За любителите на салати - тема 5

• 79 373
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • София
маруля или салата айсберг
3 репички, 2 морков , 1 краставица настъргани на ренде като чипс
Омачквам с малко сол, добавям олио и малко оцет, ако има лимон изтисквам малко

и подготовката
накисвам всички зеленчуци във вода с оцет
премивам , центруфугирам зеленолистната салата
Скрит текст:

горе-долу всичко става за 15-20 минути

# 151
# 152
  • Germany
Късър - булгур, краставица, червена чушка, домат, магданоз, пресен лук, доматено пюре, чушково пюре, зехтин, лимон и редукция от нар, сол, черен пипер и щипка смлян кимион/по желание/

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 23:14 от kovatcheva

# 153
  • München, Deutschland
Ние днес също със салата, която снимах, ползваме последните вече портокали. 😃

Резене / фенел, портокал, от едрите каперси, червена чушка, орехи, гръцки зелени маслини, повечко магдсноз, отгоре от мекото козе сирене.

Този път със зехтин бяло балсамико и редукция от тъмно балсамико отгоре

# 154
  • Mediterraneo
Домати със зелена чушка, праз и фета

Домати, краставици, праз и магданоз

# 155
По повод последните портокали - моите плодове

А аз марула или айсберг в никакъв случай не намачквам , гледам да е възможно по-хрупкаво. Една най-обикновенна айсберг салата със сок от цитруси и хрупкава

А днескашната беше също обикновена и не я снимах - краставица , домат , пресен лук , зехтин и балсамико и мъничко черен пипер

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 11:50 от bella-ciao

# 156
Една салатка и от мен:

Айсберг, домати, краставици, цвекло, семена, киноа, все някакви експерименти си правя.

# 157
Христос воскресе!
Бъдете благословени!

# 158
  • София

Най-вкусната и засищата комбинация на салата за мен.
Айсберг,крутони,пармезан/щедро/,пилешко филе на скара и дресинг /задължително малко сладка горчица много приятно променя вкуса/. Улаля няма такава вкусотия това никога няма да ми омръзне. В случая е купена, но често си правя и вкъщи същата като месото е на грил тигана, а соса  аз си го приготвям като слагама 1:1 кисело мляко и извара, за да е по здравословен,протеинов и не на последно място вкусен. Бон Апети

# 159
Аз вчера запазих част от пресния грах и го сложих на зелената салата с репите . Не знам обаче дали се различават грахчетата на снимката

DanielleAverin и аз харесвам тези салати в заведение. В къщи не ги правя с много съставки, че все някой нещо не харесва.

# 160
  • Mediterraneo
Така описана, салатата си е Цезар. Айсберг, крутони, пармезан, пилешко филе и сос.

# 161
Взаимствах идея от Ско Flowers Hibiscus
Салата с ориз и скариди, чери домати и копър, овкусена е с лайм, сол и масло от авокадо

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 11:23 от Woman_In_The_Wild

# 162
домати, краставици, магданоз, чушки сиврия, пресен лук и чесън и нахут овкусени със самардала, зехтин и нефилтриран ябълков оцет и за съжаление последните печени чушки от фризера Simple Smile .

# 163
  • München, Deutschland
Включване и от мен нбързо със салатката.

Спанак, агнешка маруля/валериана, магданоз (повечко, затова по-напред в списъка. Добавки от оранжева чушка (камба), краставица и нар. Ще си добавим и великденско яйце след малко.

Дресингът - нищо особено, за да не надделее над вкуса - зехтин, лимон, съвсем малко тъмно балсамико и сол.

И се сещам да препоръчам зехтина: зехтин на Де Чекко (De Сессо) - за мен най-добрия от досега опитаните зехтини. Почитател съм определено на италианските зехтини, а не на гръцките.

Попринцип цялата марка има чудесни продукти, препоръчаха ми я италианци.

# 164
  • там където има винаги вятър
- домат, краставица, пресен лук, зелена и червена чушка/пълнени със сирене/, магданоз, маслини. Чушките трябва да натъпкани много, за да може като се режат сиренето да не изпада.

Общи условия

Активация на акаунт