Объркана съм

• 12 669
  • 466
  •   1
Отговори
# 390
И аз да ми го носи. Но после. Като го родя. Joy
//
Равенство само в човешките права. Друго равенство не ща с мъжете. Екстра ми е така.

# 391
Ами раждайте, де, тогава що подскокоросвате авторката вместо да роди, да обикаля мишките.
Раждаемостта се срива в развитите държави, и България в т.ч. Ама не виждам всички жени да са се загрижили и да казват, "давайте да раждаме", ами само се вълнуват от парфюми, парцалки, и ... разнообразни мишки.
Еми вие мъжете сте виновни за това. Сами си признавате, че са ви на прицел и искате да чук@те само тъпи миски, вълнуващи се предимно от парфюми и парцалки. Ако се интересувам от ядрени ракети или кисна в химическата лаборатория по цял ден в изследване на Кройцфел-Якобс, вместо при маникюристката с цел подобряване на външния си вид, тогава котирането ми по мъжката скала пада с поне 5 пункта моментално. И ако искам секс, какво да правя? Трябва да стана тъпа кифла, за да го получа. Обаче ако стана тъпа кифла, ме обвинявате, че съм меркантилна глупачка, която служи само да си начесвате сърбежа. Ни така, ни иначе...

# 392
  • София
И да си призная, в такива теми, разговорите за равенство винаги ме натъжават малко. Ако не ме натъжаваха, щяха да ме разсмиват. Никога не съм мислила нито хората за равни, нито мъжете и жените за равни и слава Богу.
На мен, мъжете в моя свят и живот ми е безкрайно важно да са мъже, а на тях- безкрайно важно да съм жена и за нищо на света не желая да се разделям с женствеността си, или да влизам в генерални конфигурации, в които да водя подобни войни, или да се опитвам да нося панталоните на мъжа си.
А, ако случайно не ми стига мозък и се опитам- резултатът ми е ясен, вместо жена, носена на ръце, ще се превърна в противник в една война с предизвестен край- защото на тази плоскост се влиза в мъжкия свят, в който воюват мъже и най-вече имат нужда от тази война /по други причини- да произвеждат блага/ и една жена има две опции, за да успее- или да се лиши от женствеността си и да се трансформира в мъж - познавам такива, не бих цитирала, защото са публични личности, или да бъде победена, смачкана и изхвърлена на чакалите- по-посредствените или безинтересни същества от мъжки пол, които не са в състояние да се справят по подобен начин, не са в състояние да воюват, да произвеждат блага, налага им се да делят сметките с жена си и там вече да си говорим за равенство и братство може.

Ами не е или/или - изобщо не съм се лишила от женствеността си - и като външен вид, и като поведение, съм от доста женствените жени. Споровете за равенство се водят с определени мъже на определен терен и изобщо не ми влияят с други мъже или в други обстоятелства. А тези спорове са важни - не само за да гоним равенство, а защото женствеността не се цени, уважава, и с нея се злоупотребява жестоко - и това е, което ще я убие, не борбата за равенство. Равенство и еднаквост не са едно и също.

Ето нещо наистина тъжно - Танграта говори, че мускулите защитават там, където няма полиция и цивилизация, а не споменава, че жените винаги, включително днес в цивилизацията, основно имат нужда от защита от други "мускули" - тоест, мъже.

# 393
Ами раждайте, де, тогава що подскокоросвате авторката вместо да роди, да обикаля мишките.
Раждаемостта се срива в развитите държави, и България в т.ч. Ама не виждам всички жени да са се загрижили и да казват, "давайте да раждаме", ами само се вълнуват от парфюми, парцалки, и ... разнообразни мишки.
Еми вие мъжете сте виновни за това. Сами си признавате, че са ви на прицел и искате да чук@те само тъпи миски, вълнуващи се предимно от парфюми и парцалки. Ако се интересувам от ядрени ракети или кисна в химическата лаборатория по цял ден в изследване на Кройцфел-Якобс, вместо при маникюристката с цел подобряване на външния си вид, тогава котирането ми по мъжката скала пада с поне 5 пункта моментално. И ако искам секс, какво да правя? Трябва да стана тъпа кифла, за да го получа. Обаче ако стана тъпа кифла, ме обвинявате, че съм меркантилна глупачка, която служи само да си начесвате сърбежа. Ни така, ни иначе...

