Парфюмни размисли и страсти - 282 март 2023 г.

• 52 405
  • 543
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря за споделената наличност на Elixir Elie Saab в съседната тема. Поръчах на момента, днес е вече при мен.

Поръчах го абсолютно на сляпо и от чисто любопитсво, въпреки че си бях наложила уж ембарго на парфюмни покупки.

Доста ми е странен и неясен все още. От една страна мирише на нещо много познато и едва ли не ретро (ирисът). В никакъв случай не е червилен или пудрен, обаче. При мен е дооста сладък, чак гурме. От друга страна,  обаче, стоят всичките балсамични съставки, сред които моята любима смирна, които дават доста приятна дълбочина и мистика. Усещам определено портокаловия цвят и неролито отчетливо, и за повече от пет минути.
Според мен е доста женствен и мадамски, подходящ и за дневно носене, и за вечер.

Доста различна посока от следваните до сега с Le Parfum и Girl of Now линиите, която на мен лично ми допада и ми е интересно още колко и как ще развият.

Не намирам прилика нито с Girl of Now, нито с ирисовия LVEB. Впрочем, последният нещо не можах да го харесам. Бях готова на сляпо да го купя, толкова ми се струваше, че ще любов. Само че като го пробвах в магазина, о, чудо…. Аз обожавам ирис в парфюм и рядко има изпълнение, което откровено да не ми хареса, но тук точно това се случи. Имаше доста морковен нюанс върху мен, за голяма моя изненада, след всички положителни ревюта и хвалебствия, които прочетох тук и във фрагрантика.

# 406
Аз назад от тенденциите, и щур фен на Libre EDP, сега тествах Libre Le Parfum. За мен не е толкова ванилов като Intense и по пикантен. И вие ли не усещата ванилията?

# 407
  • Бургас
Най-любимият ми e Либре Ле парфюм от цялата линия, другите не са за мен! Този е силен, въздействащ и страстен, побъркващ и секси.С два спрея изпълва помещения и жъне комплименти на макс.По- малко лавандулов е при мен, с портокалов цвят меден с топла ванилия в базата.Чуден и ми е голяма нова любов, съжалявам само че не си взех направо 90мл., а 50мл.Yellow Heart Флаконът му е прелестно бижу и не спирам да му се възхищавам.Радвам, се че дадох шанс на Ле парфюм, излезе голяма любов.

# 408
Здравейте!
Онзи ден, моя (наша) приятелка, ми писа, да пита как съм и ми каза, че е "мернала" Libre Le Parfum и се е сетила за мен! Нямам представа защо, но ми стана много приятно! Аз го харесвам много! Така беше първия път, когато го пробвах и нищо не се промени, досега. Някой ден, ще го имам и ще му се радвам! Аз усещам много красива ванилия в него, а лавандулата - мека и уютна! Heart Тази нощ, бях на парти. Появи се... densi, подари ми парфюм и крем Dior Hipnotic Poison. Аромат не усетих, защото беше насън, но преживяването беше истински приятно! Simple Smile
Днес, без да го познавам (в това открих особена тръпка), се намазах, защото такава беше пробата с Memo Marfa. Изключително красив и лек, топъл и "слънчев" парфюм, предвид, че е с тубероза, която недолюбвам! Но в тази композиция... прекрасен! Останах много приятно изненадана! Та така, мили мой... и насън и наяве, се случват хубави парфюмни работи! HeartHug
За теб, мила Вright Crystal, се радвам много! Heart

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 18:46 от Magda Dimitrova

# 409
  • The Evergreen State
Споделям една "прясна" статия от фрагрантика, поредната от нароилите се напоследък засягащи болната и все по-актуална тема за количествата парфюми. Заглавието е Ново начало и пролетно почистване. Авторите които са се включили в написването са осем на брой, предлагат някои трикове. Нямам за цел да дъвчем наново това, беше обсъждано съвсем наскоро. Просто ми прави впечатление как с огромното предлагане на пазара последните двайсет години, това се превръща в масов проблем за решаване за всички които обичат парфюми.

Заповядайте

https://www.fragrantica.com/news/New-Beginnings-Spring-Cleaning-18012.html

След дълго умуване по въпроса, осъзнах че за мен не е особен проблем че парфюмите ми са повече и до дъно почти не достигам. Не виждам особен смисъл да преследвам това и да се насилвам да пръскам повече и по-често за да свърша нещо. Не виждам особен смисъл и в това да търся начини да се отървавам от бройки. Успокоих се и не се вторачвам чак толкова в бройката. Обичам всичко което ми е в колекцията. Опитвам се обаче къде успешно къде не толкова, да се въздържам от импулсивни покупки. Предпочитам да отложа да се появи някакъв повод за да бъде желания парфюм подарък. Като отложа покупката за някой повод си давам време да реша дали наистина искам даден парфюм и също с поводи покупките не са толкова чести. Също така по-малкото пазаруване ми позволява да обръщам повече внимание на това което вече имам.

