За любителите на салати - тема 5

• 77 970
  • 738
  •   1
Отговори
# 645

Flowers Tomato

печени чушки с чесън

днес съм на вълна да готвя с подправката каджун ,та и дресинга с него Smile
айсберг, краставица и авокадо

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 20:05 от Danifin1

# 646
# 647
Agent Provocateur да, за същата подправка  става въпрос

# 648
Касапска салата

# 649
  • В Космоса
Айсберг, домати, краставици и три сирена - бяло краве, моцарела и твърдо с босилек и чесън

# 650
  • Русе
Салата

# 651
Аз започнах да слагам на салатите пресен карфиол суров. Най-мъничките розички. Добавка към каквото имам. Есента предлага  супер разнообразие за салати.

# 652
# 653
Онзи ден заредихме обща туршия и хапнах доста суров карфиол. Много ми харесва, дори и без да му правя някаква бърза марината. Още не е съвсем готова, но започнахме да хапваме от нея.

И вкъщи обичаме салати с леща. Има сортове, които са подходящи за това- след варене зрънцата не се разваряват, както например оранжевата леща. Обикновено използвам леща Белуга или една ситна тъмно кафява, френска( така се предлага по магазините) Но и от зелена леща съм приготвяла.

Лимонена леща с билки

Леща Белуга с таханов дресинг и ферментирало цвекло

# 654
  • София
Печен пипер, репички, печен патладжан, авокадо, козе сирене, орехи и мента.

# 655
BiankaD  мерси за лещените идеи и информацията.
Аз сега съм на тема тиква и съм виждала в някои ресторанти на самообслужване , особено вегетариански, където сам си сипваш съставки за салатата , да слагат сурова тиква нарязана на много тънки резенчета. Аз мисля да пробвам, но не съм толкова смела и като начало ще пробвам с леко задъшени резенчета . А може да направя смесено - леко задушени и няколко сурови Simple Smile Да видим.

# 656

Цикория, пуешко филе на тиган и смокини. Дресинг - сол, оцет, горчица, кленов сироп и малко зехтин.

# 657
Хайде и аз започнах сезона с тиквите.

спанак, зелен лук, тиква  спагети и патладжан печени с мисо марината, фета  дресинг-малко зехтин и балсамов оцет

# 658
  • München, Deutschland
Много готина идея, Дани! Понеже точно спагети тиква не съм взимала, подскажи как я готвиш. Но идеята за мисо дресинг много ми допада, много харесваме вкъщи.

В работата предлагаха преди някоя седмица точно такава салата - микс зелени салати, тиква, сирене фета. Вкусна беше и доста засищаща. Simple Smile

# 659
chrissy нарязваш тиквата на спагети или купуваш готови Simple Smile  и омешваш с марината от паста бяло мисо, оризов оцет, мед, соев сос и вода, сусамово олио и печеш за 5-10 мин ,според фурната до лек загар

Общи условия

Активация на акаунт