Парфюмни размисли и страсти - 282 март 2023 г.

• 52 440
  • 543
  •   1
Отговори
# 330
Scandal A Paris - тоалетната вода мисля че ще допадне най-много. На мен ми е любим от серията.

# 331
Имах възможност да пробвам Prada La Femme, преди време го бях набелязала. Не съм впечатлена. В началото не е лош, макар и нищо особено. Ароматът напомня цветарски магазин, има и известна сладост. После обаче става твърде сапунест за моя вкус.

# 332
Благодаря ви. Ще се спра на So scandal. А иначе тя въпреки крехката си възраст, харесва доста натрапчиви парфюми, и от две години насам, не мога да укрия порфюмите си които хич не искам да споделям.Неприятно се изненадах , когато си намерих шишето на Делина празно Simple Smile

# 333
Пробвах и LVEB Iris Absolu, за мен няма голяма разлика с оригинала (който сякаш е по-сладък), хареса ми. Има го червиления нюанс, ирисът е някак по-сух в сравнение с другите версии, които познавам. Усещам лека прилика с Lipstick On и Moulin Rouge.

# 334
И аз имам същото мнение за девойките, поне моята най- голяма е така, почти отмина. Нещо като с дрехите, искат да са уау и eye catcher. При мен изчезват LVEB, Addict и други грам не-момичешко нежни аромати. Успокоението е, че минава. Постепенно си изграждат вкус и ексцесиите спират Simple Smile просто няколко шишенца падат в жертва, плюс малко задушени съседи в асансьора, но с другите майки се попоглеждаме с усмивка.

# 335
Съботно идвам с ревю на два аромата.

Не съм попадала скоро на отзиви за този бранд - освен в каналите на ютюбъри, но минималистичните бутилки с леко грозни капачки и странните комбинации от нотки ми хванаха окото.

Първия е Iris Malikhan.
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Crivelli/Iris-Malikhan-62617.html
Дълго време бях уплашена от ириси, защото единствения ми досег до тях беше с парфюмите на Герлен, а там ми се сториха прекалено ретро и натрапчиви, въпреки че винаги съм харесвала уханието на ирисите в градината на баба ми.
Този парфюм е изключително странен, но привличащ. Не съдържа ирис, а orris, което е корен от ирис и миризмата му е една идея по-земна, по-маслена от тази на цветето (поне за мен). Парфюмът е изключително студен, но сладък. Ванилията се усеща но не е гурме ванилия, а доста суха ванилия - предполагам че това е и от комбинацията с кожа. Трудно се научих да харесвам кожа, но тук се усеща като чиста, нова кожа а не като 30 годишното яке на нечии чичо.
За мен аромата има леко ретро нюх, въпреки че е най-модерното представяне на ирис което съм срещала някога. Като преродена актриса от 60-те е която се е отказала от Шалимар и търси нещо ново, направено само за нея. Главното нещо което се усеща е корена от ирис, който придава леко земен аромат както споменах, но цветето все още е там, суха ванилия с чиста кожа и нотки, които почти не усещам на фон, но са някъде там.
Изключителен аромат. Попаднах на описания като "ирис, но направен гурме", което за мен не е правилно. Сладък е, но не е гурме. Доста изтъчнен и би ме било срам да го нося с дънки.
Не прилича на новия La vie est belle ирис - доста по-сух и студен е. На Ланком ириса е доста по-сиропено сладък със силно ДНК от оригинала.

Нотките:

Втория е Lys Solaberg.
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Crivelli/Lys-Soelaberg-67615.html
Това е парфюм от който не знаех какво да очаквам. В него има top notes и middle notes, които не бях пробвала (и виждала) никъде преди - carrot seeds, wine lees, calamus. Но има и дюля, бергамот, лилиум и обичания вече от мен ирис. Първоначалния спрей е...свеж, даже леко кисел или както на английски казват - tart. Подобно е усещането в Делина заради ревена и личито. Тук предполагам че е заради дюлята. Доста странен е за описване - за мен е като база от свеж мъжки парфюм, с добавени плодове за сладост (но въпреки това не е доста сладък) и лек флорален аромат на фон. И въпреки базата от мъжки парфюм се усеща доста по-дамски. Като постои на кожа го усещам като микс от началния аромат + мускус. Даже леко пудрен (но не сух, със сиурност).
Приятно съм изненадана защото според нотките очаквах да е доста по-сиропено сладък, ретро и да има лека сухота заради сушените плодове и ириса. Но дори като постои малко си остава доста свеж. Не знам как го описват като есенен аромат - за мен това е ежедневен аромат, който е достатъчно интересен да не стане скучен, но пак не е толкова странен, че да тормози останалите. Има лека въздушност, която ме кара да го усещам като доста луксозен, ефирен аромат (може да съм само аз), но определено не е толкова официален като Iris Malikhan-a.
Нотките на втория:

