Парфюмни размисли и страсти - 282 март 2023 г.

• 52 435
  • 543
  •   1
Отговори
# 345
# 346
Или MontBlanc Legend, може би edt. Момичета ще кажат edp или edt.

# 347
  • виртуално
Други предложения за бащата:
BOSS BOTTLED EDT
Versace Eros EDT

# 348
Приятелка ме пита за ESCADA Magnetism  Тествала съм го много отдавна и не помня изобщо нищо от него. Как е като аромат, трайност?

# 349
Приятелка ме пита за ESCADA Magnetism  Тествала съм го много отдавна и не помня изобщо нищо от него. Как е като аромат, трайност?
Доста сладък и силен. По спомени е и траен. Имах го отдавна.

# 350

Олд скуул сладък. Много го харесвах преди, но вече ми е беден на нотки. Просто една сладост усещам.

# 351
Реформулиран, и бледо, изплакнато подобие на това, което беше.
В сегашния си вариант, не струва.

# 352
Здравейте! Имам нужда от съвет!

Мм и баща му имат рожден ден на една и съща дата. Поръчах за мм dior sauvage parfum, който е изкусителен и прекрасен аромат. Явно обаче ще се събираме заедно на самия ден и може би е добра идея да взема нещо и за свекъра.

Не е претенциозен, изобщо. Мисля, че само арабска нотка не би се харесала. Навършва 64.

Нещо бюджетно като вариант би било добре. И sauvage да му подаря, няма да го оцени. Въобще даже. За това искам нещо хубаво, но по-бюджетно, ако го забута в някое чекмедже, да не е зян.
Някоя класика като Zino Davidoff, Jacques Bogart One Man Show, Lalique Pour Homme (Equus е малко по-летен) и Boucheron Jaipur Homme EDP (може би EDT за по-топлите месеци), но и Mauboussin Homme е много приятен. Всички тези са под 50 лв.

Новият Drakkar Intense (нямам наблюдения, но очаквам да е подходящ)? Бих предложил и Guerlain Heritage, но е по-скъп.

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 21:51 от chilko

# 353
  • Стара Загора
Днес си взех Armaf Untold и на първо четене не е лош. Не съм запозната с BR540 и не мога да ги сравня. Към момента Untold леко ми сладни, няма болници в него. Joy Усещам един много приятен ментол като съставка.
Минус за мен е, че парфюмът е мазен.

# 354
  • Пловдив
Моля за помощ.Колебая се за сляпа покупка на Lalique Lalique edp или Gucci Rush edt.Кой според Вас от двата е по-цветен, свеж , подходящ за пролет и лято ? Не ми се искат сладости и ванилии.

# 355
Моля за помощ.Колебая се за сляпа покупка на Lalique Lalique edp или Gucci Rush edt.Кой според Вас от двата е по-цветен, свеж , подходящ за пролет и лято ? Не ми се искат сладости и ванилии.

Не мога да дам съвет, но от 10 март на бюрото ми има един блотер с Rush от шоурума на parfium.bg и все още усещам да ухае на праскова. През първите дни се усещаше и докато седях пред бюрото.

# 356

Gucci Rush не и на сляпо. Не бих го отнесла към цветни и свежи... Ама никак. Това е парфюм - предизвикателство. Според мен по-скоро е за колекционери, отколкото за ползване от хора, които обичат красиви аромати. Той не е красив. Своеобразен, но думата красив не го описва.
Прасковата в него е зелена и незряла, реално още не и праскова. Simple Smile Simple Smile
Лично мнение, разбира се. Simple Smile

За Лалика не знам... Не съм запозната с него.

# 357
  • Sofia
Пробвах днес новата ермеска градина Cythere - потрес и няма отмиване! Започва остро цитрусово, но не сок, а мазно-тръпчивите етерични масла. В тази част е като почистващ препарат за тоалетна (моля да ме извинят феновете на градината). Изсъхва до топла дървесна нота, но с нещо ми напомня Кели Калеш. Fearful

https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Un-Jardin-a-Cythere-79225.html

Тествах и нов Dior Blooming bouquet edt - божур с мускус, сапун Лукс Роза, за които го помнят.
Ще пропусна.
https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Miss-Dior-Blooming-Bouq … t-2023-78945.html

# 358
  • The Evergreen State
Хаха Карен не съм пробвала и двата но ми стана смешно категоричността с която ги о(т)писа. Хубаво е че в темата се споделят всякакви мнения, понякога и негативните такива помагат.

Синеока и двата парфюма на които си се спряла са ретро което не е нещо непременно лошо. Gucci Rush мисля че беше спрян но беше много популярен като излезе, има много хора които го издирват и го обичат и до днес. Лалик е цветен класически създаден от един от най-добрите парфюмеристи - София Гройсман (създателката на Ланком Трезор, ИСЛ Париж и още много други познати на всички парфюми). И двата парфюма са с характер и нито един не е просто цветна водичка за лятото, нито един не е за големи жеги но в пестеливо количество всичко може да се ползва по всяко време, както казват отровата е в дозата. Ако факта че са по-отдавна на пазара не те притеснява и ако обичаш този класически цветен вайб то тогава вероятно няма да са неуспешна покупка който и да избереш. Ако трябва аз да избирам бих взела Лалика но той е точко в мойта категория парфюми - силно цветен класически.
Ако търсиш просто нещо подходящо за лятото и малко по-съвременно, съвета ми е да си избереш нещо различно.

# 359
Здравейте! напоследък за глеждам парфюмите на венецианския търговец и по специално My pearls  някой имали отзиви..

Общи условия

Активация на акаунт