За любителите на салати - тема 5

• 78 619
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
и аз не си представям октопода с картофи , но понякога местните имат някакви идеи за приготовление и всякакви комбинации могат да докарат идеални

# 511
  • Sofia
🍅🥒🧅🫑+риба тон с киноа,🌽+🍳

# 512
Португалската рецепта е много сполучлива и е много приятно за ядене.

# 513
О, октопод с картофи на салата е италианска класика. Много сполучлива. Много одобрявам.

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 00:35 от Не се сърди, човече

# 514
  • Sofia
🍅🥒🧅,люти чушки,нахут,овче сирене,трюфел,зехтин,малдонска сол

# 515
В Португалия ям октопод поне по 2 ден - и като салата и като манджа го докарват невероятен. За мен слагат и гърци и италианци в джоба си по отношение точно на октопода, a не мога да разбера какви са реално разликите, може би просто съм попадала на по-добро качество! Октопод и калмари, ох мама!

A тази италианска кака защо сложи тапата от виното във водата за октопода?

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 19:04 от Agent Provocateur

# 516
Не знам за друго, но като започна да варя октопод в къщи и съм преди изхвърляне. Така мирише… ужас.

# 517
На мен шкембето ми мирише така Simple Smile

Още няколко рецепти, та дано да си надвия на мързела!

# 518
  • Sofia
Уж с коркова тапа по-бързо се сварявал.
Аз не слагам и все си е крехък,но наистина е голяма воня 😖, въпреки ароматните добавки от билки и подправки…
Много ги заобичах морските дарове,но цените им- не 🤑

# 519
В инстант пота и на двора/терасата Simple Smile

# 520
Да, уж корка помагал месото да остане крехко. Пп Не съм варила октопод. И не мисля. Едвам се престраших да го ям приготвен. Ако е суров - Джастев да се оправя. Grinning

# 521
Колко хубаво, че според православния требник октоподът, както мидите и скаридите се считат за постна храна 🥰🤤 и могат да се ядат по време на пости. Аз мога само на постно да си карам цял живот в такъв случай. 🥳

# 522
Постно, да. В "Папеса Йоана" по спомен, отчето казваше: кръсти го риба и яж на воля. Перифраза. И кръщаваха свинските пържоли и ядяха. Joy
Инак не мога да разбера с какво морската душица се различава от земната, но факт, ловя риба, а зайци не мога, жал ми е.

# 523
Постно, да. В "Папеса Йоана" по спомен, отчето казваше: кръсти го риба и яж на воля. Перифраза. И кръщаваха свинските пържоли и ядяха. Joy
Инак не мога да разбера с какво морската душица се различава от земната, но факт ловя риба, а зайци не мога, жал ми е.
Едните са гръбначни и бозайници, другите не Simple Smile)) Безгръбначните се считат за постна храна. Иначе самият пост не е само в храненето, разбира се, но това си е друга тема. Иначе да, зайци и аз не мога да ям по принцип, както викаше една позната ''психологически не мога просто'' Joy , тя за свинското го казваше... Joy Joy . Рибата обаче не се брои за постна храна, има си специални дни за нея. Аз не мога и агне и кози, както и сърни, веднъж ми казаха, че било дивеч, много исках да пробвам, защото мислих, че е диво прасе, а то сърничка ..... преобърна ми се всичко.

# 524
Октоподи, скариди и всякаква рибна и морска твар недолюбвам.
Казала съм на мъжа ми като му се дояде риба, да си купува, готви и яде.
Много рядко посягам да опитам, може би веднъж в годината по една хапка.
Това, което споделяте изглежда вкусно, но аз не понасям тая миризма и вкус.

Общи условия

Активация на акаунт