Не мъжете, а природата. И вие нее се кефите на зубъри.

# 394
  • София
Е, сериозно ли няма друг мъж /мъже в някаква по-прагматична орбита, който да заслужава да бъде уважаван? Или да му се благодари за това, което прави, примерно. Или да бъде считан за умен, успешен, реализиран, хубав, силен, добър, благороден, грижовен и още - мога до утре да продължа.
Защото аз, примерно, не мога да си представя да ме доближи някой, който не е всичко това, какво остава да ме докосва, или да му отдам привилегията да ми бъде съпруг, или да родя дете от мъж, на когото не се възхищавам и не се чувствам сигурна в ръцете, сърцето и живота му, заедно с децата, които бих му родила.

Лъвице,  ще цитирам Елинор Рузвелт- никой не може да ви унижава без ваше участие.
Ако не си в среда, в която да ценят качествата ти- сменяш средата.

Някъде ще си съкровище, някъде- тежест.

Аз, например, много добре знам къде това, което съм като жена и качествата, които притежавам, биха били по-ценни от Кохинор и реципрочно- къде бих била дефинирана като обикновен паразит и изпратена в някой лагер да се поправям, или изгорена на някоя клада.

# 395
Ще разясниш ли с повече подробности къде качествата биха били ценени и къде не? Стана ми любопитно.

# 396
  • София

Ако има различна среда Wink Ето, тук са налазили определени индивиди и се опитат да докарат тяхната среда.

Иначе мъже, които заслужават уважение, бол. Когато ги срещна, им го засвидетелствам. Уважението се печели, не се дава на база хромозоми.

Защото аз, примерно, не мога да си представя да ме доближи някой, който не е всичко това, какво остава да ме докосва, или да му отдам привилегията да ми бъде съпруг, или да родя дете от мъж, на когото не се възхищавам и не се чувствам сигурна в ръцете, сърцето и живота му, заедно с децата, които бих му родила.

Напълно съм съгласна и действам по същия начин.

# 397
Е, сериозно ли няма друг мъж /мъже в някаква по-прагматична орбита, който да заслужава да бъде уважаван? Или да му се благодари за това, което прави, примерно. Или да бъде считан за умен, успешен, реализиран, хубав, силен, добър, благороден, грижовен и още - мога до утре да продължа.

Лъвице,  ще цитирам Елинор Рузвелт- никой не може да ви унижава без ваше участие.

Аз, например, много добре знам къде това, което съм като жена и качествата, които притежавам, биха били по-ценни от Кохинор и реципрочно- къде бих била дефинирана като обикновен паразит и изпратена в някой лагер да се поправям, или изгорена на някоя клада.
Има, има такива. Обаче мъжете в тоя форум ни казват, че всички мъже по света са еднакви и смятат жените за вещи, които са се пръкнали, за да бъдат употребявани от мъже, понеже за друго нямат достатъчно мозък. Ние не им вярваме, а те се пънат да обясняват, че не им вярваме не защото не е истина, а просто защото сме жени, тоест сме глупави. Ами аз пък не мога да уважавам мъж, който ме смята за втора ръка човек, само защото гениталиите ми не се клатят между краката. Уважавам ония другите мъже, които не съществуват според съфорумниците мъже тук.