# 336
  • Бургас/Пз
Мисля, че имам нова парфюмна любов. Направо от първо пръскане. Малко от градините на Хермес ми харесват, но тази ми отвя главата https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Un-Jardin-a-Cythere-79225.html
Мисля, че ще е подходящ за лятото
https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Un-Jardin-a-Cythere-79225.html

# 337
  • The Evergreen State
Пробвах и LVEB Iris Absolu, за мен няма голяма разлика с оригинала (който сякаш е по-сладък), хареса ми. Има го червиления нюанс, ирисът е някак по-сух в сравнение с другите версии, които познавам. Усещам лека прилика с Lipstick On и Moulin Rouge.

Не съм пробвала още LVEB Absolu, все по-рядко ходя в мола но ако имам път ще го тествам. Радвам се че са създали такава версия, от описанието на Бел имам усещането че ще ми хареса.

Днес и аз съм с едни красиви ретро пудрени ириси+теменужки - Splendida Iris d'or. И за него разбрах че е спрян и сега ми се свиди много 30 мл ми бутилка да пръскам от нея. Ако успея да намеря бутилка от него някъде ще взема но минавам през същите етапи на разочарование както и като спряха няколко други парфюма които много обичам.

Un Jardin a Cythere и той ми е в листата за тест. И мен ме привлича много, гледах интервю с Кристин Нагел za за него. Вдъхновена е от сухата, обгоряла от слънцето природа на гръцки остров на който е ходила, но е работила само по спомени защото не е могла да пътува заради пандемията.

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 20:08 от Athena

# 338
И аз съм абсолютно влюбена в новата гръцка Градина.

# 339
  • The Evergreen State
Като заговорихме, бихте ли споделили мнение или кратко описание за Ермесовата градина на лагуната. И тя ми е много любопитна, имат бутик но не ми е наблизо и никак нямам път натам. Трябва специално да се наканя за да тествам тези парфюми което си знам че няма да стане. Пък и като пазарувам и без друго предимно онлайн, просто се доверявам на каквото прочета като описание и на интуицията си.

# 340
  • The Evergreen State
Ооо мерси Денси Flowers Hibiscus

# 341
Някой познава ли този парфюм? От мостра подуших и съм влюбена в аромата ...

# 342
Здравейте! Имам нужда от съвет!

Мм и баща му имат рожден ден на една и съща дата. Поръчах за мм dior sauvage parfum, който е изкусителен и прекрасен аромат. Явно обаче ще се събираме заедно на самия ден и може би е добра идея да взема нещо и за свекъра.

Не е претенциозен, изобщо. Мисля, че само арабска нотка не би се харесала. Навършва 64.

Нещо бюджетно като вариант би било добре. И sauvage да му подаря, няма да го оцени. Въобще даже. За това искам нещо хубаво, но по-бюджетно, ако го забута в някое чекмедже, да не е зян.

# 343
Здравейте! Имам нужда от съвет!

Мм и баща му имат рожден ден на една и съща дата. Поръчах за мм dior sauvage parfum, който е изкусителен и прекрасен аромат. Явно обаче ще се събираме заедно на самия ден и може би е добра идея да взема нещо и за свекъра.

Не е претенциозен, изобщо. Мисля, че само арабска нотка не би се харесала. Навършва 64.

Нещо бюджетно като вариант би било добре. И sauvage да му подаря, няма да го оцени. Въобще даже. За това искам нещо хубаво, но по-бюджетно, ако го забута в някое чекмедже, да не е зян.

Някой Boss Bottled.

# 344
  • by the sea
това е добра новина densi

дано и на мен ми допадне и да я добавя към градините си

Общи условия

Активация на акаунт