# 410
Статията е сладка, но и аз не виждам много смисъл в идеята за разчистване- дали на класически или парфюмен гардероб. Първата ми асоциация с разчистване е- боклук. Т.е съм купувала боклуци, които не ме радват или служат,  а трябва да изхвърля от дома си. Тогава проблема ще е в придобиването.
Blind buy дали дреха или парфюм, с тези опции за връщане- не мисля, че е проблем или причина за държане на нелюбимци. На тази тема имам приятелки, които не връщат, не им се занимавало- и то от съвсем установени канали, като мултибранд онлайн магазини, но всеки си знае. Аз гледам вкъщи да не държа неползвани вещи, и пак смятам, че имам достаа повече от физически нужните ми. Всичко си ползвам обаче.
Има хора, които пък обичат отрупан дом, да се чувства изобилие Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 09:32 от BrightT

# 411
Здравейте на всички! Цели две седмици живях с илюзията,че имам всичко парфюмно, което ми е необходимо...бях ленива и самодоволна.
Но...
Днес осъзнах,че нямам парфюм, който да ухае на магазин за цветя и то точно на крем (лилиум), виолетка и магнолия. И разни други цветя като притурка...
Та-бихте ли ми препоръчали нещо такова? Пак ми залипсваха пустите цветя Expressionless

# 412
Dusita Fleur de Lalita е страхотен лилиум с магнолия и жасмин 🙂

# 413
Лека апатия ме е обзела напоследък. Днес за малко отскочих до един търговски център и минах покрай една парфюмерия. Тествах новата градина на Ерме. Разочарована съм. Ще го тествам отново, днес тук беше мрачно и дъждовно. Може в хубавото време да се представи по-добре при мен.

# 414
Аз реших, че ми трябва някакъв парфюм, който когато се чудя какво да си сложа, да посягам към него и избрах Gucci Gorgeous Gardenia. Струва ми се жизнерадостен, пролетен и с известна доза наивност Simple Smile

# 415
Gucci Gorgeous Gardenia - GGG и аз я харесвам, ухае ми на цветен нектар - сладка и дъхава.
Здравейте на всички! Цели две седмици живях с илюзията,че имам всичко парфюмно, което ми е необходимо...бях ленива и самодоволна.
Но...
Днес осъзнах,че нямам парфюм, който да ухае на магазин за цветя и то точно на крем (лилиум), виолетка и магнолия. И разни други цветя като притурка...
Та-бихте ли ми препоръчали нещо такова? Пак ми залипсваха пустите цветя Expressionless
Ето това е точно крем и цветарски магазин в едно. Много елегантен аромат:
https://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Baiser-Vole-12878.html
Уникални виолетка+магнолия има тук:
https://www.fragrantica.com/perfume/Byredo/Mojave-Ghost-27040.html
За съжаление, не е много евтин, но си заслужава всяка стотинка.

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 19:02 от Анонимен

# 416
На мен Mojave Ghost страшно ми напомня на Daisy Marc Jacobs, първообраза Sunglasses

# 417
  • The Evergreen State
Jollie радвам се че писа за Elie Saab Elixir, честит! И на мен ми е в радара, надявам се да го открия някъде за проба. Днес пръснах малко Amouage Interlude Woman, много любим. Притеснявах се че е твърде силен за работа, но в крайна сметка от две пръс на никой няма да му стане нищо. На мен ми носи огромна наслада, смятам да си го нося известно време докато още времето е сравнително хладно.

# 418
Отдавна не съм ви чела. Разчистих си колекцията, подарих всичко излишно. Оставих си само няколкото парфюма, които СЕГА безкрайно много харесвам и обичам, и искам да ползвам постоянно. Не съм се вдъхновявала или насилвала за това, просто си дойде моментът при мен. И зарадвах други хора, които са във фаза на търсене и събиране.
Темата ми беше супер полезна, с ваша помощ открих два нови любими аромата. Като се има предвид, че не харесвам повечето парфюми, това си е цяло постижение. Желая ви слънчев уикенд, момичета и момчета!

# 419
Тези дни съм на Mon Guerlain Bloom of Rose EDT. Абсолютно възхитена от аромата, идеален за пролетта и лятото. Но силно разочарована от трайността. Как да го разбера, дали е от новите парфюми, предназначени за по-обилно ползване и свършване или е фалшификат?

Мрежата ми подхвърли поредна новина за голяма заловена партида от фалшиви маркови парфюми, превозвани от България в Полша. Интересно, къде ги "произвеждат", а после продават? За големите партиди трябва да има голямо търсене, установен канал на продажби...

Иначе, да похваля самия аромат. Той е самата нежност и изтънченост на цитрусите и цветята, с много хубаво и ненатрапчиво изпълване с ванилия отвътре, колкото да придаде обем и лека пухкавост. И да... онази Мон Герленската база, която кой знае какво съдържа, и е много секси.
Имам чувството, че не може да се предозира. Направо да се къпеш в него!

Общи условия

Активация на акаунт