За любителите на салати - тема 5

• 77 969
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Готови спагети от тиква никога не съм виждала. само има на кубчета в пликове, но на спагети само кореноплодни съм виждала. Сурова е , нали ?

# 661
Готови спагети от тиква никога не съм виждала. само има на кубчета в пликове, но на спагети само кореноплодни съм виждала. Сурова е , нали ?
да , сурова

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 18:49 от Danifin1

# 662
май нямаме .

# 663

Варено червено цвекло, сирене и орехи леко запечени. Дресинг - сол, оцет, кленов сироп и малко олио.

# 664
Има спагети тиква. Когато се запече месото и е като спагети. Аз я правя точно като спагети. Или с зеленчуци и сос Алфредо

# 665
  • München, Deutschland
Да, аз точно за тази говорех, но не съм взимала още. Титина, сваряваш ли я или и ти запичаш във фурната като Дани?

Последно виждах в София преди седмица в Билла такава спагети тиква, на немски си е точно Spaghettikürbis името, да не помисли някой, че говорим за нещо супер странно или ненамируемо в България. 😃

# 666
има , наистина. Светло жълта и неголяма и аз не бях наясно защо се казва спагети . Сега разбрах  ще пробвам.

# 667
Тези спагети в била на кой щанд са? Био храните ли?

# 668
Слагам я във фурната с малко мазнина и сол. Сурова не е добра на вкус. Само се внимава да не се  обработи много, че тогава конците (спагетите) се губят

# 669
  • München, Deutschland
Тези спагети в била на кой щанд са? Био храните ли?
Не, не, това си е тиква, не е тестено изделие. При зеленчуците е, в Билла до нашите беше в началото на магазина, при останалите зеленчуци. Имаше до нея тиква хокаидо, както и трети вид тиква - от тези кръглите, големите, тип хелоуински за украса. Там беше и спагети-тиквата.

# 670
  • Sofia
Пише ли че е такъв сорт?

# 671
# 672
  • München, Deutschland
Пише ли че е такъв сорт?
Доли, в тази Билла пишеше, но в други не съм влизала.

# 673

Ето така изглежда тиквата. Моята е лично производство от терасата:)
Издръжлива е...тази ако я оставя, ще изкара до другото лято така.

# 674
  • Русе
Няколко дни сме на салати от зеле, краставици, чушки и магданоз

с моркови

и с домати и лук

Общи условия

Активация на акаунт