За любителите на салати - тема 5

• 78 002
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • на последния етаж
peych, давай рецептата. Simple Smile

# 586
  • Русе
Скрит текст:
peych, давай рецептата. Simple Smile

Лютика
1 голям печен патладжан, 1 голям белен червен домат, по 3 червени и зелени печени чушки, 1 голяма или две малки люти чушки, 3 големи скилидки чесън, 1 малка глава лук, 3 с.л. олио, 1 ч.л. оцет, 2 с.л. магданоз, сол на вкус- около ½  равна ч.л.
Накълцваш на едро почистените зеленчуци, лукът на полумесеци ,чесъна пресован. Лютите чушлета очистени от семето и накълцани на много ситно. Заливаш със сгорещено олио в микровълновата, добавяш оцета, солта и магданоза. Бъркаш с дървена лъжица. Оставяш да престои 30-40 мин в хладилник /може да пропуснеш този момент/. Поднасяш поръсена със сирене.
За двама души порция.
Лютите чушлета могат да изпекат, обелят и нарежат на парчета

# 587
Една салатка и от мен за вечеря - айсберг, къдрава салата, домати, краставици, цвекло, моркови, конопено семе и песто.

# 588
  • Sofia
Домат,репички,пукани люти чушки,прясно козе сирене,зехтин,малдонска сол

# 589
# 590
  • Germany
Зелена салата с нектарини, боровинки, сирене Фета и запечени орехи. Дресингът е от зехтин, едрозърнеста горчица, мед и балсамов оцет. Можех да сложа и от оцета със смокинята, но не се сетих, за другия път ще пробвам с него. Много добре ми се връзва с чаша ризлинг.

# 591
^^^ Чудесна идея! Имам и боровинки и нектарини и микс от салати + орехи, но нямам сирене, та опцията е козе сирене! Със Pinot Grigio!

# 592
  • Русе
Домати, моцарела, авокадо, червен лук, маслини, копър, магданоз и песто

Разни обикновени

# 593
Каквото каза Ковачева!

# 594
Агент, това козе сирене с боровинки ли е?

# 595
^^^ Точно това е!

А Ковачева има и специални благодарност от ММ, който рече: "Много вкусно, браво! Жалко, че аз нямам време да правя такива засукани салати!"
Аз, разбира се, се позасмях и му обясних, че ми е отнело 5 мин да нарежа 1 нектарина и 6 парчета сирене, да забъркам дресинга и да изсипя останалите съставки от пакетите им (някой беше изял едрите орехи и дребните не ги пекох). Не мога да го оставя да си мисли, че съм стояла заради него в кухнята цели 30 мин Wink

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 15:33 от Agent Provocateur

# 596
От къде е козе сиренето?? Непременно ще го пробвам.

# 597
  • Germany
Agent Provocateur, много се радвам, че ви е харесала идеята! Сиренето изглежда феноменално, не съм виждала подобно при нас, но си мисля, дали да не опитам да импровизирам, като мариновам козе сирене с боровинкова редукция, може пък да стане. Благодаря и аз за идеята.

# 598
От къде е козе сиренето?? Непременно ще го пробвам.
Не съм в БГ Sad
Тук (САЩ) е много популярно и го има буквално във всеки супермаркет.
Agent Provocateur, много се радвам, че ви е харесала идеята! Сиренето изглежда феноменално, не съм виждала подобно при нас, но си мисля, дали да не опитам да импровизирам, като мариновам козе сирене с боровинкова редукция, може пък да стане. Благодаря и аз за идеята.
Разбира се, че ще стане! Веднага давам начална скорост Simple Smile
https://bestappetizers.com/blueberry-goat-cheese-log/
https://emilylaurae.com/blueberry-goat-cheese/

# 599
Агенче, благодаря за идеята за сиренцето. Тъкмо се чудех, тъй като скоро ще имаме повод, какво различно да предложа на гостите.
Днес само кимчи от краставички

Разбира се, в не толкова Flowers Chili вариант Smiley

Общи условия

Активация на акаунт