Кралски работи и клюки - март 2023

• 78 129
  • 927
  •   1
Отговори
# 780
  • Разпиляна във въображението
Хенри не ходеше ли с протрити обувки? Или Уилям? Някой от двамата беше.

Според мен е малко излишно втренчването в празните щандове и дрехите на роялите. Те не взимат пряко отношение по повод политиката, която се води. Навсякъде има бедност, но не виждам някой да прави на проблем за едно имение за 14 млн.

Пак си харесвам Максима. И Катрин е чудесна.

# 781
Аз пък, отново харесвам Максима, в нейния стил си е и в нейното настроение. Отдавна е дала заявка, че ще си е такава, свободолюбива и шармантна мадама, ми то в това е и чарът и. Каква да бъде, като Летисия  ли, на жестоки диети, стегната външно  и вътрешно желязна лейди и по протокол, нее, не и отива това поведение. Тя си е жена на живота, дива и щастлива.

# 782
  • Добрич
Аз пък, отново харесвам Максима, в нейния стил си е и в нейното настроение. Отдавна е дала заявка, че ще си е такава, свободолюбива и шармантна мадама, ми то в това е и чарът и. Каква да бъде, като Летисия  ли, на жестоки диети, стегната външно  и вътрешно желязна лейди и по протокол, нее, не и отива това поведение. Тя си е жена на живота, дива и щастлива.
По този повод имало ли е срещи между двете фамилии -на Максима и на Летисия?. Дали има снимки?
Би ми било много интересно...

# 783
  • Някъде там
Ее няма как да няма срещи между двете семейства.
https://www.gettyimages.com/photos/spanish-royals-meet-king-will … f-the-netherlands https://www.gettyimages.dk/photos/queen-maxima-and-queen-letizia
И една снимка от Япония при коронацията на императора.

Нещо интересно поне за мен от Испания. Все още няма дата за клетва на Леонор като бъдеща кралица, която клетва трябва да се случи след навършване на пълнолетие.
Статия по въпроса с гп.
Скрит текст:
На 31 октомври Нейно Височество принцеса Леонор ще навърши пълнолетие - моментът, в който би трябвало да се състои полагането на клетва пред Конституцията от страна на престолонаследника, но който все още е във въздуха поради нездравата упоритост на хедониста, който от години обитава Монклоа и който поставя собственото си удобство, болния си начин да се държи като бананов диктатор и личните си интереси пред всичко и всички останали.
Перфектният повод да не се даде дата за клетвата на принцесата на Астурия, на Херона и на Виана е задължителното разпускане на парламента, въпреки съжалението на Санчес, тъй като изборите трябва да се проведат най-късно на 10 декември 2023 г. Като се има предвид, че президентът трябва да насрочи изборите 54 календарни дни предварително, с разпускане на камарите, това е оправданието, на което се хваща мегаломанът и хедонист Санчес, твърдейки, че разпуснат парламент, в който правомощията за това са на Постоянната комисия, би накърнил достойнството на акта.
Но за този въпрос би имало решение, а именно разпускането на парламента чрез угасване, тъй като според член 68, параграф 4 от Конституцията този мандат приключва "четири години след избирането на камарите или в деня на разпускането", което ще стане на 10 ноември 2023 г. Ако бъде избрана тази формула на "свикване на избори поради изтичане на мандата на Камарите", "между 16 октомври и 10 ноември 2023 г. Камарите запазват всичките си конституционни правомощия", което включва и церемонията по полагане на клетва за вярност към Конституцията от бъдещата кралица, се посочва в доклада на Мануел Делгадо-Ирибарен, адвокат на Съвместния комитет за Европейския съюз,
Голямото правно и символично значение на церемонията по полагане на клетва от принцеса Леонор не бива да бъде застрашено от прищявката на все още действащия президент Санчес, която не е нищо друго, освен да накара всички да чакат, докато той вземе решение, което освен това не отговаря само на него. Арогантността, с която действа, и нуждата винаги да бъде в центъра на вниманието, означават, че той парализира институционалната клетва, която би трябвало да се състои на 31 октомври и която, колкото и да настоява самият той, а хвалителите около него да го следват, може да се осъществи без проблеми на датата, на която принцеса Леонор навършва 18 години.
От тук
https://casarealdeespana.es/2023/03/22/la-imprescindible-jura-de … etrasa-sin-razon/
Ден 3 на Максима в Мароко. Днес е страхотна. Всичко много ми харесва. Този цвят много ѝ отива.

Белгийците заминават на турне в Южна Африка. Снимка на тръгване.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 14:11 от daviz

# 784
  • София

Много ми харесва Летисия с по-светла коса

# 785
  • София
Ден 3 на Максима в Мароко. Днес е страхотна. Всичко много ми харесва. Този цвят много ѝ отива.

Всякаква може да е, но скучна и предвидима - не Simple Smile
Два дни с леко спорни модни решения, и днес - професионален и безупречен вид, включително и косата.

# 786
Чудесна е днес. Цветът е разкош просто Heart

# 787
  • Пловдив
Що имам спомен за снимка на Чарлз със скъсан  на пръстите чорап? Може и  от тук да  е, като на Бай Тошо,  ама няма сестра Младенова да го кърпи.

Има, на 13 февруари, при посещения на джамия в Лондон.

https://www.marica.bg/svqt/golqm-gaf-na-kral-charlz-iii-poqvi-sa … sas-skasan-chorap

# 788
  • Някъде там
Лана, определено Максима и скучна и предвидима са взаимноизключващи се.
Летисия днес на изложбата "Небрия. Гордостта да си граматик"

Още една снимки на Матилде.
Много стилна.

Рожденичката днес с внучетата.
Още една принцеса да гушка и пожелавам в най-скоро време.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 16:51 от daviz

# 789
Цитат
Максима никога не е била извън протокола. Носи понякога шантави цветни дрехи и може да танцува красиво, с това се различава от другите. Летисия е концентрирана и изпълнителна, с невероятен моден усет и прекрасни тоалети. Мери, Матилде - всяка от тях си изпълнява задълженията, обличат се горе-долу сходно, дори често избират едни и същи тоалети. Всяка от тях, с изключение на Матилде е "привнесена" в съответното кралско семейство, но се справят отлично.

# 790
Много  е хубав костюмът на Максима днес. И цвят и кройка, страхотен, с удоволствие бих го носила и аз.

# 791
Принца на Уелс е пътувал до Полша този следобед, където се е срещнал с британски и полски войски, където е разговарял за изключителната им работа в подкрепа на Украйна.

# 792
  • Някъде там
Много  е хубав костюмът на Максима днес. И цвят и кройка, страхотен, с удоволствие бих го носила и аз.
И тя и Матилде са безупречни. Въпреки, че не харесвам черни чорапогащници, тук стои добре. Роклята и палтото са страхотни. Нова е роклята. Палтото е носено.

# 793
Уилям е на двудневно посещение в Полша. Утре ще се срещне с президента Дуда и ще посети украинските бежанци.

Принцът на Уелс е посрещнат от полския вицепремиер и министър на отбранта Мариуш Блашчак.

Какъв грамаден охранител си има Уилям

# 794
Много е хубава Матилде на тази снимка.

Общи условия

Активация на акаунт