За любителите на салати - тема 5

• 79 333
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Woman_In_The_Wild с нетърпение чакам да качваш снимки, салатките ти са винаги чудно аранжирани и винаги интересни!
Имам въпрос за чиниите, понеже все ги заглеждам. 😀 От къде са ти?

# 331
Rimmona, благодаря за хубавите думи!
Смятам, че всички момичета от темата всекидневно ни поднасят оригинални и вкусно приготвени салати Hug
Лично аз от тук черпя доста идеи и вдъхновение Blush
А относно чиниите, имам доста разнообразна посуда, защото понякога купувам от антикварни магазини или от фейсбук групи за порцелан Wink

# 332
  • Germany
Селска салата с домати, печени чушки със семето и лук шалот. Овкусена само със сол и зехтин. Елементарна и ужасно вкусна.

Зелена салата, домати, краставици, зелени маслини, риба тон и черен сусам.

# 333
Супер са салатите, както и чиниите. Моите салати ми се струват обикновени, като гледам качените от вас тук…
Аз пак с въпрос - от къде купувате черния сусам и вкусово има ли разлика с обикновения?

# 334
  • Germany
Rimmona, черен сусам купувам от турските или азиатските магазини. Виждала съм го и в Лидл по време на азиатска седмица. Използвам го най-вече за суши, но и за салати, да запечатам вече изпечено месо с него, или като поръска за питка. За мен почти няма разлика с белия, може би една идея е по-твърд, с по-ядков вкус и стои леко като опушен, но някаква голяма разлика не намирам. Често го смесвам с бял, харесва ми контраста.

# 335
Благодаря, ще потърся! Само се обогатявам от темата. Първо купих конопеното семе по препоръка тук, сега ще потърся и черния сусам. 😀

# 336
  • München, Deutschland
Римона, аз черен сусам си купувам от магазина на Женския пазар за насипни подправки и кафе. 😃

# 337
# 338
Bella, Feldsalat е градинска салата на български. Аз я правя с крутони и запечени слънчогледови семки.

# 339

Гриловани тиквички, гриловано авокадо и гриловано сирене халуми, царевица, грах, перлен кус кус
дресинг - зехтин, балсамов оцет, ябълков оцет, английска горчица, чесън, подправки за капрезе и някакъв микс за поръсване

# 340
Не е точно салата, но реших да го споделя. Запечени чери домати, сирене - кой каквото обича (аз сложих моцарела и фета), зехтин и подправки. Като се запече, махнах люспите на доматите, намачках всичко с вилица и обърках. Мазах го върху препечен хляб с маслини. ☺️

# 341
Bella, Feldsalat е градинска салата на български. Аз я правя с крутони и запечени слънчогледови семки.
Пипи за пръв път я видях в Германия. Никога не сме имали преди. Може да е от определен край на страната, но на мен не ми беше познат.
За мен е рядко ползвана салата защото е страшно нежна и подправките за няма 10 мин. я смачкват. Т.е. веднага трябва да се яде.
Ние не сме на салата , а на нарязани зеленчуци. Т.е. имаме хубави домати, моркови, чикоре и хрупкави краставици . Нарязвам само и не се занимавам с много чинии и прибори и пт. Ваканция имаме все пак и гледам и аз да мина с почивка.

# 342
# 343
Микс зелени бейби салатки, авокадо, чери домати, маслини, балсамико с трюфел, зехтин и сол

# 344
  • Русе
Много идейни и красиви салати виждам!
От мен розови домати с песто, босилек, зехтин и бурата.

Общи условия

Активация на акаунт