За любителите на салати - тема 5

• 78 615
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Риба като цяло не обичам. Не пипам, не чистя. Джастев е по тая част. Рибар. Лови, чисти, пържи.
Обаче миди, скариди, раци, Божке, елате ме вижте, мога да изям производствени количества. Blush

# 526
O, да - и миди и раци!

И дори факта, че няколко пъти съм правила много тежки хранителни отравяния след миди и съм свършвала в Спешното не ме спира и не ми пречи! Само дето ММ е вечно на нокти, защото и по екскурзии не се лишавам Simple Smile

Риба цял живот съм яла с удоволствие, но последните няколко години почна да ми мирише зле и то готвената. Суровата ми е напълно ОК, та папкам сашими и тартари, въпреки че цените им са трудни за преглъщане, но нали пестя от готвената Rolling Eyes

# 527
И това ли е салата Joy  то вярно, че с някои салати човек може да се нахрани, но все пак за мен салатата се свежда само до омешани зеленчуци! Grinning  Иначе е много вкусно булгур със зеленчуци, видях го от един ресторант като салата и го приготвям, но за наяждане като основно. хаха Не мога да намеря снимка сега, но се води някаква ориенталска салата с булгур - домати, краставици, печен патладжан, печени чушки, мариновани маслини, булгур, лук, чесън, магданоз, босилек, зехтин, орехи - и хрупкав селски хляб.
А октопод с картофи ми звучи като пиле с картофи, явно минава за салата само защото е безгръбначно.  Joy

# 528
Всичко е салата щом към него сложиш ракия. Joy Wink

# 529
Едно салато- основно от мен Simple Smile Дресингът е с тиквено масло, ябълков оцет и сол.

# 530
  • Germany
и от мен едно салатоподобно Grinning
Студена салата с арабски кус кус, нахут, риба тон, домати, печена чушка, и малко печен карфиол и магданоз. Овкусена е с малко зехтин, гарам масала и лимонов сок.

# 531
  • here and now
Нахут, лук, чушка, домати, краставици и запържен патладжан, магданоз.
Не е фотогенична, но е ужасно вкусна.
Със слънчогледово олио и тъмно балсамико е овкусена.
Първо мариновам лука(нарязвам го и слагам оцет, сол и олио) и го оставям така, докато нарежа и другите продукти.

# 532
  • София
Имах консерва нахут и домашни патладжани в повече и благодаря на Алис за идеята. Спретнах нещо подобно без някои добавки.
Нахут, краставица, домат, червен лук и печен патладжан. Наистина не е фоогенична,но мнооого вкусна салата.

# 533
Ето и нашия вариант на салата с пиле

И постна,ама постна

# 534
Някой правил ли е салата с тученица? Имаме няколко био растения в двора и искам да опитам.

# 535
Мисля, че в България тученица казват на фелдсалат.
Аз я правя със запечени на тиган слънчогледови семки, съвсем малко лук и крутони. Подправям със сол, оцет и олио.

# 536
Не Пипи, в България Фелдсалат се казва Валериана. Тученицата е ето този плевел:

# 537
Някой правил ли е салата с тученица? Имаме няколко био растения в двора и искам да опитам.
Да, вкусно е.

# 538
Колежка беше възхитена от салатите с тученица в Турция. Каза, че били много вкусни. Като се върна опита да направи с растението расло на наша почва, но сподели, че има разлика във вкуса и че турския вариант бил по вкусен. Инак си спомням, че единия вид салата беше с кисело мляко. В Гугъл има доста варианти на салата с тученица.

# 539
Колежка беше възхитена от салатите с тученица в Турция. Каза, че били много вкусни. Като се върна опита да направи с растението расло на наша почва, но сподели, че има разлика във вкуса и че турския вариант бил по вкусен. Инак си спомням, че единия вид салата беше с кисело мляко. В Гугъл има доста варианти на салата с тученица.
😯 да не е нещо в самото овкусяване, може да са сложили някой сос от нар. Самата почва в Тракийската им част не е ли същата като нашата? Аз съм яла само българската и много ми харесва, но сега ще си запомня да пробвам и в Турция. Как й викат там обаче интересно

Общи условия

Активация на акаунт