За любителите на салати - тема 5

• 78 551
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Kопривата за салата се бере млада и се претрива със сол, ако не се лъжа!?

Със кисело мляко или със сметана съм яла салата от коприва, както и много често гарнират с орехи и/или варени яйца.

PS Стана ми любопитно и пуснах един бърз сърч... да им се нeнадяваш на австралийците, вижте какво правят:
Spiced Rib Eye with Quinoa and Stinging Nettle Salad

Песто от копива мернах на няколко места също, както и пестото добавено към картофена салата или направо накълцана коприва във картофената. Турците я правят с сирене/извара, грузинците и те не и прощават на младата коприва!

Салат из крапивы и орехов

TURKISH NETTLES WITH CHEESE (ISIRGAN BUĞULAMASI)

И много слюноотделяща Сибирска салата с коприва, сметана и айоли:
Салат с молодой крапивой

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 20:48 от Agent Provocateur

# 106
И пак от блога на Морена - салата от фенел и броколи, със запечени бадеми и сушени боровинки.

# 107
  • Germany
Pippi_, кой е блога на Морена?

Печен карфиол на фурна, овкусен със сол, зехтин, пушен червен пипер и риган. Печен на фурна фенел, със сол, зехтин и кафява захар. Сосът е кисело мляко, чесън и копър, с чаша розе.

Снежанка с пресни краставици, чесън и копър, варени яйца и маслини.

# 108
kovatcheva, заповядай

Скрит текст:

# 109
  • В Космоса
Краставици, репички, кочан от броколи, стебло от целина, магданоз, зелен лук, сол, оцет, зехтин.

# 110
Тази вечер сме на шопска салата, сиренето е отделно
и любимите чушки с доматен сос на ММ
!
След последните снимки на тези кулинарни вкусотии и разкошотии се окапах Yum
Simple Smile!

# 111
последната снимка на чушките с доматен сос ме накара мен да се окапя и да се размечтая  .
Понеже вече писахме за оцети аз само да кажа на ковачева и който се интересува че тамън се връщам от 2 производителници на балсамико с дегустация, демо на производството и магазини в район Модена . Няма такова нещо тук като бял оцет балсамико.
Оцета е тъмен, много гъст и с толкова различен вкус един от друг според грозде, години на отлежаване , дървесина от която са правени бъчвите ... Аз се похвалвам , че замъкнах 2 бутилчици много специален и 1 по-ежедневен. Вкл. пармезан от различни години. 

# 112
За обяд

Пролетни рулца  - единственото нещо, което предполагам не е сурово са обвивките на рулцата, иначе си е салата Innocent

# 113
Салатата с кейл и авокадо + пикантен джинджифилов дресинг от бутилка.

Скрит текст:
И към нея тиквена крем супа със гъби на тиган, сметана и балсамова редукция.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 00:00 от Agent Provocateur

# 114
Домати, краставици,чушки сиврия,сирене, маслини, магданоз, олио,сол и ябълков оцет

# 115
Салата със скариди (имах малки-коктейлни) - салата, краставица, чери на четвъртинки, царевица, червен лук, авокадо и скаридите минати на тиган с бучко масло. Дресинг по желание, моя включваше: сол, чер пипер, стрък копър на ситно, 2 счукани скилидки чесън, зехтин и сок от 1/2 лимон.

# 116

Салата Цезар с глазирана сьомга

# 117
Моята салатка измишльотина за тази вечер домати, краставици, чушка сиврия, магданоз, нахут, мини моцарелки, червен лук обилно поляти със зехтин и ябълков оцет. А за половинката

пълнени гъби с кремвиршчетата от Лидл, дом. сос, чесън, босилек и кашкавал със перфектно изстудено питие Simple Smile!

# 118
Ние довършваме едно количество разкошни на вкус доматки на които попаднахме и за късмет купихме повечко. След това не попаднахме на такива. Значи повечето ги изядохме само така или с моцарела . Вчера за вечеря имахме салата от аллабаш на тунки шайби, доматите на тънки шайби, пресен лук и отгоре зехтин ,  балсамико и малко сол.
Нямам сника на салатата, но имам на остатъка от доматите Simple Smile

# 119
  • София
За обяд
Зеле, авокадо, домат, маслини, зелен лук

Общи условия

Активация на акаунт