Работа, CV-та, HR-и, съвети - 84

• 50 209
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 705
А защо въобще е необходимо да имаме по два телефона или две сим карти в един, все тая? Ползвам си личния номер от 9 до 18 И за служебни цели, след 18 отговарям само на лични обаждания и точка. Ако ще отговарям на всяко обаждане /или почти всяко/ е все тая личен или служебен ми е номера.

# 706
Ами аз лично държа да не си споделям личния телефонен номер с хора, с които имам само служебни отношения, затова.

# 707
Аз също не обичам да ползвам личния телефон за служебни разговори. Проблеми с носенето на два апарата нямам - служебния стои на бюрото. И в сегашната ми работа, и в старата, беше така. Но и рядко някой звъни в извънработно време.
Имах в старата работа един колега, който ми имаше личния телефон. Еми не може да ми звъниш в 18.30, час след работното ми време, за да ми кажеш нещо, да направя нещо или за какъвто и да е казус. Мога да влезна от вкъщи и да му свърша работа, но не е там проблема. Обикновено нямаме спешни случаи и не работим в Бърза помощ. Порязах го на 3-я път и започна да се съобразява.

# 708
  • София
Длъжностната според мен изобщо няма връзка с това, което правиш. От друга страна е много обща и подлежи на интерпретации.

Относно защитаването на интереса, за което ме посъветвахте - според вас как да се държа в следната ситуация. То е ясно, че съм фрустрирана и не ми платиха, знаят, че ще напускам според мен, но им трябвам за някакво време - по моя преценка около 6 месеца.
Уж за да ми олекотят workload-а раздадоха половината ми задължения на екипа, част от които са доста зле. Сори нот сори. Старателни са, но нищо не могат сами да измислят, логиката е липсваща. Могат да следват менюъл и до там.
Мениджърът ни насоли по- синиър хората, с които работим да не ме закачат (аз се разбирам чудесно с тях и те с мен, постоянно се хвалим едни други) и да се обръщат към останалите от екипа.
Реално обаче при нас има много ад хок неща и всяка седмица нещо трябва да се мисли, всичко пристига при мен, само че през... колегите ми, на които открито им се каза, че ще тейквам лийд (ама без повишение естествено).
Демек задачите се дават на тях, те да общуват с останалите по- старши колеги и евентуално клиента, те не могат да ги изпълнят и аз да им ги измисля като бяла робиня в бекграунда и черната сянка.
И това е официализирано едва ли не кой с кого да се свързва.
Не знам още колко време ще прекарам там, но дори да са няколко месеца само, няма да стане, не искам да работя така и се чудя освен мрънкане как да подходя в ситуацията. "Говоренето с мениджъра" вече е направено, няма да излезна на глава, то си е стратегически замислено - разделяй и владей. Ще трябва да го прескоча и да си действам, както е в мой интерес, но как?

# 709
Ти изглежда искаш да поостанеш с надеждата, че някакво чудо ще стане и внезапно всичко ще се подреди и дори ще те повишат и ще ти вдигнат заплатата? Няма да стане, най-вероятно. Всяко чудо за три дни, много скоро всичко ще е по старому.
Пускаш си предизвестието и дишаш дълбоко докато свърши Grinning

Аз съм почти на финала, чувството е страхотно. Очакват ме няколко месеца щура ваканция и после нов живот.

# 710
  • София
Не, просто не искам да върша работата на другите и да ми крадат "кредита". Ако ще правя нещо, трябва да си е към мен и за мен  при положение, че всичко е едностранно.

Имам си и други лични ангажименти, според които ще наглася предизвестието. На нова работа няма да се гледа добре да отсъстваш в началото още.

# 711
Кечър, аз наистина мисля, че си хабиш много нервите и времето там. Няма смисъл, удължаваш агонията. Ако си решила да си поставиш като приоритет личните ангажименти - тогава оте*авай работата и прави санитарния минимум. Гледай си приоритетите, оправи си личния въпрос и присъствай на работа, колкото там да се включваш в 9 и да си тръгваш в 6.

# 712
И каква работа ти върши тоя "кредит"? Ако официално са те направили лийд поне можеш в CVто да си го сложиш и евентуално, ако се разделите с добро, да ти се впише после в препоръка. Което може да ти отвори доста врати, ама само ако успееш убедително да покажеш, че наистина си ръководила тези хора поне в технически аспект.
Т.е. не е съвсем никакво повишението, дори да няма кеш на момента.

# 713
  • София
Да, може би си права, Шери. Аз успях малко да се откъсна сякаш, оправих си някои лични неща, но все още има моменти, в които много се дразня. Може да ми се наложи една интервенция и не искам да съм на нова работа, да го мисля и да се притеснявам.

Бойко, може би не съм се изразила добре някъде - нямам нова позиция, нищо не е вписано. Просто използват момента, но реално от мен не се очаква да ги ръководя, а да им помагам и върша работата.
То така излиза, че те ми дават задачи. За това ми е "кредитът". Няма да права чужди задачи от тяхно име.

# 714
А сега като те уж ще ги вършат тези задачи, а ти ще им даваш насоки, това колко време отнема? Тоест, ако те нещо не могат, звънят ти по телефона, обясняваш 5 минути, те си правят репорта/презентацията и ти го пращат за проверка или как да си го представим?

# 715
Написа "колегите ми, на които открито им се каза, че ще тейквам лийд". Това означава ли, че ще им разпределяш задачите или ще ги надзираваш технически? Ако да и в обявено публично, не сами на тези хора, то може да го използваш в CVто. Не е нужно да е вписана нова позиция в книжката или в анекс, въпреки че би било хубаво. Но позициите по НКПД не са толкова изчерпателни.
Иначе с тоя "кредит" ще си купиш сано тиквен медал като събереш достатъчно.

# 716
  • Бургас
Някакво огромно противоречие усещам в теб, Кечър. Хем се оплакваш как ти всичко вършиш. Хем сега се оплакваш, че са ти отметнали част от работата на други колеги, ама ти нещеш те да я вършат и пак дърпаш килима към себе си. Ами радвай се, че са ти олекотили заетостта.
На мен не ми звучат добре такива изказвания от типа само аз върша всичко, другите не стават.

# 717
Аз не разбрах - Кечър, защо се предполага, че ти ще вършиш работата на въпросните колеги?

# 718
Аз доколкото разбирам, тя не желае да върши работа, за която няма да получи признание, понеже работата е уж разпределена на други хора и се предполага, че тя малко ще
помага само (примерно месец, два) ако има въпроси, иначе ще си я вършат те.

# 719
Ако е малка помощта, какъв е проблемът? Нали и без това предстои напускане?

Общи условия

Активация на акаунт