Колкото до това дали може или не може някой да ни унижава без наше участие - така е, обаче това е само при условие, че не сме възпитани да го приемаме за нормално. Възпитавани изначално, искам да кажа. Защото сме жени. Масово момичетата се възпитават да бъдат доволни от мястото, което някой друг (обикновено мъж) им е отредил. Възпитават се да харесват определени неща, да имат определен поглед върху себе си и другите, вместо да бъдат оставяни сами да си изградят идеи и цели. Има жени, които се гордеят с това, че са чисто сексуални обекти за мъжете. В онзи, грубия смисъл. Аз бих се обидила. Същото е и с тези, които търпят побои или друг вид тормоз и го смятат за нормално. Така са научени.

Не мъжете, а природата. И вие нее се кефите на зубъри.
А, не. Кефим се. Зависи от зубъра. И моя е зубър, ама много му се кефя. Такива мъже зубъри познавам, че на Брад Пит мъчно ще му стане. И жени, между другото. Та нека не слагаме за пореден път всички под общ знаменател, без значение дали са жени или мъже. Боклуци има и сред двата пола.......

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 13:57 от Erebus

# 398
  • София
Е, на мен това именно ми харесва в този форум- огромния социален диапазон, в който се разговаря.
И в една тема си говорят и царят и пъдарят.

Ще разясниш ли с повече подробности къде качествата биха били ценени и къде не? Стана ми любопитно.
Ще, разбира се.
Касае социалната йерархия.
На различните нива се ценят различни качества и ценности.
Кралицата трябва да има едни качества, слугинята - съвсем други.

Лъвице,  ще цитирам Елинор Рузвелт- никой не може да ви унижава без ваше участие.

Има, има такива. Обаче мъжете в тоя форум ни казват, че всички мъже по света са еднакви и смятат жените за вещи, които са се пръкнали, за да бъдат употребявани от мъже, понеже за друго нямат достатъчно мозък. Ние не им вярваме, а те се пънат да обясняват, че не им вярваме не защото не е истина, а просто защото сме жени, тоест сме глупави. Ами аз пък не мога да уважавам мъж, който ме смята за втора ръка човек, само защото гениталиите ми не се клатят между краката. Уважавам ония другите мъже, които не съществуват според съфорумниците мъже тук.

Колкото до това дали може или не може някой да ни унижава без наше участие - така е, обаче това е само при условие, че не сме възпитани да го приемаме за нормално. Възпитавани изначално, искам да кажа. Защото сме жени. Масово момичетата се възпитават да бъдат доволни от мястото, което някой друг (обикновено мъж) им е отредил. Възпитават се да харесват определени неща, да имат определен поглед върху себе си и другите, вместо да бъдат оставяни сами да си изградят идеи и цели. Има жени, които се гордеят с това, че са чисто сексуални обекти за мъжете. В онзи, грубия смисъл. Аз бих се обидила. Същото е и с тези, които търпят побои или друг вид тормоз и го смятат за нормално. Така са научени.
Ах, скъпо момиче.
Бих могла цял роман да напиша по темата, даже бих го направила с удоволствие, но не сега, защото трябва да излизам. Ако темата е оживяла, пак казвам, с удоволствие бих развила тази тема.

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 13:55 от Azzy

# 399
Мен не ми харесват потребителките в този форум, които обобщават, а нямат и много реална оценка за живота.

# 400
  • София
Еребус, много адекватно мнение, браво.

# 401
  • Paris, France
Откакто престана да е съществено дали можеш да изтърколиш скала да си затвориш входа на пещерата мускулите престанаха да са приоритет при избора на партньор.

Но базовия инстинкт породил се при този избор е останал в колективното подсъзнание и жените волю неволю все още го използват. Мускулестите мъже са бая привлекателни за жените.

Привлекателни са не толкова мускулите като маса, колкото липсата на мазнина над тях, така че да се вижда дефиниция. Слаб мъж с добра дефиниция на мускулите ще е по-привлекателен от някой сумист. Мене ме е гнус от Сумо борци, а мускули те си имат.

Колкото и да е мускулест един мъж, ако не знае френски и английски и коремът му стърчи, няма да го погледна. Всяка жена има допълнителни изисквания.

