За любителите на салати - тема 5

• 78 710
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
^Идеята за цвеклото и зеления боб е супер, може да я реализирам утре, само дето бобът дето го имам е замразен и ще видим как ще стане на вид Thinking

Днес салатка с гриловани на барбекюто зеленчуци и наденичка, манах шишчето и омешах. Имаше идея да се добавят и листа от латинки в салатата, но така и никой не стана да набере и не се добавиха 😁 Щях да правя и салата с грилован лук, но той пък се изяде направо за мезе и не се осъществи идеята.

# 376
  • София
Домати, краставици и бейби моцарела, овкусени с балсамико.

# 377
Момичета, разкошни салати сте направили 😍, запазих толкова много да пробвам.
Аз само ви чета и не съм се включвала, че напоследък нищо интересно не съм правила.
Поствам от днес, това си го броя за салата 😂 - макарони с домати, пармезан, песто и риган. Мога да живея на това

# 378
Една проста салатка. Напоследък ми е редовна за вечеря.
Розов домат, криви свежи краставички  ( умишлено казвам какви са, защото ги берат малки, понеже нямат търговски вид... но са изключително хрупкави), царевичка, маслини и риба тон. Сол, зехтин и добро настроение ... Преди две вечери вместо царевица сложих нахут. Едвам се доредих .... Втората снимка е балсамико за душата - домашен сталт. 😜😜😜.... Освен със салата ми върви и с торта 🤣🤣🤣🤣🤣

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 22:27 от vartoglava

# 379
  • München, Deutschland
Днес имахме микс зелени салати с крадтавица и дресинг и ето тази топла гарнитура/салата: френски зелен боб, пащърнак, броколи, тъмнозелена тиквичка, гръцки зелени маслини, червен лук. Леко поширани във вряща вода и после минати на тиган. Подправих с пресен риган от градината, хималайска сол и за мен и лимон.

Сервирахме към глазирани говежди ребърца на скарата. 😃

# 380
  • Русе
Салата от розови домати с моцарела и прясно сирене с билки, с копър, песто и маслини с пълнеж от сирене

# 381
  • София
домати, печени белени чушки, лилав лук, пържени тиквички,сирене и олио

# 382
Салата маруля, домат, морков, карфиол от туршия, с топинг колсло от ябълки, зеле и кашкавал

# 383
  • София
Египетска салата(Salata Baladi)
Домати, краставици, сиврия, червен лук, и къдрав магданоз. Дресинга е от лайм, зехтин и сол.

# 384
  • Germany
Една пъстра салата от мен с бобови - бял и червен боб, нахут и едамаме, краставица, авокадо, домати, чушки и лук шалот. Подправките са пресни копър, магданоз и мента. Овкусена със зехтин, бял оцет, сол.

# 385
Кога най-накрая ще изобретят и функция "опитай през екрана" ?
😭
Такива вкуснотии качвате тук

# 386
Рибена разядка върху хляб с квас (собствено производство).

Изненадващо вкусно се получи. Обичам да импровизирам с каквото намеря в хладилника. Relieved
Пасирана топло пушена скумрия, крем извара, скилидка чесън, копър и ситно нарязани кубчета краставица, поръсена със самардала. За следващ път бих добавила и едро смлени орехи, но и така е идеална.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 09:56 от Sysly

# 387
Зелен боб, Айсберг, домати, маслини, пилешко филе, копър. Дресинг от лимон, горчица и Филаделфия, сол. При поднасяне добавих суров сусам и мариновани Халапеньо.

# 388
  • София
Не знам как чак сега попадам на темата, а пък вкъщи вечер не сядаме да вечеряме без салата. Понякога дори и само това хапваме.

Темата ще ми е доста полезна за разнообразие. Simple Smile

Тази вечер сме на микс зелени салати с рукола, домати, краставици, твърдо сирене на люспи и пушена херинга.

# 389
Добре дошла,Рошличка!
Снощи за мен приготвих салата от манголд,зелен лук, репички и пилешко филе,овкусена с олио и лимон. За мъжа ми традиционна домати със сирене и магданоз.

Общи условия

Активация на акаунт