За любителите на салати - тема 5

• 78 712
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Русе
Зелена салата с варено цвекло, сирене, краставици и копър, с оцет и сос от нар

Салата с боб мунг, кисели краставички, лук, магданоз и копър

# 361

микс зелени салатки, авокадо, краставица, репички, повечко сирене:smiley:
дресинг - кисело мляко, пълнозърнеста горчица, мед, лимонов сок, мъничко лют пипер, зелени подправки

# 362
  • Germany
*sve*, с какво е овкусена бобената салата? Изглежда страхотно, както и всички салати, които сте показали!

И аз се разписвам с една най-обикновена зелена салата с репички и зелени маслини, само заради дресинга. Получи ми се страхотен този път, и ще го правя със сигурност в бъдеще.

Използвах
1/2 ч.л сол
1/2 ч.л бял пипер
1/2 ч.л риган
1/2 ч.л сухо чили
1 ч.л средно люта горчица
1 скилидка чесън, млечен по възможност
1 ч.л мед
2 с.л бял балсамов оцет
3 с.л зехтин
Количеството е достатъчно за три или четири големи салати. Поръсих със сусам и слънчогледови семена, които внесоха чудесен хрупкав елемент.

# 363
  • Русе
kovatcheva, много благодаря!
Бобената салата е само със сол, зехтин и светъл балсамов оцет. Получава допълнително овкусяване и от киселите краставички.

# 364
И аз минавам да си покажа дресинга - сол, лимон, зехтин и червен лук - пасирани. Много се одобри.

# 365
  • София
Салата от розови домати, натрошено биволско сирене и поръсена с любимото конопено семе и сумак

# 366
  • В Космоса
Печени зеленчуци - тиквички, червени чушки и лук и салата домати, краставици, авокадо...

# 367
# 368

тиквичка, краставица и морков на спагети, червена чушка, зелен лук, червено зеле
азиатски дресинг с печен сусам

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 18:20 от Danifin1

# 369
  • София
Любимата ми лятна салата.
Печени белени чушки, розов домат, лилав лук, сирене от Лидл приличащо на крема-сирене и олио.

Скрит текст:

# 370
  • Mediterraneo

Зелена салата, лук, репички, крутони, сирене едам и... салчичон. Детето каза, че иска и мръвка, а нямах нищо друго в момента. А, и балсамико с малина( в Лидл бяга пуснали с лимон, портокал, малина, манго, сега и още някакво ще пускат, и него ще взема).

# 371
Малиновото балсамико много го тачим у нас. Наскоро купих и ягодово, но още не съм го пробвала.

# 372
  • München, Deutschland
Днешната салата беше с изцяло балконски продукти:

Малко ми понадебеля краставицата, че сме много в движение напоследък, но я хванах тъкмо преди да започне да нагарча.

С дресинг с манго, горчица, лимон, зехтин.

И една снимка с ядливата латинка, която сериозно подивя. На всички други езици растението е познато като nasturtium, за който следи разни готвачи.  😃

Сервирах с най-обикновен домашен паниран кашкавал. Relaxed

# 373
Да, розови домати и меко сирене- чудна комбинация

# 374

нашата салат от вчера - печено цвекло, зелен боб, морков и копър, сол и лимонов сок, че има мазнина от боба и морковите

Общи условия

Активация на акаунт