Работа, CV-та, HR-и, съвети - 84

• 50 029
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 1 005
Щом съм много по-добра от колежката, значи това трябва да е отразено в заплатата. Ако не е , то значи не трябва да се изисква и повече работа.

Както казах и по-назад - един ден повече работа, втори ден повече работа, на третия ден няма да успея.......Grin

# 1 006
Соул, явно си свръхквалифицирана за настоящата работа. По-висока заплата, на нова длъжност. Иначе, шефът ти се възползва.

# 1 007
В случая говоря принципно, но да, нова работа е решението.

Лошото е, че не се знае на новата работа какви ще са разбиранията и дали няма да е същото....

# 1 008
Идеята е, че ако ти е прекалено лесно, тъпчеш на едно място и не се развиваш. Нова работа не настрани, а нагоре. Търси шефа ти да те развива, и ако не става, търсиш развитие другаде.

# 1 009
.... на много работодатели им се свиди, макар да са на печалба. На мен ми се е случвало с една неочаквано голяма сделка да си надвиша много таргета и да си заработя много голям бонус и какво? На следващата година шефовете се погрижиха "това да не се повтори".....
Идентичен случай.... Бизнесът ми тръгна изненадващо за тях  "извънредно прекалено много добре" и в един момент ми свалиха комисионната от 2% на 0.5% .Е, аз си тръгнах и не съжалявах, а те се сринаха "извънредно прекалено много", ама много брутално.

# 1 010
Момичета, един страничен въпрос - къде работят 50 годишните жени? Имам чувството, че са невидими... Клоня към тази достолепна възраст и се чудя какъв е шансът ми да си намеря нова квалифицирана в моята си област работа, която да не е държавна адмистрация, учител, магазинер или лекар (не съм в нито един от тези браншове). Навсякъде гледам млади хора, а от 20-30 подадени апликации - 1-2 обаждания за интервю... Вече дори се замислям за собствен бизнес, но не ми стиска.

# 1 011
Счетоводство?

# 1 012

Мислила съм го, но тепърва трябва да го уча...

# 1 013
Аз съм точно на 50 и съм в счетоводна къща, двете ми колежки и те са 50+. Ако преди 5 години не бях напуснала транспортна фирма поради здравословни причини, още щях да съм там.

# 1 014
Аз съм точно на 50 и съм в счетоводна къща, двете ми колежки и те са 50+. Ако преди 5 години не бях напуснала транспортна фирма поради здравословни причини, още щях да съм там.

Преквалифицира ли се, или си счетоводство ти е образованието?

# 1 015
Не съм се преквалифицирала, това си работех и преди,исках нещо по- леко и в движение, но на 50 и без стаж на такава работа не намерих нищо.А не съм търсила нещо кой знае какво.

# 1 016
  • Пловдив
Аз съм почти на 48 и много бързо си намерих работа. Не в същата сфера, но самата работа е подобна. Имах и много обаждания от фирмите, където кандидатствах. В началото не, но последната седмица, преди да започна новото място, направо заваляха предложения. Та даже избирах - да ми е близко до вкъщи, да не се работи в събота, да е 8ч раб ден, еее и заплатата да е нормална и на пълни осигуровки.

# 1 017
Като бях много млада, работех по доста часове включително събота и неделя. Работата ми беше интересна, научавах много, създадох си контакти и общо взето си постелих добре, както се казва. Но съм го правила, защото ми е било интересно, а не защото някой ме е карал или съм се натягала.
Много години по-късно работя наполовина по-малко за много повече пари, защото опитът ми помага да съм много по-ефективна. Често приключвам преди официалния край на работното време в 18 часа и не работя по никакъв начин уикенди, през отпуски и т.н. Изключение правят само наистина критични форсмажорни обстоятелства, които не се случват често - веднъж в годината, да речем. За мен да издъхваш от работа, не означава, че си професионалист, а само че си мазохист или пък по някаква причина намираш убежище в постоянно блъскане и компенсираш нещо друго.

# 1 018
  • Mars Hotel
Момичета, един страничен въпрос - къде работят 50 годишните жени? Имам чувството, че са невидими... Клоня към тази достолепна възраст и се чудя какъв е шансът ми да си намеря нова квалифицирана в моята си област работа, която да не е държавна адмистрация, учител, магазинер или лекар (не съм в нито един от тези браншове). Навсякъде гледам млади хора, а от 20-30 подадени апликации - 1-2 обаждания за интервю... Вече дори се замислям за собствен бизнес, но не ми стиска.
Зависи какъв специалист си, но може да търсиш работа в големи международни корпорации, например в BPO сектора . Освен че имат доста разнообразни позиции, обикновено такива компании имат и изисквания за Diversity между служителите и един нов служител на около 50 би им се вписал чудесно в метриките. Работа за теб, тупане в гърдите за тях по срещите на високо ниво.

# 1 019
Прави ми впечатление, че все повече български фирми държат на официалното работно време. Сред клиентите ми има 2 големи български фирми, които са до 16 часа.  Все по-малко хора в обкръжението ми са склонни да жертват личното си време за служебни нужди.

Общи условия

Активация на акаунт