Трудова борса и обезщетения - Тема 7

• 65 221
  • 1 204
  •   1
Отговори
# 1 080
В книжката видях члена,по който ме гласят...
 ? Ще споделиш ли? Сигурна ли си, че е изгоден за теб. Кажи ако трябва да потвърдим или съветваме още.

А не трябваше ли първо подписана заповед после попълване на ТК?

# 1 081
Написано е Wink
Така. .на предната страница писах ,как работодателя ми иска да ме освободи по взаимно съгласие ,без предизвестие...днес точно това се случи ,връчи ми трудовата книжка с нанесен член 325 ... казах му,че такава заповед няма да подпиша,защото нямаме взаимно съгласие...
Иска да подпиша от сега предизвестие ,да работя още 1м и пак нямало да ме прати на борса...щели да изброят какви качества нямам...бла бла..
Какво да правя ??

# 1 082
Да, малко се разсеях, извинявам се. Пак ми остава значи въпросът - как така директно попълват, като тя може да откаже да подпише, особено в случая за 325... Сладури.

# 1 083
Трудовата книжка трябва да стои при теб. Ако я взима работодателя се подписват в специална книга, че си я дала и после, когато си я вземаш. Аз още в понеделник сутрин бих посетила Инспекцията по труда. Доколкото знам, липсата на тази книга е нарушение.

# 1 084
Да, малко се разсеях, извинявам се. Пак ми остава значи въпросът - как така директно попълват, като тя може да откаже да подпише, особено в случая за 325... Сладури.
И аз незнам...
Но попитах счетоводителката ,как пише чл.325 ,като аз нито молба имам ,нито предизвестие...нищо...
Върти и суче и тя... пародия пълна... 🙄

# 1 085
Напълно подкрепям за посещение на Инспекцията по труда в понеделник сутринта с трудовата книжка. Покажи им я попълнена и обясни , че никалъв друг документ нито си видяла, нито си подписала.

# 1 086
  • София
Тя книжката не се ли попълва и след изтичане на предизвестието?
Тези съвсем са се овъртяли.
Можеш много проблеми да им създадеш ако ти се занимава.

# 1 087
Книжката се попълва при приключване на трудовото правоотношение... Тя е на практика последното което се оформя, не първото.

# 1 088
И аз незнам...
Но попитах счетоводителката ,как пише чл.325 ,като аз нито молба имам ,нито предизвестие...нищо...
Върти и суче и тя... пародия пълна... 🙄
Какви работодатели има… Затова човек трябва са си знае правата, а ако не, да не подписва нищо, докато не се консултира.

# 1 089
Ами тя нищо не е подписвала.

# 1 090
Принципно може да се оформи книжката, ако има яснота и подписани документи. То е посто нанасяне на данни, подпис и печат.

# 1 091
Мисля в понеделник да потърся адвокат по трудово право. Няма да оставя нещата така в никакъв случай.

# 1 092
  • София /Абсурдистан
Аз вчера прекратих регистрацията в БТ, но забравих да попитам в трудовата книжка трябва ли да се вписва нещо. Някой знае ли?

# 1 093
Преди години вписваха в ТК като стаж периода през който е получавано обезщетение, но уж нямало нужда вече... не знам и аз, тия неща как няма нужда и ТК ще отпадат ги слушам от сума години.

# 1 094
Не, нищо не трябва да се вписва.

Общи условия

Активация на акаунт