Erebus, в развития свят никой не възпитава момичета да са доволни само щото имали мъж и да търпят насилие. Това и бабите ми нямаше и не са го приемали. Такова възпитание не обяснява 50% + бракоразводност, 60% извънбрачни раждания и масовата емиграция на млади, неженени жени. В Танзания може да е друго.

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 14:27 от Nevena Virolan

# 402
Много добър отговор Невена. Само не знам, защо да не те осъдим за това, след като нас няколко пъти ни осъдиха като казахме, че се привличаме от външността на жената, а не толкова от нейния кариерен успех. Като това да не се чете, че искаме кукла дето да  мързи и да не бачка. А просто една красива жена, работеща няква рандъм работа е по-ценна от грозна жена, бачкаща като мениджър - при равни други условия - еднакъв характер и т.н.

# 403
  • София
Еребус, много адекватно мнение, браво.
Хахаха!
Ама ти сериозно ли!?
Поредното мнение пълно с лъжи и клевети, извъртания и свободни съчинения.
Кой какво бил казвал. Абсурдно е да го оборвам изречение по изречение.

Кога сме писали, че се кефим на кифли, нокти и глупачки. Точно обратното, ама не ви отърва.
Щото къде по-болезната истина е, че се кефим на млади и интелигентни жени, учещи например в СУ, ама не философия и политология, които имат собствен стил, грация и стегнат вид.
Кофти е за преглъщане, затова и мантрата, че си падаме по боядисани нокти и надути жуки.

Друга абсурдна мантра е, че не съм уважавал жените. Уважавам всички, особено при лични отношения. Не "уважавам" и не коткам всички подред, не ми е това функцията. Нито съм длъжен да се съгласявам с всякакви безумни мнения и да се правя, че не виждам, че нямат смисъл.

Какво съм постигнал, не мога да изредя. Философите са по дефиниция тия с хуманитарните специалности. Инженерите баш си градят.
Вашите мъже и за 10 живота не могат да го постигнат, ако ги имате, де.
Освен това, масово мъжете градят и допринасят. И плочки и тухли да реди, и код да пише, пак е градеж и пак се оптимизира нещо. Мъжете чудесно си разпределят йерархията и профилизацията при работа. Един чертае, друг реди тухли, трети се оправя с банките, и накрая има цели небостъргачи.
Жените няма как да го могат съвсем същото, защото природата е икономична и инженерна, ресурсите са кът. Ако на един е направила сила да гради, на друга е направила силата да ражда. Вие го изкарахте сякаш жените са мъже+способности за раждане, а това изобщо не е така. Или-или.

Че повечето форумки имали деца, изобщо не мисля, поредната изкривена статистика. Точно тия, които имат семейство и деца пишат и чувстват съвсем балансирано и с всички тях сме на едно мнение мъжете в темата.
Една шепа "активистки" са, които все ги "унижават" мъжете, и 90% от тях са без деца.

# 404
  • София
Erebus, в развития свят никой не възпитава момичета да са доволни само щото имали мъж и да търпят насилие. Това и бабите ми нямаше и не са го приемали. Такова възпитание не обяснява 50% + бракоразводност, 60% извънбрачни раждания и масовата емиграция на млади, неценени жени. В Танзания може да е друго.

Не директно. Но когато наблюдават лош пример (който е дошъл в следствие на тоелрантност към насилието на жените в миналото), тогава несъзнателно се попива такъв модел на поведение и нагласа. Когато в обществото все още виреят нагласи, които внушават, че жената има по-ниска стойност, че трябва да търпи и да се съобразява - това също влияе. И много други. Ще спомена един забавен пример от детството - баба ми е казвала, когато ям нещо сладко - дай му на него, той е момче, да не му стане нещо. Какво внушава това? Че на момчетата трябва да се угажда винаги? Че ще ги нараним, ако им откажем? Не, никой не възпитава директно да се търпи насилие. Индиректно обаче, се правят множество внушения, които вкарват жените в такива отношения.

Общи условия

Активация на акаунт