За любителите на салати - тема 5

• 79 335
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
И от мен зеленийки (киснати във вода, мити и центрофугирани Grinning), домат, маслини, авокадо, сол, зехтин и сос от нар.

# 301
Зелена салата, репички, зелен лук, авокадо, портокал и водорасли Дулсе

# 302
  • Germany
Домати, краставици, авокадо, репички, пресен лук, копър и киноа, подправени с лимонов сок и зехтин.

Хумус с авокадо

# 303
Може ли рецептата за хумуса с авокадо?

# 304
  • Germany
Разбира се, макар че го правя малко на око.
Изсипвам в блендера една малка консерва сварен нахут(използвах малка доза 200 грама на Бондюел/ с една две лъжици от водата, останалата оставям, в случай че е гъсто да разредя. Добавям една супена лъжица сусамов тахан, една скилидка чесън, сокът от половин лимон, половин чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка кимион(може и без него, ако не ви допада), супена лъжица зехтин. Това е основната рецепта за хумус, която търпи много вариации. Днес добавих и половин обелено авокадо. Блендирам и изсипвам в съд. Отгоре поръсвам още малко зехтин и добавям чили, или хариса паста.
Скрит текст:

# 305
Благодаря, ще го пробвам! 🙂

# 306
  • софия
Вкъщи само аз обичам хумус, обаче като сложа печени чушки и не мога да се доредя до него Simple Smile

# 307
  • Sofia
🍅🥒+ маринована  херинга,лук и сушени домати

# 308
# 309
  • Под сянката на разлистените кактуси
Съставките - нищо особено, но на гостите им хареса презентацията

# 310
Микс от бейби салатки и рукола, чери домати, ферментирали репички и орехи, дресинг от зехтин и сока от репичките

# 311
# 312
  • München, Deutschland
Микс от бейби салатки и рукола, чери домати, ферментирали репички и орехи, дресинг от зехтин и сока от репичките

Как мариноваш репички? И колко време седят в маринатата? 😃

# 313
chrissy, не мога да кажа каква е рецептата за репичките, защото не съм ги правила аз, приятелка ми подари един буркан, а тя пък ги е купила от някоя група на производителите във фейсбук Blush

# 314
  • под тепетата
Присламчвам се, че обичам да вечерям със салата и чаша бяло вино.

Общи условия

Активация на акаунт