане на прием на Бахамите, март 2022
Скрит текст:

... при напускане на "Сейнт Мери" с новородения Луи, април 2018 г.
Скрит текст:

... на годишното градинско парти на държавния секретар в Белфаст, юли 2016
Скрит текст:

... напускат вечерята по случай 600-годишнината на Сейнт Андрюс, декември 2014 г.
Скрит текст:

Прегърнати
... на благотворителния поло мач на Уилям, юли 2022
Скрит текст:

... при посещение в Германия, юли 2017
Скрит текст:

.... на Heads Together, февруари 2017 г.
Скрит текст:

... вървят по пътека към будистки манастир при посещението си в Бутан, април 2016 г.
Скрит текст:

... по време на Олимпийските игри в Лондон, август 2012 г.
Скрит текст:

... след участие в състезание с драконови лодки в Канада, юли 2011 г.
Скрит текст:

Поддържане и усмивки
.... на премиерата на Top Gun: Maverick , май 2022
Скрит текст:

... по време на кралската им обиколка на Бахамските острови, март 2022
Скрит текст:

... по време на встъпителните награди Earthshot Prize Awards 2021, октомври 2021
Скрит текст:

... на годишните празненства за Деня на Свети Патрик, март 2018
Скрит текст:

... на трибуните, октомври 2017 г.
Скрит текст:

и накрая любимата ми тяхна снимка, младоженска (2011)
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 21:54 от Радика

# 74
  • Разпиляна във въображението
Вечерно

Общи условия

Активация на акаунт