За любителите на салати - тема 5

• 79 330
  • 738
  •   1
Отговори
# 345

Пресни тиквички с копър и чесън

# 346

Изглежда много свежарско,  може ли рецепта

# 347
Салатката за пикника вчера, към зеленчука добавих кренвирши и отгоре малко паста, варени картофи, сирена и завърших с настърган морков.

# 348
  • Sofia
И аз ще си я направя за вечеря тази сурова салата от тиквички 😋
За обед сега тази

# 349

Изглежда много свежарско,  може ли рецепта
Най-обикновенни тиквички. Имам уред, които ги реже като спагети ( тези са като тънки спагети)Поръсих ги със сол, защото са доста водни и ги оставих в гевгир.маринатата е - зехтин, лимонов сок, горчица на зърна, смачкан чесън и копър

# 350
Много е хубава салатката от пресни тиквички, аз я предпочитам направена известно време предварително за да се овкуси с маринатата иначе ми е като трева 😁

Днес моркови, маруля, китайско зеле, маслинки и царевичка

# 351
Eфибуш тази последната изглежда супер. И аз обичам зеленчуците на ивици и имам такъв уред, но не се сещам да ползвам. Но тази с макароните и морковите с репичките нещо не ми се връзва и няма да пробвам.
Тиквичките също изглежда страхотно.
Днес имах шарена с чикоре, домати, краставици , пресен червен лук и моркови , както имах и шарени маслини. Планирах и една картофена за вечеря, но пресните картофи ги ядоха сварени и със соса от салатата Simple Smile
Пак минах мързеливо.

# 352
  • София
Titina, може ли снимка на уреда за рязане на тънки лентички? Лесно и бързо ли става? Лесно ли се мие после тоя уред?
И става ли и за моркови?
Благодаря! 🥗💚

# 353
Салата от броколи, киноа, зелени маслини,червен боб и копър

# 354
Салата от айсберг, краставица, домат, авокадо, рукола, зелени маслини и пармезан. Дресинга е 1/4 ч.л. мед, 1 скилидка пресован чесън, пресен лимонов сок и зехтин.

# 355
Titina, може ли снимка на уреда за рязане на тънки лентички? Лесно и бързо ли става? Лесно ли се мие после тоя уред?
ето това е уредчето: https://www.amazon.com/Farberware-5163767-Spiraletti-Vegetable-C … p/B0176B90JW?th=1
Дават го, че става и за моркови, но аз за моркови използвам друг уред.
Иначе преди си бях купила едно като острилка, но стават като да остриш млив, а не на спегети.
Иначе с това се работи бързо и лесно и се почиства лесно

# 356

аз използвам това уредче, става  и за моркови
ето тук е салата от зеленчуци тип спагети краставица, морков ,лук и ряпа  и т.н.
10-Blade Vegetable Spiralizer: Strongest-Heaviest Spiral Slicer, … y, Container, Lid

# 357
Аз имам едно като острилка и не съм го пробвала до сега. Но имам едно за стъргане на твърдо сирене като пармезан и пр. и него ползвам.
Ние продължаваме да я караме на салати защото сме ваканция и тук е така. Само чикорето ми свърши и ще търся. Но ако намеря радичио бих заменила с радичио. Simple Smile

# 358
  • Germany
Печени червени чушки с чесън, копър, магданоз, зехтин и оцет.

Картофена салата с червен лук, копър и магданоз. Овкусена със зехтин и бял оцет.

# 359

шарена салата

Общи условия

Активация на акаунт