За любителите на салати - тема 5

• 77 980
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
chrissy Може и друг път да съм споделяла, аз ползвам ето такова
, но моето има възможност за по-тънки и по-дебели жулиени
Mandoline Slicer All in 1

# 631
Момичета, не е точно салата според дефиницията, но е толкова вкусно, че реших да го споделя с вас.

Патладжан на грил с таханов сос/дресинг с мисо

# 632
  • München, Deutschland
Мерси, Дани, на тази марка ли? Че аз и спирализатор имам и какво ли не, ама точно за такова рязане нямам нищо...

# 633
Мерси, Дани, на тази марка ли? Че аз и спирализатор имам и какво ли не, ама точно за такова рязане нямам нищо...
Не е задължително, каквото си избереш ти. Моето е някаква подобна марка, даже не му помня името Smiley

# 634

Нахут, спанак, червен лук, 3 цвята чушки - жълта, оранжева и червена, магданоз и медено-горчичен дресинг. Мням!

Влязла ми е мухата за салата от леща! Може би нещо такова:

Или такова:

^^^ ужас! супер фенси презентация Grinning

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 00:21 от Agent Provocateur

# 635
# 636
Аз чакам да видя какво стана с лещата . Имам една червена, нарочена за салата , и искам да видя Simple Smile

# 637
# 638
Аз чакам да видя какво стана с лещата . Имам една червена, нарочена за салата , и искам да видя Simple Smile
Grinning Bella, a аз чакам ММ да схване тънкия ми намек и да ми купи леща ( у нас той пазарува!)

Ето тази също ме кара да преглъщам!
https://www.thedeliciouscrescent.com/spiced-herbed-lentil-salad-with-avocado/

# 639
Аз имам един пакет от розовата леща, много финна . Чела съм че с нея правят арабските асирани супи от леща. Аз май ще опитам с половината да не я варя, а само да я залея с гореща вода от каната, както кускуса. Мисля ще стане. Защото мисля за салата не е добре да е разварена. Сурова и твърда не върви, но си представям все пак да е твърда. Да видим какво ще стане. Но ще е другата седмица, че сме с 1 по-малко , на екскурзия е. И сме планирали дълъг уикенд. Затова сега съм на тема разчистване.
Другата седмица обаче ще се заема с тази леща.
А и аз толкова искам мъжа ми да пазарува, защото аз прекалявам с покупките и искам всичко което харесам да взема ... Но не става. Той просто е в другата крайност и купува 2-3 неща, които му хрумне че му се ядат и пристига в къщи с тях. Води се напазарувал . Останалите според него може да ядадат същото...

# 640
Grinning Аз съм от лагера на твоя мъж - пазарувам малко, качествено и много избирателно. И ММ почва да се тръшка, че нямало нищо за ядене, а това, което го има било в количества за жена на диета. Разбира се, като се насиля да купя количествата, които според него трябва да домъкна оставям двойно повече пари от него. Та затова ми е забранил да припарвам в супермаркет и мен това ме устройва  чудесно - ако много ми се е дояло нещо го поръчвам онлайн или обикалям интересните етнически магазини. ММ да ме прощава, много си го обичам, ама е мъж без особено въображение в кулинарията!

# 641
Ок. Ще чакаме да направим слатите с леща .

# 642
Правя често салата с леща, но нямям конкретна рецепта. Слагам каквото имам под ръка. Също както салата от коноа или бобена.
Може с ферментирали или пресни зелечунци - домати , краставици, редичио (за който обича горчиво), стръкове целина, печени чушки, лук по избор и тн. Авокадо и нар, цвекло, кисели краставички също и отиват. Също зелении, харесвам с мента. Дресинг с балсамов оцет ми е най- вкусен.
За американците в Трейдъра има сварена и вакумиран леща. Става ок.
Обиковената си е много вкусан, но ако искам по - представителна салата като за гости взимам леща белуга. не се разварява и наподобява хайвер.

Също може сирене от горе.
тази салата си е за няждане.

# 643
  • Русе
Скрит текст:
Аз имам един пакет от розовата леща, много финна . Чела съм че с нея правят арабските асирани супи от леща. Аз май ще опитам с половината да не я варя, а само да я залея с гореща вода от каната, както кускуса. Мисля ще стане. Защото мисля за салата не е добре да е разварена. Сурова и твърда не върви, но си представям все пак да е твърда. Да видим какво ще стане. Но ще е другата седмица, че сме с 1 по-малко , на екскурзия е. И сме планирали дълъг уикенд. Затова сега съм на тема разчистване.
Другата седмица обаче ще се заема с тази леща.
А и аз толкова искам мъжа ми да пазарува, защото аз прекалявам с покупките и искам всичко което харесам да взема ... Но не става. Той просто е в другата крайност и купува 2-3 неща, които му хрумне че му се ядат и пристига в къщи с тях. Води се напазарувал . Останалите според него може да ядадат същото...

Две салати с кафява леща / на руски/.
https://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=169953

https://povar.ru/recipes/postnyi_salat_iz_chechevicy-66817.html

Супа от червена леща. Тя бързо се сварява и не е много подходяща за салати.

https://ipeychev9.blogspot.com/2022/05/blog-post_23.html

# 644
от двора на един приятел последните продукти

Ох, мразя леща, бамя, зелен фасул, патладжан.
Обаче си трая и готвя😅 50% от домочадието яде .
по малкото на майка си се метнало.

Общи условия

Активация на акаунт