Лидл - 173 Мартенско пролетна

• 88 958
  • 1 425
  •   1
Отговори
# 1 170
5 ст. на бутилка?! Трябва да е шега някаква. Хич няма и да си правя труда да им нося бутилки. Навън е 15-20 цента/бутилка.

# 1 171
  • Буркина Фасо
друго, което не ми харесва, е че стъклените бутилки от лидълската чудесна бира не се връщат, а трябва да се изхвърлят.
аз това имах впредвид в по-горния си пост - машината да приема стъкло, пластмаса и алуминий (кенчета) - опаковки в които се предлага съответния продукт, който се продава в магазина. в Германия такива видях, а на етикета пише колко ст. ще получа ако върна опаковката в машината. в контейнера за боклук ако ги изхвърля - губя паричките. възможно е и тези машини, които ще ги слагат в Лидл,Кауфланд  да са подобни и да не са само за пластмасови бутилки.

# 1 172
Ще си правя терасата сметище за единия им лев... Шегуват се!

# 1 173
Може и смешни да са тези отстъпки, но по-важното е, че ще има къде да се хвърлят непотребни пластмасови шишета. В нашия район често контейнерът за пластмаса “прелива”, не минават толкова често или много се изхвърля - не знам. Добре би било ако може и огромните туби от вода някак да се пускат за рециклиране- в контейнера за пластмаса дори и смачкана трудно може да се пъхне. Ако се пусне без да е смачкана - когато е контейнер с кръгъл отвор пък би заела излишно място за още пластмаса за изхвърляне.

# 1 174
  • софия
Купих (от Халите) израелско авокадо. Страхотно е - омекнало точно като за ядене веднага (не помня откога не съм купувала такова) и с малка костилка. Един от малкото пъти, в които изневеряващата ми памет, е полезна. Бях запомнила, че то е хубаво.
Скрит текст:

# 1 175
Бутилки до 3 литра ще приема автомата.

# 1 176
Аз от години изхвърлям всичко, което може, в контейнерите за разделно събиране. Но мачкам пластмасови бутилки (капачките се събират знаете защо), кенчета и цигарени кутии (без целофана и станиола). А и при нас просто няма къде да сложат такива машини.

# 1 177
Големите туби и аз ги смачквах, но бяха сложили при нас едни контейнери с кръгли отвори - в тях туба от 10-11 л влиза лесно не смачкана, ако се смачка- става по-широка и едва се натиква през отвора 🤦🏻♀, сила трябва се приложи, ако пък вече има нещо отдолу направо е мисия невъзможна. Извинете за отклонението.

# 1 178
В Лидл ще събират и кенчета. Аз бих хвърляла, поне ще знам, че отива наистина за рециклиране, а не се разпилява преди да минат да изпразнят препълнения контейнер. Има ограничения и за ползването на ваучерите, предполагам всичко е с цел да не се стимулират клошари и хора, които биха хвърляли и събирали бутилки от контейнерите, за да получат дребна сума и да похарчат само нея в магазина.

# 1 179
  • София
Аз лично съм много доволна, че ще има такива автомати. И то не с цел пестене на тези 5 ст., а за да свикнат хората да рециклират. Само е недомислено, че бутилките не трябвало да са смачкани...
Знаете ли в кои магазини ще има такива автомати? В нашия Лидл направиха каси за самообслужване и се родих, забравих за опашки, ако има и автомат съвсем ще забравя за други магазини.

# 1 180
Магазините са посочени в приложението.
Приятно съм изненадана, че и нашият филиал е включен.
Пластмасовите бутилки ги вземат от контейнера едни приятели, които се изхранват с това. Капачките, обаче, не им ги оставям.
Радвам се, че ще има къде да се изхвърлят кенчетата.
Изобщо, приветствам инициативата на Лидл за рециклиране.

# 1 181
  • София
Намерих и в нета.

Благодаря! За жалост не са ми удобни.

А може ли разяснение какви са тези ексклузивни купони и какъв код трябва да въведа?

# 1 182
  • Буркина Фасо
Аз лично съм много доволна, че ще има такива автомати. И то не с цел пестене на тези 5 ст., а за да свикнат хората да рециклират. Само е недомислено, че бутилките не трябвало да са смачкани...
предполагам че няма да са по 5 ст. бутилките. в Германия бяха  от около 18-20 ст. за стъкло и обикновените пластмасови , до 45-50 ст за кенчета и пластмаса за газирани напитки.
вероятно за това е и изискването пластмасовите бутилки да не са смачкани - за да се различават.

# 1 183
И етикетите трябва да не са нарушени, машината чете баркода.

# 1 184
Давам една идея, която отдавна си бях "заплюла"- авокадото може да се замразява.🙂 Понеже взех три мрежи миналата седмица в понеделник, а се оказа, че е идеално узряло и готово за хапване и няма да можем да го изядем много бързо, снощи замразих 12 броя авокадо. Нашето е от Израел. Ето резултатът- в единия плик е замразено на парчета, а в другия е намачкано с вилица в купа и после замразено на купчинки/порции в тава, покрита с хартия за печене или със стреч фолио (като "стегне" се прехвърля в плик с цип):

Много е удобно!😃🥰😍
П. П. Късно се сетих и не ми се занимаваше да вади силиконовите форми, но в тях намачканото авокадо щеше да стане не на купчинки, а с форма кръг или сърце. Следващият път.🙂

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 00:50 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт